"Mon journal" Juli 22

Zomer vibes…

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, mooie vrouw,

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw. 

Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft.

Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn blog vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl.
Tot volgende maand! 

Liefs, Yvon

Het avontuur lonkt...

De zomer is in volle gang en ik geniet er enorm van. Ik ben ook echt een zonaanbidster.Het geeft me heerlijke vibes en ik laad helemaal op van het zomerse vakantiegevoel.

Ik geniet er dan ook enorm van om onze vakantie te vieren.
Maar dit jaar, deze zomer, is alles anders. Dit keer geen Boutique hotelletjes zoeken, geen nieuwe routes uitstippelen, maar iets veel leukers. Het is spannend en vooral heerlijk avontuurlijk.

Zoals de meeste van mijn lezers/volgers weten zitten we midden een periode van afwachting. We wachten op de overdracht van onze Finca in Spanje. Afgelopen voorjaar voelde ik dat ik snel mocht afreizen om dit pareltje te bezichtigen. Ik was een 1 klap verliefd. Het bod werd geaccepteerd en zonder dat mijn lief het huis in het echt had gezien, gingen we het avontuur aan!

Al enige jaren zijn we op zoek geweest naar een plekje onder de Spaanse zon. En nu is het zover! Onze droom is uitgekomen en alle puzzelstukjes zijn in elkaar gevallen. Alles was snel rond en in juli zouden we de sleutel in ontvangst krijgen, helaas kwam er een kink in de kabel. Er klopte iets niet met het kavel, dit schijnt trouwens veel voor te komen in Spanje en tja, dat kan eventjes duren.

Maar we hebben al zo veel mooie cadeautjes mogen ontvangen op de manier hoe dit huis op ons pad is gekomen. Het wachten is ons dan ook dubbel en dwars waard. Dit huis hoort gewoon bij ons. 

Ik vind het leuk om hier meer over ons Spaans avontuur te gaan delen. We willen dit mediterrane leven gaan combineren met Nederland. Onder de zon kunst maken, samenwerkingen aangaan, workshops geven… of misschien wel eens verhuren incl. gebruik van atelier? Op welke manier?….nog geen idee! 
Het komt vast op een nog mooiere manier naar me toe dat ik mag wensen! 

Binnenkort gaan we starten om deze plek helemaal ‘eigen’, Spaans en magisch mooi te maken. Ik houd jullie op de hoogte…

Op mijn Instagram account. deel ik in mijn Stories en verhalen op FB vrijwel dagelijks mijn bezigheden, creaties & ervaringen. Leuk om ook daar te verbinden!

Hiernaast zie je onze Spaanse droom en mijn lief Bart. Ik kan het bijna nog niet geloven dat we binnenkort de sleutel van deze Finca in handen krijgen.


Viva la Vida......

Onze Finca ligt in het plaatsje Jávea. Aan de kust van de Costa Blanca. Op 25 min lopen naar het strand.  

Jávea ook wel Xábia genoemd ligt precies tussen Alicante en Valencia in (100 km) en heeft een heerlijk mediterraan klimaat. 

 

Logo Yvon van Bergen kunstenares intuïtief portret schilderen cursus lichtroze doux

In je vakantie voelen we ons vaak vrij en relaxed, maar hoe staat het met je gevoel van vrijheid in je normale dagen en weken? Ik geniet ervan om iedere dag een vakantiegevoel te hebben. 

Zo zie ik mijn leven ook echt, ik heb geen vaste werkdagen en werk is voor mij ook geen werk. Sinds ik volledig doe wat ik leuk vind heb ik geen dag meer gewerkt. Natuurlijk zitten er ook mindere dagen tussen en gaat het niet altijd perfect maar toch kan ik altijd genieten en zien wat er wel is.

We hebben het er al vaker over gehad. Over het kunnen manifesteren van jouw grootste wensen. Ik denk dat wij vrouwen soms te voorzichtig zijn in het durven dromen. 

Waarom zou je niet groots mogen dromen? En alles mogen ervaren waar je van droomt? Waarom zouden jouw wensen niet voor jou zijn weggelegd? Het zijn niet voor niets jouw wensen.

Om meer innerlijke vrijheid te kunnen ervaren is het belangrijk om jezelf goed te kennen. En te weten wat je tegenhoudt om jouw dromen te mogen ontvangen. 

Want we kunnen ons blind staren op anderen en op wat hun wel of niet lukt. Maar we zijn allemaal anders. We hebben allemaal een ander leven, een ander verleden en andere dromen. Dus wanneer je teruggaat naar jezelf en echt diep bij jezelf incheckt en jouw wensen en grootste blokkades gaat ervaren. Dan ben je alweer dichterbij de stap naar innerlijke vrijheid.

Visualiseer jezelf eens op je favoriete vakantiebestemming. Sluit je ogen. En wat zie je? Waar ben je? En het belangrijkste. Hoe voel je je? Wat heb je losgelaten? Waar ben je niet meer mee bezig? En waar vooral wel mee? Probeer dat gevoel even heel erg groot te maken. Blijf nog even in dat gevoel zitten. En wanneer je je ogen weer opent. Welke dingen zou je meer kunnen toelaten in je huidige leven? Om die flow meer te ervaren? En natuurlijk is ons leven niet altijd een vakantie. Maar ik geloof dat we zoveel meer innerlijke vrijheid kunnen ervaren dan dat we nu doen.

En deze vrijheid geeft je zoveel ruimte voor creativiteit en inspiratie. Laat je maar eens verrassen wat je allemaal kunt ontvangen wanneer je ontspannen bent. Het is niet voor niets dat de mooiste ideeën ontstaan onder de douche of tijdens een wandeling.

Die ontspanning is nodig om letterlijk de deuren in onszelf open te kunnen zetten voor inspiratie en al het moois wat er door ons heen wil ontstaan.

Ik wens je mooie momenten van ontspanning toe!

Heel veel inspiratie toegewenst!

Liefs, Yvon 

PS: Wil je iets delen of vragen naar aanleiding van het lezen van mijn maandelijkse journal, je kunt me altijd een berichtje sturen via Instagram of via de mail

 

uitverkocht!

Zomer Experience...

De allerlaatste plekken zijn gereserveerd…  
Wil jij in de toekomst ook een Schilder Experience Live in mijn Atelier ervaren? Stuur me een mailtje naar info@yvonvanbergen.nl., dan ga ik je op een wachtlijst plaatsen. Je krijgt dan als eerste een vrijblijvende uitnodiging.  

Hier lees je meer over de workshops 

Voor in je agenda..

Solo EXPOSTION  “Demoiselles”

Op 27 & 28 augustus 2022 open ik de deuren van mijn Atelier & Galerie aan huis. 

Beiden dagen ven je welkom van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Tevens een meet & greet. Wees welkom. 

Yvon van Bergen
Heijenseweg 61
6591 HB Gennep.

Culture...

Deze tentoonstelling van Mart Visser staat op mijn verlanglijstje. Misschien ook een leuke inspiratie tip voor jullie. 

Een mooie quote!! Kunst is mijn ticket to FREEDOM, aldus Visser.

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen presenteert van 9 juli tot en met 2 oktober 2022 een overzichtstentoonstelling van couturier en beeldend kunstenaar Mart Visser.Sculptures

Hoewel Mart Visser vooral bekend is van zijn werk als couturier, is hij al jaren ook als kunstenaar actief. Het verschil met zijn modedesign is dat hij zijn sculptuur instinctief maakt, “zonder na te denken”. Zo’n uitspraak zegt meer over zijn zoektocht naar een innerlijke integriteit of authenticiteit dan dat hij naïef in de wereld staat. Belangrijk voor Vissers beeldende kunst is een persoonlijk inlevingsvermogen, het zoeken van raakvlakken en relaties met andere kunst, die hij bewondert of hem intrigeert, en het zoeken naar de menselijke vorm en uiteindelijk naar een toeschouwer. 

Hij schildert koppen en tronies, alleen nooit als portret, met een meer abstracte, generieke indruk. Hij stapelt en modelleert met het gewicht. Hij vormt het ruwe ding, hij vindt als het ware het aangespoelde wrakhout. Vervolgens groepeert hij die fascinerende objecten met muzikaal gevoel, in een ritme, als installatie.

Fijne Zomer!!

Art Nouveau...

Titel:   “LIBERTÉ “
Acryl on canvas
Size: 59 x 47 cm
Year: 2022

Bonjour

Lieve, mooie vrouw

Hier kun je nog verdere tekst kwitj. Afhankelijk van wat je wilt kun je de titelelementen aan- of uitzetten.

Liefs, Yvon

Hier komt een subtitel/ onderwerp

Vervolgens komt hier een verdere toelichting op de subtitel/ het onderwerp. Dit kan van alles zijn en zette je voorheen ook in de nieuwsbrief.

Business masterclass voor kunstenaars online workshop cursus programma
Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep