"Mon journal" MEi 2023

We vergeten het vaak te ‘DOEN’

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, leuk dat je er bent.

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot de volgende keer!

Liefs, Yvon

Hola....

Vanuit Spanje dit keer. Ik ben hier alweer bijna 5 weken. Niet voor niets was ik gelijk in LOVE van dit mooie plekje in mijn geliefde land Spanje. Echt ongelofelijk fijn! Ieder dag voelt hier als een feestje, de zon die hier bijna altijd schijnt. Beetje wind zoals het moet zijn en de temperatuur die lekker schommelt tussen de 20 a 25 graden.
Ik zeg volmondig Perfecto!

En dan de rust die ik hier cadeau krijg en zo veel meer ook kan voelen. Ik besef dan ook dat ik steeds beter de ruis van de buitenwereld buiten mezelf kan sluiten. Dat is natuurlijk ook de schoonheid van het ouder worden. hihi 

Voel je je niet eenzaam als je daar zo alleen bent? Een vraag die meerdere malen me werd gesteld. Nee… absoluut niet!  Natuurlijk is het fijn om mijn dierbaren om me heen te hebben.
Maar als je niet voelt dat je zelf het leven leidt waarvoor je gemaakt bent en geen verbinding voelt met wie jezelf ten diepste bent, dan zal eenzaamheid naar mijn mening vaker voorkomen.

Deze zoektocht naar authenticiteit die ik heb afgelegd is voor mij dé manier om je gelukkig te voelen en sterk verbonden te zijn met de omgeving. Ik vermaak me prima!!

Ik neem je nog even mee in een update van ons huisproject hier in het mooie Javéa ook wel Xábia genoemd. Het ligt aan de kuststrook van de Costa Blanca.

Afgelopen week is het uitgraven en aanhelen van de fundering van de benedenverdieping (atelier en gastenverblijf) afgerond. Er zijn aardig wat m2 bij gekomen. Nu kan het leuke gedeelte beginnen. Deze ruimte heeft prioriteit nr 1 omdat ik hier een groot deel van mijn tijd wil gaan schilderen en werken.

Nu moet ik nog mijn schilderspullen steeds opruimen en verplaatsen wat niet echt bevorderlijk is voor mijn creativiteit. Ik wil altijd gelijk kunnen creëren als de inspiratie daar is. Kennen jullie dit?

Verder ben ik al heerlijk op zoektocht naar de inrichting van het woongedeelte. Hiernaast een inkijkje in het woonkamer gedeelte

Mi casa

Black & White

Old meets new...

 

Ik heb er al eerder over verteld dat vele spullen die ik verzamel gevonden zijn bij antiekmarkten of vintage winkels. Deze ‘old meets new’ combinatie vind ik aantrekkelijk. Daarbij houden we van natuurlijke materialen zoals hout, steen, marmer en mooi linnen. Die hebben meer een ziel.

In tegenstelling van ons kleurrijke huis in Nederland ben ik hier alle muren wit aan het kalken, zowel binnen als buiten. Het is een super makkelijke verf!  Éen grote pot witte verf waar je alles mee kan verven. Geen kleur verschillen, ook lekker handig en een dekkracht van heb ik jou daar!

Ik zie het als en mooie basis voor mijn kleurrijke schilderijen en vondsten. En omdat ik nog wat grafische zwart-wit inspiratie aan het zoeken was als tegenhanger, kreeg ik het idee om zelf aan de slag te gaan. Zo ben ik een paar zwart wit portretten gaan tekenen en schilderen en heb ik een paar vazen beschilderd. Welke verf ik hiervoor heb gebruikt? Ik hou van makkelijk en kijk meestal wat ik nog heb staan, het is tenslotte een experiment.  Zo blijft ‘t een verassing wat er mag ontstaan. Voor deze vaas die je hiernaast ziet, heb ik krijtverf van ‘t merk Annie Sloan gebruikt. Maar Acrylverf werkt ook perfecto!

Flores...

 

De tuin rondom het huis onder de Spaanse zon blijft steeds een verrassing en geeft me inspiratie. Steeds ruimen we kleine stukje op om meer ‘lucht’ te kunnen geven aan de bestaande planten. 

Elke week staan er weer nieuwe planten in bloei en komen de meest mooie exemplaren tevoorschijn. 

De inspiratie om bloemen te schilderen blijft zeker nog aanwezig. Er staan enkele werken te wachten om afgemaakt te worden. Je ziet hiernaast een detail. Mijn laatste portret die ik hier in Spanje schilderde vind je verderop in dit blog.

Je mooiste leven...

 

Afgelopen week deelde ik deze quote op social media.

‘Je leeft niet je mooiste leven maar je MAAKT het!’

Daar wil ik nog wel iets over vertellen…..want, hoe leef je nou je mooiste leven?

Misschien heb je het helemaal in je hoofd zitten, je ziet het voor je. Je weet precies wat je wilt en alle details heb je voor jezelf uitgeschreven. Perfect! Je bent goed bezig! Een fijn fundament waar je naar toe kunt bouwen om je mooiste leven te leven. Alleen gaat het wel wat verder dan enkel het ‘weten’

Vanuit het weten heb je namelijk nog een taak te volbrengen en dat is het ook te gaan ‘DOEN’

Net zoals je misschien dolgraag meer vrijheid wilt ervaren in het schilderen, dit altijd al je droom is geweest. Maar de innerlijke criticus in je hoofd is constant aan het woord.

Deze vertelt je vaak dat je het toch niet kunt realiseren. Of dat je beter achter de schermen aanwezig kan zijn dan juist dé spotlight te pakken. Of jezelf te laten geloven dat er toch niemand op jou zit te wachten. 

Onzin. 

Alleen door het te gaan DOEN, lees in beweging komen, zullen er nieuwe deuren voor je open gaan. Een nieuwe stap naar je mooiste leven of b.v. een nieuwe ervaring in het schilderen. Het gaat erom dat jezelf die verantwoordelijkheid pakt, je niet in alles perfect hoeft te zijn……want de imperfectie is nodig voor de perfectie.

Hoe kun je dan ontspannen in dit proces? Heel simpel… door fouten te maken.
Het is zeker niet makkelijk om de perfectie los te laten.

Het is namelijk nodig om eerst te ontdekken wat niet werkt dan maak je ruimte voor nieuwe kansen en groei je sneller naar een nieuwe toekomst.

Omarm de kans om te experimenteren. Elke misser brengt je dichterbij bij geluk. Denk niet dat het bij mij allemaal van een leien dakje is gegaan. Vele malen ben ik ook op mijn bek gegaan. Daardoor super veel geleerd en een schat aan ervaringen rijker. #dankbaar

Ik weet dat mijn grootste lessen hebben gezeten in de overgave. Jezelf durven te ontspannen in het proces. Natuurlijk draait het om studeren, meters maken, oefenen. In de reis zelf. Zonder te weten waar je op uit gaat komen. Wat het resultaat gaat zijn.

Intuïtief portretschilderen gaat om de reis.
Het ontdekken. Het leren. Het vallen en altijd weer opstaan.

Ik hoor zo vaak allerlei argumenten waarom we iets niet kunnen bereiken.

Geen tijd…geen geld…geen eigen stijl…geen mogelijkheden…geen netwerk…geen ondernemersskills…geen kennis…geen steun…geen ruimte. En ga zo maar door.
En natuurlijk kan het ook echt waar zijn.

Maar, wanneer je iets heel graag wilt. Hoe kan je het dan toch doen? Hier stappen in zetten?

Niets komt vanzelf.
Of je zomaar aanwaaien.
Zeker wanneer je wilt groeien als kunstenaar én er je werk van wilt maken.
Dan vraagt dit een bepaald commitment van jou.
Alleen in beweging vind je jouw antwoorden.
Maar weet wel dat je dit niet alleen hoeft te bedenken of doen.

Alles op zijn tijd.
Maar wanneer je jezelf zou afvragen wat je zou doen als alles mogelijk zou zijn.
En je al het geld en de tijd van de wereld zou hebben.
Hoe zou je leven er dan uit zien?

Hoe ga je dan werk maken van jouw dromen?
Wat zou dan alvast je eerste stap kunnen zijn?

Je mag het gerust met me delen. Ik geef je graag een tip mee naar meer groei. Want zodra je het voor je kan zien en het in woorden giet, is de eerste stap naar jouw nieuwe werkelijkheid gezet. VOILÀ

Heb je nog niet eerder met mij gewerkt en voel je de verbinding?
1 juli a.s. start mijn Masterclass Intuïtief Portret Schilderen.
Hier lees je er meer over.

Art Nouveau


ORIGINAL ART WORK

Señora
acryl on linen
Size : 80 x 60 cm

Save the date...

Om ruimte te maken voor nieuwe inspiratie, organiseer ik Zondag 18 juni a.s een Atelier SALE aan de Heijenseweg 61 in Gennep. 

Recent werk, oudere werken, studiemateriaal, nog nooit getoonde werken, studies, academiewerken en meer kunst items, 

De deuren zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur 

Wees welkom….

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn activiteiten? schrijf je dan hieronder in .

AGENDA

01.05.23."ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Misschien heb je al vaker op het punt gestaan om te investeren in jouw ontwikkeling tot succesvol kunstenaar en ondernemer, dan zou dit het perfecte moment voor je kunnen zijn. Dit voorjaar start er een nieuwe ronde van het exclusieve business traject, voor het eerst mét persoonlijke begeleiding van mij.

Ik help kunstenaars die er klaar voor zijn om van hun kunstenaarschap een bloeiend bedrijf te maken op hun eigen authentieke wijze. Het doel om een ARTist Statement neer te zetten. 

Op dit moment ben ik meer dan 30 jaar ondernemer waarvan ik de laatste 10 jaar ervaring heb en succesvol ben als kunstenaar én ondernemer. Zowel online als offline. Ik zie altijd overal groeimogelijkheden en vind het fantastisch om hierin mee te mogen denken. Om zo samen te co-creëren. Natuurlijk komt alle inspiratie vanuit jou, maar ik vind het heerlijk om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Dit traject is interessant voor jou wanneer je:
– Al een tijdje tegen je eigen plafond aanloopt in groei en je steeds vaker begint te twijfelen of het wel voor jou is weggelegd om succesvol te worden met je kunst.
– Je niet zo goed weet waar je moet beginnen om werk te maken van je kunst.
– Je in je eigen omgeving weinig aansluiting vindt en merkt dat je het niet meer allemaal alleen wil bedenken.
– Je jouw creativiteit en kunst tot prioriteit wil maken omdat je al langer diep vanbinnen voelt dat er meer in zit.
– Je er klaar voor bent om jouw potentie te verzilveren.

Zes maanden lang heb ik ruimte gemaakt voor een klein select groepje vrouwen. Dit omdat ik natuurlijk voor de ultieme beleving wil gaan. We starten 7 maart 2023. 

Ditmaal dus mét maandelijkse begeleiding, voorafgaand een persoonlijk gesprek zodat ik jou optimaal kan inspireren en adviseren. Én afsluitend een 1-op-1 sparringsessie op het einde van het traject in mijn atelier voor advies, feedback en inspiratie. Samen gaan we alles samenbrengen tot een eigentijds concept.  Een ARTist Statement!

Je houdt in totaal twee jaar toegang tot de business modules in mijn online academy.

Je kunt je nu al direct aanmelden, dan claim je gelijk jouw plekje voor deelname van het 6 maanden Business Traject.

Liever samen eerst even sparren en voelen of het business traject bij je past? Plan dan vrijblijvend hieronder een gesprekje in mijn online agenda.

Je investering is 997 euro (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

* Masterclass Intuitief Portret Schilderen *
START 1 juli a.s.

Ben je klaar voor meer verdieping in je schilderkunst ? En wil je meer ruimte ervaren voor jouw eigen authenticiteit? Dan wil ik je uitnodigen voor een unieke ervaring deze zomer.

Deze masterclass is een inspirerende cursus om dé Basis van het Intuïtief Portretten te leren schilderen.
Je krijgt handvatten om gelijk door te groeien.
Voel je dat het jouw tijd is om jezelf te ontmoeten? De creaties te ontdekken die door jou heen stromen?
Ik kijk ernaar uit om samen jouw creatieve reis te beleven en inspiratie te delen.
Samen buiten de lijntjes te kleuren.

Voel de VRIJHEID.

Via mijn creatieve inspiratie video’s & opdrachten neem ik je mee in mijn creatieve wereld.

Vanaf het begin gaan we ontdekken welke kracht bij ons van binnen zit. Deze masterclass is waar jouw eigenzinnigheid tot bloei komt en waar het gaat om innerlijke vrijheid en authenticiteit.

In dit programma ga je meer eigenheid ontdekken, meer jij.
En natuurlijk het ultieme: dat wat je nodig hebt om je voor altijd vrij te voelen. In het leven. En in je schilderkunst.

LEUK JE TE ONTMOETEN! 

 Investering €97 euro

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep