"Mon journal" september - 22

Van Nederland naar Spanje…

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, mooie vrouw,

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw. 

Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft.

Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn blog vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl.
Veel leesplezier. Tot volgende maand! 

 

Liefs, Yvon

Van Nederland naar Spanje: mijn persoonlijke Route de Soleil.

 

Nu ons Spanje avontuur steeds dichterbij komt, ben ik niet alleen aan het dromen van ons leven daar, maar kwamen deze zomer ook allerlei herinneringen naar boven. Want het was een hele route hoe we tot ons tweede huis in Spanje zijn gekomen. In dit blog neem ik je mee terug in de tijd. Naar mijn jeugdherinneringen op de achterbank met het ANWB vakantieboek. Het authentieke Franse beeld uit mijn herinneringen. En hoe mijn voorliefde voor het Franse leven ons naar Spanje bracht.

Ook deel ik hoe ik mijn grote doel heb verwezenlijkt. Dit blog is voor de dromers en creatievelingen onder ons. Erg benieuwd waar jouw eigen Route de Soleil je naartoe mag brengen. Laat je in vervoering brengen.

Ook deel ik hoe ik mijn grote doel heb verwezenlijkt. Dit blog is voor de dromers en creatievelingen onder ons. Erg benieuwd waar jouw eigen Route de Soleil je naartoe mag brengen. Laat je in vervoering brengen.

IMG_1817

NOORDWIJK aan zee

mon martre

PARIS Montmartre.

DE CHARME VAN NEDERLAND.

Nederland voelt als mijn thuis. Mijn geboorteland. Mijn basis. Nederland heeft zoveel moois: de zee, het strand, de natuur en cultuur. Sinds we overstag zijn gegaan op elektrische fietsen, ervaar ik nog meer vrijheid, alleen dat heerlijke windje al, zo lekker! En vinden we zoveel meer prachtige verscholen plekjes. Maar als het kan ben ik het liefst aan de kust van Nederland. 

Ik houd enorm van de zon, zee en het strand. Ook om heerlijk uit te waaien. Mijn wens is altijd al geweest om dichtbij zee te wonen.

FRANSE AVONTUREN

Vroeger reden we via de Route de Soleil, vele zomers met ons gezin naar Frankrijk. Deze route kan ik wel uittekenen. Ik vond het toen al zo mooi. Een weg en route die ons naar de zon brengt.

Elk jaar kregen mijn zus en ik een ANWB vakantieboek. En onderweg begon het avontuur al. Het was een heel creatief vakantieboek, je kon de route uitstippelen. Waar gaan we overnachten? Je kon de bonnetjes en camping foldertjes bewaren. En er stonden ook leuke auto spelletjes in. Wat ik helemaal zo leuk vond was zo’n apart vakje in dat boek om je mooiste herinneren te bewaren.

Ik kon me hier de 2 dagen durende tocht naar de Franse Riviera helemaal mee vermaken.

Een campingplek vlakbij St Tropez is me het meest bijgebleven als kind. Ik vond het fantastisch. Een best wel kleine intieme en authentieke badplaats vol bijzondere mensen. Mooie authentieke winkeltjes en mensen kijken was toen al een favoriet. Brigitte Bardot hoopte ik daar nog tegen te komen. Ik ben er later nog een aantal keer geweest. Het blijft leuk en er hangt een bijzonder sfeertje.

Ik denk dat mijn liefde voor Frankrijk in mijn jeugd is ontstaan. De Franse allure, de stijl en de taal vind ik echt prachtig. Alles klinkt nét even wat mooier. De Côte d’Azur, de Franse keuken, het kunstenaarspekje  “Mon Matre” in de liefdesstad Parijs. Echt, ik hou ervan.

Mijn Frankrijk ervaringen wilde ik ook graag delen met mijn kinderen, zo kochten we een caravan en reden vele malen via de Route de Soleil naar de Côte d’Azurs

 

HET SPAANSE TEMPERAMENT

Totdat we een keer buurland Spanje zijn gaan verkennen. Wat was het hier heerlijk, het paste ons wel. De mensen waren nog vriendelijker, het was er veel schoner. Er was meer reuring. De Franse slag paste ook niet helemaal bij me bleek toen. Hihi.

De laatste jaren is Spanje mijn bestemming en richting geweest. We wilden al langer een plekje in de zon. Maar omdat het “Franse” me zo erg aansprak dacht ik daar te moeten zijn. Maar we voelden niet écht de kriebels.
We zijn er vaak geweest. Als kind, als gezin maar ook samen met zijn tweetjes. Zelfs 2 jaar terug nog om het even allemaal goed te voelen.
Nee, het plekje om te wonen voelden we allebei niet.
Misschien ben ik op zoek naar meer passie, meer temperament. Zoals het Flamenco dansen, al een kunstvorm op zich, het is een droom om die dans nog ooit te leren, is daar een goed voorbeeld van. Ik houd van deze temperamentvolle dans en zang van de Spanjaarden. Spanje is kleurrijk en veelzijdig. En als een echte zonaanbidster is het Spaanse leven onder de zon het gehele jaar toch wel wat warmer dan in Frankrijk.
Ik houd van veranderingen, zoals je misschien wel weet wanneer je me al langer kent. Nu voelen we Spanje, maar wie weet komen we nog eens in Frankrijk uit. Het mag allemaal ontstaan. 

 


Inspiratie kunstkaart. (artist onbekend)


Zie een doel als een trap waar jij voor staat.
Je staat beneden op de eerste trede. En de bovenste trede is het punt waarop jij jouw doel hebt bereikt.
Elke traptrede is een subdoel om daar te komen.
Kust van Jàvea


DE ROUTE NAAR ONS DROOMHUIS.

De laatste paar jaar heb ik op Spanje ingezet om er ook echt voor te gaan.
Dat ging samen met hard werken, focus leggen op mijn doelen wat ik te doen heb. En wat je kunt doen om daar te komen.
De meest makkelijke manier is het manifesteren, het geloven en het vertrouwen hebben dat dit mogelijk kan zijn. Zoveel mogelijk bezig zijn met wat je het allerliefste doet,. Jouw joy in het leven op te zoeken, dan komen vanzelf de ideeën op je pad om bij dat doel te komen. Dit zijn allemaal subdoelen.

Een voorbeeld hiernaast….zie een doel als een trap waar jij voor staat. Je staat beneden op de eerste trede. En de bovenste trede is het punt waarop jij jouw doel hebt bereikt en elke traptrede is een subdoel om daar te komen.

Zo ben ik nooit bezig geweest met hele harde verkoop. Ik laat de vrouwen die mijn boodschap voelen intuïtief naar me toe komen. Ik ben natuurlijk wel zichtbaar en vertel mijn verhaal en deel mijn aanbod. Maar harde verkoop past niet bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat de mensen vanzelf op mijn pad komen die met me willen mee reizen. Die mij horen en als je me kunt horen, voel je ook de energie. Het is ook prima als mensen mij niet kunnen horen, die zullen ook weer verdwijnen. Die shifting wordt automatisch gemaakt door mijn energie. Die voelen mensen en het past je wel of het past je niet. Het mooie is dat ik me daar niet mee bezig hoef te houden.

Het is altijd komen en gaan, je groeit steeds verder op jouw eigen pad met je eigen energie. Misschien heb je ook wel een droom of een helder doel. Kijk dan eens hoe je het voor jezelf op kunt breken in subdoelen. En hoe je het vervolgens ook weer los kunt laten in vertrouwen. Wetende dat het naar je toe onderweg is. Actie is wel nodig maar nooit vanuit geforceerde energie.

Nu zijn bijna bij het Spanje doel aangekomen, ons tweede huis, en ik ga me helemaal focussen op onze huisvesting daar. Ik weet dat het allemaal mogelijk is maar toch voelt het nog als ‘ongelofelijk’ hoe dit is ontstaan.

En mijn volgende doel is hoe we het Spanje verhaal allemaal samen laten komen. Wat gaan we daar precies doen? Ik heb al supergave ideeën en wil er in ieder geval een echt Spaans kunstzinnig huis van maken en wellicht ook openstellen.

Ik sta te trappelen en neem je graag mee op mijn Route de Soleil.

Heel veel inspiratie toegewenst.

 

PS: Wil je iets delen of vragen naar aanleiding van het lezen van mijn maandelijkse journal, je kunt me altijd een berichtje sturen via Instagram of via de mail

EXPOStion "Demoiselles".

Terugblik...

 

Op 27 & 28 augustus j.l opende ik weer mijn deuren van mijn Atelier & Galerie aan huis. 

Heerlijk dat ik weer een expositie mocht organiseren. We hadden prachtig weer en er was veel belangstelling. Zo leuk om iedereen te zien. Zo bijzonder ook dat er zoveel leuke mensen uit het hele land naar Gennep zijn komen om mijn werken te bezichtigen, mij te ontmoeten en benieuwd waren naar een samenwerking. 

Ik heb na aanleiding van deze expo-dagen nog een inspirerende post op social media geschreven. Kun je nog terug lezen (insta) en (FB). Met daarin een Tip over jouw eigen expositie aan huis.  

 

Ik heb ook nog even een videootje voor je opgenomen, mocht je de expositie hebben gemist. . 

 

 

Liefs, Yvon

Art Nouveau...

Titel:   “ROSE”
Oil on panel
Size: 100 x 70 cm
Year: 2022 

more information 

Art Nouveau...

Titel:   “Mariée d’été”
Acryl on canvas
Size: 84 x 70 cm
Year: 2022

more information 

Bonjour

Lieve, mooie vrouw

Hier kun je nog verdere tekst kwitj. Afhankelijk van wat je wilt kun je de titelelementen aan- of uitzetten.

Liefs, Yvon

Hier komt een subtitel/ onderwerp

Vervolgens komt hier een verdere toelichting op de subtitel/ het onderwerp. Dit kan van alles zijn en zette je voorheen ook in de nieuwsbrief.

Business masterclass voor kunstenaars online workshop cursus programma
Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep