Blog januari 2024

“Een Nieuw Begin voor 2024”

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Hey, leuk dat je er bent.

Elke maand neem ik je mee op mijn eigenzinnige reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw. Hier deel ik met plezier mijn bron van inspiratie en geef ik je een inkijkje in de wereld die ontstaat wanneer je volledig jezelf bent. Het leven vieren we samen, en dat is waar ik dol op ben. Noem het gerust mijn “Joie de Vivre” moment.

Benieuwd wat je van mijn Blog vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via mail 

Tot de volgende keer!

 

Iedere maand een mail ontvangen met het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief. 

Benieuwd wanneer je je kunt inschrijven voor een Experience of Cursus?  Bekijk hier mijn Agenda  

 

 

Liefs, Yvon

Terugblik 2023

In de eerste plaats wens ik jullie nog een prachtig en creatief nieuw jaar toe!

Laten we teruggaan naar 2023. In mijn november blog kon je lezen dat ik geveld was door de griep, waardoor ik de maand december mijn blog heb overgeslagen.

De griep had me stevig in haar greep, en het heeft ruim een maand geduurd voordat ik me aan het begin van dit jaar eindelijk weer als de oude Yvon voelde. Maar deze periode van rust bracht uiteindelijk veel inzichten met zich mee.

December bleek een waardevolle maand te zijn om te reflecteren en rustig aan te doen, hoewel we vaak de neiging hebben om door te blijven gaan en dingen af te willen maken.

Halverwege december keerden we terug naar Spanje, in de verwachting dat de verbouwing bij onze terugkomst voltooid zou zijn. Helaas… de bouwvakkers waren nog niet klaar en ons huis en de tuin waren nog steeds een bouwplaats. Ik had uiteraard al gehoord dat dit volgens de Spaanse normen heel gewoon is. 

Achteraf gezien bleek dit echter weer een zegen te zijn, want ik had nog steeds die rust hard nodig.

afbeelding ‘Atelier in wording’

De Kracht van Diverse Expressie

Tijdens deze rustperiode kwam ik tot het besef dat het ‘anders’ moest in 2024. Zoals jullie weten, heb ik een nieuwe liefde ontwikkeld voor het schilderen van bloemen. 

Als kunstenaar doe ik wat ik leuk vind. Ik voelde al een tijdje dat ik meer wilde dan alleen intuïtieve portretten schilderen, en liep de laatste tijd dan ook een beetje vast, waarschijnlijk omdat ik verlangde naar meer.

Vaak horen we dat kunstenaars een specifieke focus of stijl moeten hebben, maar ik wil mijn standpunt met jullie delen: het draait niet zozeer om slechts één focuspunt, maar om de authenticiteit van de kunstenaar zelf.

Ik geloof sterk dat kunst een uitdrukking is van wie we zijn, onze emoties, ervaringen en verbeelding. Het gaat erom dat je jezelf kunt uiten op een manier die resoneert met jou en anderen. Dat betekent niet dat je vast moet houden aan één specifieke stijl of onderwerp.

Juist door jezelf de vrijheid te geven om te experimenteren en te evolueren in je kunst, kun je een veelzijdige en authentieke kunstenaar worden mét een eigen schilderstijl.

Het hebben van een herkenbare stijl kan waardevol zijn omdat het je werk onderscheidend maakt voor jou en voor anderen. Mensen kunnen je kunst dan gemakkelijker identificeren. Aan de andere kant kan het ook beperkend zijn als je jezelf te veel vastzet in één stijl, omdat dit de creatieve groei kan belemmeren.

Het Ontwikkelen van Unieke Inspiratie

Ik experimenteer veel om ideeën te vinden die bij mij passen. Deze experimenten koppel ik vaak aan een thema, om mijn stijl verder te ontwikkelen. En zo ben ik voortdurend bezig met het verkennen van nieuwe ideeën.

Mijn creatieve experimenten zijn niet alleen een bron van persoonlijke groei, maar ze leiden ook tot unieke inzichten die naadloos aansluiten bij de unieke essentie van mijn klanten. dit vind ik super tof om te doen. Het samen creëren.

Voor velen is het een uitdaging om uniek werk te maken, en deze ontbrekende schakel is mijn kracht. Ik denk met ze mee en gebruik mijn ervaring en kennis om nieuwe inspiratie voor deze vrouwen  persoonlijk te creëren, iets dat aansluit bij hun ware natuur.

Samen werken aan een nieuwe stijl, een vernieuwde stijl of een herontdekking van je eigen stijl. Daar kun je me voor wakker maken, en daar wil ik me veel meer op gaan richten in 2024.

Ik moedig jullie aan om jullie eigen creatieve reis te omarmen en te verkennen. Het is belangrijk om af en toe jullie artistieke stijl en gekozen onderwerpen te heroverwegen en te laten evolueren in lijn met jullie persoonlijke groei als kunstenaar. 

Net zoals ik persoonlijk ervaar, kan de ochtend een geschikte tijd zijn voor creatieve reflectie en inspiratie. 

Hieronder volgt een leuke opdracht voor jou.

 

De ochtend is mijn meest inspirerende tijd. In deze kostbare momenten, wanneer de wereld nog in rust is, sta ik open voor een wereld van mogelijkheden. De afwezigheid van dagelijkse afleidingen stelt me in staat om intuïtief te voelen voor wie deze ideeën bestemd zijn. Het is een mooi proces waarbij mijn creatieve visie in harmonie komt met de unieke stem voor mezelf en voor mijn klanten.

 

Een Creatieve Ochtendoefening: Verbinding met Intuïtie en Visie.

Vind een rustige plek: Zoek een rustige plek waar je niet wordt afgeleid. Dit kan binnen of buiten zijn.

Neem een notitieboekje en pen: draag een notitieboekje en pen bij je om je gedachten en inspiratie vast te leggen.

Ademhalingsoefening: Begin met een paar diepe ademhalingsoefeningen om je geest te kalmeren en te focussen.

Reflectie: Denk na over wat je de komende tijd wilt bereiken op creatief gebied. Welke nieuwe ideeën wil je verkennen? Welke kunstwerken wil je creëren?

Schrijf en schets: Schrijf alles op wat in je opkomt, of maak schetsen van mogelijke projecten. Laat je geest vrij stromen zonder beperkingen.

Actieplan: Schrijf een kort actieplan op basis van je ochtendreflectie. Wat zijn de eerste stappen die je kunt nemen om je creatieve doelen te bereiken?

Dus, laten we samen de ochtendstilte omarmen, en laten we ontdekken hoe creativiteit en intuïtie samenkomen om kunstwerken te creëren die de ziel raken.

Veel succes en plezier!

Ontwerp zonder titel - 2024-01-09T122204.614

AGENDA 25.09.23


"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Last Call

 

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

 

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

 

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

 

 

Last Work of Flower Art

 

“Ik schilder intuïtief, zonder een vast plan in gedachten. Op het doek ontstaan gezichten, figuren en  bloemen als een dans van kleur en vorm. Deze vrijheid die ik omarm, maakt elke penseelstreek perfect, want er zijn geen fouten in dit creatieve proces. Ik vertrouw op het feit dat alles zich op het doek ontvouwt zoals het bedoeld is. 

Het is een herinnering die we soms moeten loslaten en toestaan dat de kunst van het leven zichzelf onthult. Vertrouw op je intuïtie, omarm het onvoorspelbare en geniet van de schoonheid van het moment.

AGENDA

Met welk programma ga jij van start?

Masterclass
Intuïtief Portretschilderen

Een Programma dat Transformeert
Ik bied je een schat aan tools en technieken, die je zullen helpen op je reis naar je intuïtieve zelf. Naast praktische schildertechnieken zul je ook levenslessen en persoonlijke uitdagingen tegenkomen die je dichter bij je authentieke zelf brengen. We zullen samenwerken om de essence van jouw vrouwelijke energie in je schilderijen naar voren te brengen. Tussen het schilderen door hebben we een gezamenlijke Zoom meeting! Dé kans om live je vragen te stellen en te verbinden met mede-cursisten.

NIEUW: 1 op 1 begeleiding
Jaartraject "La vie en Rose"

Ontdek je ware zelf. 
Je gaat jezelf niet vinden door weer op dezelfde plaatsen als altijd te zoeken. Daarom neem ik je mee naar andere plaatsen. Tijdens de ontwikkelingslessen ga je jezelf op een ander level onderzoeken en groei je in je authentieke creatie. Die diepe, innerlijke roep die je al jarenlang voelt, is het teken dat het tijd is voor transformatie. Misschien voel je dat de krachtige vrouw die je in wezen bent, anders is dan hoe je je nu presenteert. Onthul je ware talent en voel de bevrijding.


Liefs, Yvon

AGENDA

13.01.2024"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep