"Mon journal" april 2023

Be Free

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, leuk dat je er bent.

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot de volgende keer!

Liefs, Yvon

Be Free....

Wat betekent vrijheid voor jou? Een mooi thema om eens (opnieuw) over na te denken. Voor de ultieme vrijheid die ik nu ervaar, heb ik wel wat jaren mogen afleggen. Maar ik had het achteraf nooit sneller moeten willen. Alles is precies gegaan en daar op de plek waar het moet zijn.

Waar ik jaren geleden zo enorm naar verlangde was dat ik steeds opnieuw mocht kiezen. Kiezen waar ik kon werken, waar ik wilde wonen en wat ik wilde ervaren. Het ondernemerschap is iets wat daarin helemaal bij me past. Al ruim 30 jaar zit ik in het ondernemerschap in alles wat ik doe.

Daar kwam ik al lang geleden achter. Het avontuur aangaan. Iets nieuws creëren. Ik heb heel veel voorwerk gedaan om te komen waar ik nu ben. Het waren allemaal lessen en ervaringen. Van wc’s schoonmaken om 06.00u ‘s morgens tot privé hostess zijn op luxery beurzen. Ik stond er altijd relaxed in. Wat kan mij gebeuren? Is het niets, dan stap ik gewoon weer op. En dat heb ik vele malen gedaan. Je leert hier zoveel van. En gelijk een schat aan ervaringen rijker! 

 

 

Ik wist dat ik altijd weer kon werken als het nodig was. Er is echt werk genoeg. En nog steeds zit dat in mijn achterhoofd! Steeds kwamen mijn verlangens meer en meer uit en groeide ik steeds meer naar wie ik wilde zijn. Steeds een stapje dichter bij vrijheid.

Vrijheid in schilderkunst. Mijn keuze na mijn klassieke opleiding. Het werken met mijn handen en vingers, dat is echte vrijheid. Ik hou van de zon. Ik ben een grote zonaanbidster. Wanneer ik het strand onder mijn voeten voel is dat voor mij pure vrijheid. De zee. Het oneindig kunnen kijken. Onafhankelijk zijn. Dat is wat ik altijd wilde.

Spanje bevalt ook zo heerlijk. Ik heb constant het gevoel van vrijheid. De zee, de zon, het Spaanse leven en ons Spaanse huis wat na al die jaren gemanifesteerd is. Dit gevoel van vrijheid is bijna onbeschrijfelijk voor mij. Zo fijn om hier mijn ochtendwandelingen door te brengen. Om langs de zee te lopen en gebruik te maken van deze tijd, de tijd om de schoonheid van het leven te waarderen en na te denken over mijn ervaringen.

Als ik in Spanje ben deel ik mijn Daily Morning View van mijn zee wandelingen in mijn stories via Instagram ter inspiratie. Je kunt me op hier volgen. 

 

Wat is nou vrijheid?

 

Natuurlijk is dit voor iedereen anders. Je kunt vrij zijn van patronen, gedachten en overtuigingen die jou gevangen houden. Je moet dan wel begrijpen dat je je eigen belemmerende gedachten niet hoeft te geloven. Als je realiseert dat ze niet waar zijn en ook geen waarde hebben, worden ze simpelweg overbodig. Je kunt jezelf bevrijden door ze te onderzoeken. Stel je ervoor open om ze in twijfel te brengen. Je zal gelijk op een andere energie frequentie komen. Je voelt het direct.

Als je vrij bent leef je op gevoel en vertrouw je erop dat alles goed komt. Dat wéét je gewoon. Stel je eens voor hoe vrij het voelt wanneer je je niet laat leiden door je eigen belemmerende gedachten of door een veel te druk werkschema. 

Vrijheid heeft ook met authenticiteit te maken. Alles wat je leuk vindt. Accepteert van geweest is is geweest. Als je daar aan gaat werken, aan vrijheid in je kunstenaarschap en dat is volgens mij ook iets waar jij naar verlangt. Ik hoor dit namelijk veel terug van jullie. Jullie die me volgen en met me samen werken of hebben gewerkt. Maar misschien durf je het nog niet echt uit te spreken of te doen. Hierbij jouw uitnodiging om je te gaan uitspreken. Schreeuw het desnoods uit, ga opschrijven wat vrijheid voor jou betekent, ga erover praten. Neem het op via je telefoon en luister er zo vaak naar als je kunt. Een paar keer per dag, net zo lang totdat je het zeker weet en gelooft dat je deze VRIJHEID gaat ervaren. 

Dus BE FREE. En alles zal lichter worden. Makkelijker. Vrijheid kun je pas ervaren wanneer je weet wie je bent. (authenticiteit) En als je op zoek gaat wat bij je past in hoe je écht wilt leven.
Meestal hoor ik terug: “Wat is jou grootste droom?” Dan is dat voor mij altijd de vrijheid. Ik trek het overal in door. In het schilderen, in het leven, in alle keuzes die ik maak. 

In vrijheid kan niets je tegenhouden....

 

Mentale vrijheid betekent voor mij flexibiliteit en rust in je hoofd. Je kunt veel beter met tegenslagen omgaan. 

Fysieke vrijheid betekent voor mij: ik ben gezond, ik beweeg en zit lekker in mijn vel. Financiële vrijheid helpt je om te kunnen doen wat je graag wilt doen. 

Sociale vrijheid maakt dat je je kan verbinden met mensen om je heen die bij je passen. 

Vrijheid in schilderkunst. Intuïtief werk. Geen stress, het mag komen en gaan. het zijn mijn regels.

Spirituele vrijheid zorgt ervoor dat je je eigen mooie pad bewandelt en dat je je intuïtie, je onderbuikgevoel niet alleen voelt, maar ook durft te volgen. 

Ook vrijheid in een relatie vind ik super belangrijk. Ook deze les heb ik mogen ervaren. Bij een van mijn eerste vriendjes was vrijheid een NoGo. Hij had enorm controlerend gedrag. Jaloezie speelde daarbij een grote rol. Hij stopte me bijna letterlijk in een kooi. Toen de deuren op een gegeven moment voor mij op slot gingen, heb ik een plan bedacht om op een ander tijdstip te kunnen vluchten.
Een nare ervaring, maar ik weet nu wel dat ik dit nodig heb gehad om de vrijheid nog beter te voelen en ik weet nu precies wat ik in een relatie wil.

Vrouwelijke Zelfexpressie.

 

Als je durft te geloven in jezelf en je eigen wijsheid, dan kun je veel gemakkelijker je eigen keuzes vanuit je hart maken. Dit met ware vrijheid als gevolg. Onthoud dat je vrij bent te zijn zoals je bent. 

Verander gerust, er is lef voor nodig om te zeggen, ik was dát en nu ben ik dit. Verandering is geen opoffering maar is essentieel voor een vol en vrij leven. Het is oké om dingen los te laten en het is geweldig om vooruit te gaan. Verandering kan zo bevrijdend werken. Wat kan jou het schelen wat ze misschien op je werk zullen denken. En maak je ook vooral geen zorgen of je partner je wel of niet kan bijhouden. Doe een stap voorwaarts in je leven. 

Doe het nu. 

Vrijheid is ook onafhankelijkheid. Ik heb volledig voor mijn kunstenaarschap durven kiezen, voor mijn authentieke zelf en voor onafhankelijkheid. En ik kan je zeggen, dat voelt heerlijk om op eigen benen te kunnen staan.

Lieve mensen, natuurlijk kunnen wij dit allemaal. Vrijheid is ons grootste goed. Al denken we soms van niet. Maar ik wil je blijven inspireren en helpen om jezelf te uiten en te komen tot jouw vrouwelijke zelfexpressie. Ik hou ervan en daarom vertel ik ook graag over authenticiteit. Want authenticiteit is een waardevol inzicht, onmiskenbaar belangrijk in de kunst. Maar ook voor jou als persoon. 

Dus, mooi mens ben je er klaar voor? Voel de vrijheid en wees welkom in deze creatieve wereld van echtheid. 

* LIVE zomer Experience *

Graag deel ik alvast iets leuks met je. 

Ik wil deze zomer weer gaan samenwerken met groepje enthousiaste vrouwen mét 3 maanden persoonlijke begeleiding
en een LIVE Experience organiseren in mijn Atelier.

 Start 1 juni 2023 (Je kunt ook later instromen)

Deze inspirerende cursus is dé Basis om Intuïtief Portretten/koppen te leren schilderen.
Je krijgt handvatten om gelijk door te groeien.

Ter afsluiting kom je LIVE schilderen in mijn Atelier. Een intuïtief werk klaar voor aan de muur of verkoopwaardig. Gegarandeerd!
Deze Experience is tevens een kennismaking met mijn werkwijze. En kun je ook zien als een voortraject voor
het jaartraject ‘La Vie en Rose 2023’

Ben je klaar voor meer verdieping in jouw leven en in je schilderkunst? En wil je meer ruimte ervaren voor jouw eigen authenticiteit? Dan wil ik je uitnodigen voor een unieke ervaring deze zomer.

Uniek ook deze ronde, omdat we naast het online programma nu ook LIVE in mijn Atelier gaan samen werken.
Iets wat ik nog niet eerder in deze Basis cursus aangeboden heb.

In dit programma ga je meer eigenheid ontdekken, meer jij.
En natuurlijk het ultieme: dat wat je nodig hebt om je voor altijd vrij te voelen. In het leven. En in je schilderkunst.

BE FREE.

Lees hieronder meer op mijn website wat het zomer programma precies inhoudt 
en wat je kunt verwachten na afronding van deze inspirerende LIVE zomer Experience Intuïtief Portret Schilderen.

AGENDA

01.05.23."ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Misschien heb je al vaker op het punt gestaan om te investeren in jouw ontwikkeling tot succesvol kunstenaar en ondernemer, dan zou dit het perfecte moment voor je kunnen zijn. Dit voorjaar start er een nieuwe ronde van het exclusieve business traject, voor het eerst mét persoonlijke begeleiding van mij.

Ik help kunstenaars die er klaar voor zijn om van hun kunstenaarschap een bloeiend bedrijf te maken op hun eigen authentieke wijze. Het doel om een ARTist Statement neer te zetten. 

Op dit moment ben ik meer dan 30 jaar ondernemer waarvan ik de laatste 10 jaar ervaring heb en succesvol ben als kunstenaar én ondernemer. Zowel online als offline. Ik zie altijd overal groeimogelijkheden en vind het fantastisch om hierin mee te mogen denken. Om zo samen te co-creëren. Natuurlijk komt alle inspiratie vanuit jou, maar ik vind het heerlijk om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Dit traject is interessant voor jou wanneer je:
– Al een tijdje tegen je eigen plafond aanloopt in groei en je steeds vaker begint te twijfelen of het wel voor jou is weggelegd om succesvol te worden met je kunst.
– Je niet zo goed weet waar je moet beginnen om werk te maken van je kunst.
– Je in je eigen omgeving weinig aansluiting vindt en merkt dat je het niet meer allemaal alleen wil bedenken.
– Je jouw creativiteit en kunst tot prioriteit wil maken omdat je al langer diep vanbinnen voelt dat er meer in zit.
– Je er klaar voor bent om jouw potentie te verzilveren.

Zes maanden lang heb ik ruimte gemaakt voor een klein select groepje vrouwen. Dit omdat ik natuurlijk voor de ultieme beleving wil gaan. We starten 7 maart 2023. 

Ditmaal dus mét maandelijkse begeleiding, voorafgaand een persoonlijk gesprek zodat ik jou optimaal kan inspireren en adviseren. Én afsluitend een 1-op-1 sparringsessie op het einde van het traject in mijn atelier voor advies, feedback en inspiratie. Samen gaan we alles samenbrengen tot een eigentijds concept.  Een ARTist Statement!

Je houdt in totaal twee jaar toegang tot de business modules in mijn online academy.

Je kunt je nu al direct aanmelden, dan claim je gelijk jouw plekje voor deelname van het 6 maanden Business Traject.

Liever samen eerst even sparren en voelen of het business traject bij je past? Plan dan vrijblijvend hieronder een gesprekje in mijn online agenda.

Je investering is 997 euro (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

Art Nouveau


ORIGINAL ART WORK
Title: Magnolia 2023 oil on linnen
Size : 80 x 60 cm

Geïnspireerd door de lente.
De Magnolia in mijn tuin.
Ik voelde al een tijdje de inspiratie om bloemen te schilderen. 
Ik moet je zeggen het smaakt naar meer….;-)

Dit werk staat nog te drogen..maar is (bijna) beschikbaar. Interesse ? Stuur me een berichtje voor meer info.

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep