"Mon journal" okt 22

VRIJ zijn van hier…

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, mooie vrouw,

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot volgende maand!

Liefs, Yvon


Vrij zijn van hier...

 

Deze weken ervaar ik als een bijzondere tussenfase. De tijd tussen het oude en het nieuwe. Ik zie het overal in terug. In mijn schilderijen. Mijn werk. Maar ook in mijn creativiteit. Ik merk vooral dat ik steeds meer los begin te komen van onze plek. En van Nederland en hoeveel ruimte me dit nu al geeft.

 

En dat terwijl Spanje helaas nog wat langer op zich laat wachten. De datum wordt steeds naar achteren verplaatst. Met als gevolg dat we pas in november hoogstwaarschijnlijk de sleutel zullen krijgen. Ik geloof dat alles zo zijn reden heeft. En dat dit ook wel weer ergens goed voor is. Hoe anders lopen dingen ook in Nederland. Ik vind het contrast tussen beide landen zo bijzonder om mee te maken. En dit contrast inspireert me. Alhoewel ik van nature niet altijd enorm geduldig ben.

 

Atelier de l'Yvon

Vrijheid is mijn hoogste goed en het idee alleen al dat we straks een tweede verblijf hebben doet nu al zoveel met me. Ik vind het heerlijk om te kunnen kiezen. En me te kunnen omringen met nieuwe mensen, een nieuwe plek en nieuwe energie.

Sowieso is onze nieuwe woonplaats Javéa een van de schoonste plekjes in Spanje. Dat wisten we ook niet eerder. Maar de lucht is zo schoon en voor veel mensen met een huidziekte of huidproblemen is het een plek voor heling. Dat idee vind ik ook wel weer heel erg mooi.

Schoonheid is iets wat me altijd inspireert. Op alle gebieden van mijn leven. In mijn drie pijlers innerlijke kunst, uiterlijke kunst en schilderkunst speelt schoonheid een grote rol.

Ook ben ik al een tijdje bezig met het doorontwikkelen van mijn eigen online shop. Zo heb ik nog wat nieuwe ideetjes op de plank staan en eerder was daar nog geen ruimte voor. Dit keer in samenwerking met mijn dochter Renée, zij is ontwerpster. En om samen iets nieuws te creëren vind ik natuurlijk super gaaf. Nu valt het idee dat ook wat weg heeft van het Spaanse temperament ineens helemaal op zijn plek. Zo leuk weer!
Ik geniet van het creëren, op welk gebied dan ook.

Zo sta ik de enige dag te genieten in mijn Atelier van het schilderen en kan ik me de volgende dag weer verliezen in het kokkerellen van de meest heerlijke gerechten.

Via mijn instagram kanaal deel ik regelmatig filmpjes van mijn creaties. Van mijn schilderkunst tot aan mijn kookkunsten…hihi.

 

En ik denk dat inspiratie overal te vinden is. In de seizoenen. Op de plek waar je woont. Maar ook in kleding, muziek en in jouw muzes. Kijk ook eens in de komende herfstperiode waar jij je nog meer door kunt laten inspireren. Waar jij nieuwe mensen, plekjes of inspiratie kunt vinden. En wat dit je brengt in jouw schilderkunst.

Hoe fijn is het om nog meer vrijheid in jouw werk te kunnen ervaren. En bedenk eens voor jezelf: wat heb jij ervoor nodig om buiten de lijntjes te kleuren?

Zo heb ik laatst deze creatie geschilderd  (zie hiernaast) en ben ik zelfs lekker intuïtief met verf gaan gooien. Ik voelde dat er nog meer vrijheid mag komen, ook in mijn kunstwerken. En dan vind ik het zelf zo bijzonder wat er dan ontstaat. Ik zie dit werk als een nieuwe start, het begin, de basis, nieuw leven, een cyclus, nieuwe vrucht, de schoonheid.  Ja, ik hou hier zoveel van, deze zelfexpressie. Dat het vanzelf naar de oppervlakte komt wanneer je er voor open staat. Dit werk krijgt vast een mooi plekje. 


Ik hoor nog te vaak dat vrouwen hier tegenaan lopen in zichzelf. Dat ze te bang zijn om vrijheid te pakken en ervaren in hun schilderkunst. 

Dat ze bang zijn voor het eindresultaat. Daar té snel willen zijn. Dat ze zichzelf en hun werken niet goed genoeg vinden. En dat ze bang zijn voor kritiek. Voor wat de ander ervan gaat vinden. Het is en blijft een kwetsbaar iets, het creatieproces. Terwijl ik dit zelden heb ervaren. Maar ik zie en hoor het bij anderen.

En dat is waar ik mijn vrouwen zo graag mee help. Om hun innerlijke criticus te omarmen. En hun creaties vrijer te laten stromen. En te zien wat het betekent om nog meer vrijheid te ervaren in je schilderkunst.

Mocht je het fijn vinden wanneer ik met je meekijk en denk, laat het me gerust weten. Dan plannen we een gesprekje in: https://www.yvonvanbergen.nl/product/le-rendez-vous-gratis-met-yv

"La Base"

Oil on linen 120 x 120 cm

Exposities

"Agenda"

Momenteel staan er geen Exposities of live-workshops gepland nog voor dit jaar.

We gaan alweer richting november en er stond nog voor het eind van dit jaar een Atelier Sale gepland. Vaak in dit kwartaal van het jaar krijg ik sterk het gevoel om nog van alles af te maken, snelheid in te zetten.
Maar wat wat nu echt nodig is …is rust.  Dit heb ik wel geleerd, want het was en soms is het nog steeds mijn grote valkuil. 

Jaren geleden dacht ik dat ik door te knallen bergen kon verzetten. Maar inmiddels weet ik dat je ontwikkeling een individueel proces is dat precies volgens jouw eigen timing verloopt. Je hoeft je met niets en niemand te vergelijken of te bewijzen. Het is simpelweg je ego dat wil versnellen, je enthousiasme of door onrust.

Nu leer ik ook mijn klanten om vooral vanuit je natuurlijke timing te creëren. Ik geloof dat daar de sleutel ligt.
De natuur volbrengt ook alles volgens haar eigen timing en nog volmaakt ook.

Dus heb ik me plannen gewoon gewijzigd. Geen Atelier Sale, geen nieuwe activiteiten meer voor 2022. 

Maar proberen de laatste periode van het jaar te ontspannen in wat er allemaal al is zonder haast om verder te gaan. het voelt goed! 

 

Art Nouveau...

Titel: ” La réveuse II “
Oil on woodpanel 
Size: 120 x 100 cm
Year: 2022

Nu online in mijn Artshop

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep