"Mon journal" augustus 2023

Een creatieve dans…

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, leuk dat je er bent.

Elke maand neem ik je mee op mijn eigenzinnige reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw. Hier deel ik met plezier mijn bron van inspiratie en geef ik je een inkijkje in de wereld die ontstaat wanneer je volledig jezelf bent. Het leven vieren we samen, en dat is waar ik dol op ben. Noem het gerust mijn “Joie de Vivre” magie.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot de volgende keer!

Liefs, Yvon

De dans van creativiteit

Een Nieuw Seizoen

 

Terwijl de laatste zonnige weken van de zomer stilletjes overgaan in de drukte van terugkerende schooldagen en bruisende kantoren, overvalt me een vleugje weemoed.

Het lijkt alsof de zomerzon mijn innerlijke wereld heeft aangeraakt en herinneringen heeft doen ontwaken. 

Ik kan me nog de ochtenden herinneren waarop onze eigen kinderen vol opwinding hun rugzakken inpakten, klaar om nieuwe avonturen tegemoet te gaan. Maar dat ligt nu al een decennium achter ons. Ze zijn de wereld ingestapt, op zoek naar hun eigen reis, net zoals ik dat ooit deed.

Met de vrijheid die we onze kinderen hebben gegeven – dezelfde vrijheid die ik koesterde in mijn jongere jaren – hebben we hen aangemoedigd om hun eigen paden te bewandelen. 

Diezelfde vrijheid heeft mijn liefde voor kunst aangewakkerd, om het ongrijpbare vast te leggen, momenten van pure emotie en schoonheid te verbeelden.

En zo bracht mijn passie me uiteindelijk naar het zonnige Spanje. Vol verwachting voor wat komen gaat. Zowel in de kunst en in ons leven. 

En er is goed nieuws uit Spanje. Mijn fonkel-nieuwe Atelier is zo goed als klaar. Ik voel al een magische plek waar ik harmonie wil vinden tussen mannelijke en vrouwelijke energieën een dans van harmonie die me gaat leiden in mijn creatieve reis.

 

Stilte en bezinning ...

Zodra mijn penseel het canvas aanraakt, realiseer ik me hoe belangrijk balans is. Te midden van de hectiek van het alledaagse leven kan een overdaad aan één ding onze creatieve energie verminderen.

Maar ik ben me er ook van bewust dat een moment van stilte en bezinning, een vleugje vrouwelijke energie, werkelijke wonderen kan verrichten. In mijn nieuwe Spaanse atelier, koester ik het verlangen om zulke momenten te omarmen en zonder enige beperking te creëren.

Na maanden van heen en weer reizen tussen Nederland en Spanje, ben ik enkele maanden geleden begonnen aan een nieuw project. Kunst, geïnspireerd door de Spaanse invloeden die mijn pad hebben gekruist.
Het was een verrassende wending die ik niet onmiddellijk voorzag. 
Terwijl ik me verdiepte in talloze studiewerken, drong het tot me door dat ze doordrenkt waren van de geest en energie van Spanje.

Verbondenheid tussen Verleden, Emoties en Creativiteit

 

Tijd heeft een wonderlijke manier om te vervloeien, waarbij verleden, heden en toekomst naadloos samenkomen. Gedurende mijn recente avontuur in Spanje, ontdekte ik in ons Spaanse huis wat oude kunstwerken die een beroep deden op jeugdige herinneringen. Ze brachten me terug naar de prachtige jaren ’70 en ’80 – een tijdperk van betekenis en eigenheid. 

Het was alsof ik werd overspoeld door de energie van die periode. Ik herinnerde me de vrouwen uit de rosse buurt van Nijmegen, ik woonde dicht bij ze in de buurt. Krachtige vrouwen die met zelfvertrouwen en een vleugje mysterie dansten achter de ramen. 

Als kind was ik betoverd door hun aura, en terwijl we regelmatig langsreden, flapte ik er eens uit tegen mijn ouders dat ik later, met een ondeugende glimlach, ook wel zo’n vrouw wilde zijn.

De levendigheid van die tijd heeft een onuitwisbare indruk op me achtergelaten. Deze beelden, vermengd met de invloeden van legendarische fotografen zoals Helmut Newton, inspireerden mijn nieuwste Art prints. 

De verleiding uit vervlogen tijden met een modern tintje, een viering van vrouwelijkheid in al haar vormen.

Naar rechts glurend ontvouwde zich een voorproefje. Dit is één van de Art prints die ik recent heb uitgebracht, een veelbelovende blik voor een nieuwe collectie.

De betovering van intuïtief Schrijven...

Mon Journal

Woorden die Dansen in de Wind

Achter het creatieve proces schuilt een ongrijpbare stroom, een dans van ritme en spontaniteit. Voor mij is deze dans er één van intuïtie, een verrassende wending die mijn verhalen tot leven brengt. 

Als een avonturier op zoek naar nieuwe ontdekkingen ben ik teruggekeerd naar het intuïtieve schrijven – een speelse ontdekkingstocht die mijn verhalen nog authentieker maakt. Ik heb besloten om nieuwe woorden te vinden, met een vleugje humor, dat past me, en zoals het oude gezegde gaat: “Lachen is het levenselixer dat de ziel doet bloeien.”

En terwijl ik mijn pen over het papier laat glijden, lijken de woorden te dansen in de nacht. Deze dans ontstaat niet in een stoffig kantoor, maar bij de glinsterende kust van ons geliefde stadje Javea aan de Costa. Met de zee als mijn muze, laten mijn gedachten zich meevoeren op de golven van creativiteit.

Ik geef me over aan de stroom, mijn innerlijke stem als mijn kompas. De regels vervagen en maken plaats voor spontane gedachten die zich aan de hemel van mijn verbeelding manifesteren. 

En dan, als bij toverslag, verschijnt er een rode draad die als een gouden draad door het weefsel van mijn verhaal loopt. Een connectie die alles samenbrengt tot een schitterend kunstwerk.

Intuïtief schrijven is als het ontrafelen van een geheime boodschap die de ziel van mijn verhaal onthult.   

Ik heb het weer herontdekt! HOERA

 

Maar waarom zou jij niet deel uitmaken van deze betoverende reis? Laat je gedachten lekker de vrije loop gaan. 

Doe eens gek en laat je intuïtie aan het stuur zitten, terwijl je zonder kaart je innerlijke wereld gaat ontdekken. Wie weet kom je verhalen tegen waarvan je nooit had gedacht dat ze in jouw pen zouden belanden. Het is misschien wel tijd om jouw eigen verhaal eens onder de loep te nemen en te zien welke avonturen de stromen van intuïtie voor jou in petto hebben.

 

Een Uitnodiging voor Jou: Terug in de Tijd

 

Sta mij toe om je te verleiden om met mij mee te gaan op deze creatieve escapade. Doe je ogen dicht en reis terug in de tijd naar een moment dat je nog diep kunt voelen. Denk aan de kleuren, de gevoelens, en ja, ook die sfeer die je weer doet glimlachen. Laat die herinneringen als een waterval door je heen spoelen en laat ze de inspiratie zijn voor je eigen intuïtieve meesterwerk. Sluit je ogen en ga ervoor. Wat voor kleuren domineren die herinnering? Voel je de warme zon op je gezicht of zie je de koele schaduwen? Hoor je het geroezemoes om je heen of geniet je van een serene stilte?

Trek dat creatieve gereedschap tevoorschijn – ja, pen, papier, verf, wat je maar wilt – en laat die gevoelens en herinneringen lekker hun gang gaan op dat papier. Ervaar hoe prachtig het is om jouw unieke expressie te laten stromen terwijl je je intuïtie de vrije teugel geeft.

Oh, maak je geen zorgen over perfectionisme of die gevreesde fouten. Je bent op de weg van de intuïtieve kronkels, en daar bestaan geen strakke lijnen of regels. Laat die innerlijke kompas je gids zijn.

Volg je hart terwijl je penseelstreek na penseelstreek de flamenco danst met je emoties. Kijk toe terwijl vormen, kleuren en verhalen als sterren aan de nachtelijke hemel tevoorschijn komen, allemaal geleid door jouw innerlijke vuurwerk.

 

De dans van creativiteit.

 

Een Oproep tot Vrouwelijke Energie

In het proces van intuïtief schilderen, ontstaat er een magische dans van creativiteit. Deze dans wordt aangedreven door de vrouwelijke energie, die zowel zacht als sterk is, dynamisch en subtiel. 

Deze energie, die passie en verlangen belichaamt, begeleidt mijn penseel over het doek en laat mijn innerlijke wereld tot leven komen.

Dompel Je Onder…

Én in het hart van intuïtief schilderen schuilt de vrijheid om te voelen, te verkennen en te creëren zonder grenzen. Het is een viering van jezelf, van de vrouwelijke energie en van het leven zelf. 

Ik nodig je uit om jezelf onder te dompelen in deze creatieve vrijheid, om te ontdekken en vooral te genieten van de reis. 

Heel veel inspiratie en succes!


Liefs...

Agenda

 

Voel je die lichte kriebel? Voel je die knipoog van nieuwsgierigheid? Ja, jij kunt nog instappen en een ticket bemachtigen voor het avontuur van je leven.


La Vie & Rose Jaartraject
start 7 september '23

 

Duik dieper dan je ooit hebt gedacht binnen mijn Academy. 

Verwacht een jaartraject waar élk moment telt, élk penseelstreek een verhaal vertelt. Jouw verhaal.

 

Ben jij die bruisende artiest die diep van binnen VOELT dat er meer in zit? Die voelt dat er een krachtige stroom van creativiteit wacht om ontketend te worden?

Stel je voor: Een moment waarop de fluisteringen van je ziel resoluut en duidelijk worden, en je je grenzen verlegt om de wervelende magie van je unieke ‘femme fatale’ te onthullen…

🌹 La Vie en Rose Intuïtief Portret Schilderen 🌹 is dé transformatieve ervaring waar je naar hebt verlangd. En we beginnen weer op 7 SEPTEMBER 2023. Ben je er klaar voor?

💥 Ga met mij mee op een opwindende artistieke expeditie die brult van zelfexpressie en puurste levensenergie.

💥 Beginners of doorgewinterde schilders; de rijkdom en diepte van dit programma verrast iedereen.

💥 We hebben Off en Online meetings. 
Laat je inspireren door 65+ video’s die borrelen van inzichten, emoties en mijn persoonlijke reis.

💥 En als kers op de taart?  Profiteer van mijn persoonlijke begeleiding gedurende het hele jaar én voor de gedurfden: een onvergetelijke LIVE Schilderdag in mijn atelier. Een kans die je niet wilt missen.

Wacht niet te lang. De schilderrevolutie begint, en jij kunt er deel van uitmaken!  Er zijn nog een paar plekjes vrij.

LEES HIER MEER. 

Art Nouveau


Mijn nieuwe collectie Art prints is een knipoog naar een van mijn favoriete tijdperken.
De jaren '70, '80 en '90.
In een tijd waarin roken symbool stond voor status, keek ik vol bewondering naar de vrouwen in de rosse buurt van Nijmegen. Met een mix van mediatechnieken en mijn eigen fantasie, transformeer ik de stijl uit de jaren van toen en de modellen van Helmut Newton naar nieuwe persoonlijkheden. Een eerbetoon aan een tijd vol vuur, passie en vrijheid. Reis mee door de tijd, beleef de kunstzinnige verleiding en omarm de imperfecte schoonheid.Art Print 'Red Beret'


Art Print 'Paris'


Art Print 'After Party'

AGENDA

01.05.23."ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Misschien heb je al vaker op het punt gestaan om te investeren in jouw ontwikkeling tot succesvol kunstenaar en ondernemer, dan zou dit het perfecte moment voor je kunnen zijn. Dit voorjaar start er een nieuwe ronde van het exclusieve business traject, voor het eerst mét persoonlijke begeleiding van mij.

Ik help kunstenaars die er klaar voor zijn om van hun kunstenaarschap een bloeiend bedrijf te maken op hun eigen authentieke wijze. Het doel om een ARTist Statement neer te zetten. 

Op dit moment ben ik meer dan 30 jaar ondernemer waarvan ik de laatste 10 jaar ervaring heb en succesvol ben als kunstenaar én ondernemer. Zowel online als offline. Ik zie altijd overal groeimogelijkheden en vind het fantastisch om hierin mee te mogen denken. Om zo samen te co-creëren. Natuurlijk komt alle inspiratie vanuit jou, maar ik vind het heerlijk om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Dit traject is interessant voor jou wanneer je:
– Al een tijdje tegen je eigen plafond aanloopt in groei en je steeds vaker begint te twijfelen of het wel voor jou is weggelegd om succesvol te worden met je kunst.
– Je niet zo goed weet waar je moet beginnen om werk te maken van je kunst.
– Je in je eigen omgeving weinig aansluiting vindt en merkt dat je het niet meer allemaal alleen wil bedenken.
– Je jouw creativiteit en kunst tot prioriteit wil maken omdat je al langer diep vanbinnen voelt dat er meer in zit.
– Je er klaar voor bent om jouw potentie te verzilveren.

Zes maanden lang heb ik ruimte gemaakt voor een klein select groepje vrouwen. Dit omdat ik natuurlijk voor de ultieme beleving wil gaan. We starten 7 maart 2023. 

Ditmaal dus mét maandelijkse begeleiding, voorafgaand een persoonlijk gesprek zodat ik jou optimaal kan inspireren en adviseren. Én afsluitend een 1-op-1 sparringsessie op het einde van het traject in mijn atelier voor advies, feedback en inspiratie. Samen gaan we alles samenbrengen tot een eigentijds concept.  Een ARTist Statement!

Je houdt in totaal twee jaar toegang tot de business modules in mijn online academy.

Je kunt je nu al direct aanmelden, dan claim je gelijk jouw plekje voor deelname van het 6 maanden Business Traject.

Liever samen eerst even sparren en voelen of het business traject bij je past? Plan dan vrijblijvend hieronder een gesprekje in mijn online agenda.

Je investering is 997 euro (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep