Blog oktober 2023

Schilder je Succes met Passie

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, leuk dat je er bent.

Elke maand neem ik je mee op mijn eigenzinnige reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw. Hier deel ik met plezier mijn bron van inspiratie en geef ik je een inkijkje in de wereld die ontstaat wanneer je volledig jezelf bent. Het leven vieren we samen, en dat is waar ik dol op ben. Noem het gerust mijn “Joie de Vivre” moment.

Benieuwd wat je van mijn Blog vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via mail 

Tot de volgende keer!

Iedere maand een mail ontvangen met het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief. Benieuwd wanneer je je kunt inschrijven voor een Experience of Cursus?  Bekijk hier mijn Agenda  


Liefs, Yvon

Schilder je Succes met Passie!

In een rustig stadje, omringd door weelderige natuur en een serene sfeer, woonde een vrouw genaamd Emma. Haar hart ging sneller kloppen bij het zien van een leeg doek en een set schildersmaterialen. Schilderen was niet alleen een hobby voor haar; het was haar passie, haar levensader.

Met elke penseelstreek bracht ze haar emoties en verbeelding tot leven op het canvas. Haar schilderijen straalden een unieke schoonheid uit, doordrenkt met kleur en creativiteit. Het proces van schilderen bracht haar vreugde en innerlijke rust. Ze wist niet dat deze passie haar op weg zou helpen naar een onverwacht zakelijk succes.

Op een dag, terwijl ze aan haar ezel werkte, besefte Emma dat ze altijd naar de beste materialen zocht om haar visie tot leven te brengen. Ze experimenteerde met verschillende verfsoorten en kwasten, en ontdekte dat hoogwaardige materialen haar werk naar een hoger niveau tilden. Deze zoektocht naar kwaliteit zou later een waardevolle zakelijke les blijken.

Naarmate de jaren verstreken, bleef Emma investeren in haar schildervaardigheden. Ze volgde cursussen, bezocht workshops en verdiepte zich in kunstgeschiedenis. Haar toewijding en groei als kunstenaar weerspiegelden de kenmerken van succesvol ondernemerschap: voortdurende zelfontwikkeling.

Het meest opvallende was echter de evolutie van haar stijl. Emma ontwikkelde een unieke handtekening die haar werk onderscheidde. Haar schilderijen werden herkend. Deze originaliteit, het vermogen om zich te onderscheiden van anderen, zou later van onschatbare waarde zijn in de zakelijke markt.

Met een indrukwekkend portfolio begon Emma haar kunstwerken te tonen. Eerst vanuit huis, haar vertrouwde omgeving, daarna op lokale kunsttentoonstellingen en galeries. Ze deelde haar passie met de wereld en bouwde een groeiende aanhang van bewonderaars op. Het opbouwen van een community en het delen van haar liefde voor schilderen was een natuurlijke uitbreiding van haar passie, vergelijkbaar met het bouwen van een merk.

Langzaam maar zeker begonnen mensen interesse te tonen in het kopen van haar schilderijen. Emma realiseerde zich dat haar passie een kans bood om inkomen te genereren. Ze begon haar kunstwerken online te verkopen via platforms zoals Etsy en Instagram. Haar werk vond zijn weg naar kunstverzamelaars over de hele wereld.

Emma begon ook schilderlessen te geven aan enthousiaste studenten die haar kunst wilden leren. Deze extra inkomstenbron was niet alleen financieel lonend, maar gaf haar ook voldoening omdat ze haar passie kon delen en anderen kon inspireren.

Op een dag kreeg Emma een verzoek voor een speciale opdracht. Een restaurant wilde een op maat gemaakt kunstwerk om hun interieur te verfraaien. Dit was het begin van haar carrière als kunstenaar voor opdrachten. Ze werd steeds vaker gevraagd om unieke kunstwerken te creëren voor klanten, variërend van bedrijven tot particulieren.

Emma ging zelfs een stap verder en begon merchandise te creëren met haar kunst. Van kunstafdrukken tot t-shirts en mokken, haar creativiteit kende geen grenzen. Deze items werden niet alleen verkocht, maar dienden ook als marketinginstrument om haar werk en merk te promoten.

Op een dag besefte Emma dat haar passie voor schilderen niet alleen haar leven had verrijkt, maar ook een bron van inkomen was geworden. Haar reis van een gepassioneerde kunstenaar naar een succesvolle ondernemer was een bewijs van hoe het volgen van je passie kan leiden tot onverwacht zakelijk succes.

Dus, terwijl Emma haar penseel opnam en de kleuren op het doek liet vloeien, besefte ze dat haar passie haar de sleutel had gegeven tot een vervullend en winstgevend leven. Ze had geleerd dat het volgen van je hart en je passie de weg kan openen naar een heldere en kleurrijke toekomst, zowel in de kunst als in zaken.

Succesformule

Uiteraard ken je de gezegde “Doe wat je leuk vindt, en je zult nooit een dag in je leven hoeven te werken?

Het verhaal van Emma benadrukt het belang van passie en hoe het de weg kan banen naar succes en vervulling.

In mijn blog gaan we dieper in hoe het volgen van je passie, zoals schilderen, vaak onbewust leidt tot het ontdekken van een succesformule die je kunt omzetten in een winstgevend verdienmodel. 

De Magie van Passie

Passie is de drijvende kracht achter veel van ‘s werelds grootste prestaties en ontdekkingen. Het is de vonk die creativiteit voedt, en het kan ook de sleutel zijn tot zakelijk succes.

 Als we doen wat we écht leuk vinden, zijn we vaak bereid om extra inspanningen te leveren, te leren en te groeien in dat vakgebied. Neem bijvoorbeeld schilderen. 

Voor sommigen is schilderen meer dan alleen een hobby; het is een roeping, een uitlaatklep voor zelfexpressie en een bron van vreugde. 

Als je gepassioneerd bent over schilderen, geef ik ter inspiratie een paar stappen die je eventueel kunt zetten:

 

1. Zoek je Fijnste Materialen Wanneer je gepassioneerd bent over schilderen, ga je automatisch op zoek naar jouw beste materialen. Je werkt met verf, penselen en doeken die je fijn vindt om je creativiteit tot uiting te brengen. 

Dit streven naar eigenheid is een fundamentele eigenschap van succesvolle ondernemerschap.

2. Investeer in Je Vaardigheden Om je schildervaardigheden te verbeteren, zal je automatisch tijd en energie steken in het ontwikkelen van je talent. Je zult misschien lessen volgen, workshops bijwonen of online bronnen raadplegen om je technieken te verfijnen. 

Deze investering in je vaardigheden is vergelijkbaar met het streven naar voortdurende persoonlijke ontwikkeling, een belangrijk aspect van zakelijk succes.

3. Vind je Unieke Stijl In de kunst is originaliteit vaak de sleutel tot erkenning en succes. Als je je passie volgt in het schilderen, ontwikkel je waarschijnlijk een unieke stijl die jouw werk onderscheidt van anderen. 

Deze differentiatie is ook van vitaal belang in de zakelijke wereld, waar het hebben van een uniek verkoopvoorstel je kan helpen opvallen.

4. Bouw een Portfolio Terwijl je schildert, verzamel je waarschijnlijk een indrukwekkende verzameling kunstwerken. Dit portfolio kan dienen als je visitekaartje en je werk presenteren aan potentiële klanten of bewonderaars. 

In de zakenwereld komt dit overeen met het opbouwen van een sterke portfolio van projecten of producten.

5. Deel je Passie Mensen met passie willen vaak hun liefde voor hun vakgebied delen. Als je van schilderen houdt, deel je waarschijnlijk je kunst op sociale media, organiseer je tentoonstellingen of geef je zelfs schilderlessen. 

Dit delen van je passie is vergelijkbaar met het opbouwen van een merk en een community rondom je bedrijf. De Overgang naar een Verdienmodel.

Met liefde...

Door je liefde voor schilderen te volgen, te investeren in je vaardigheden, en je werk te delen, kun je niet alleen artistieke voldoening vinden, maar het kan ook onbewust leiden tot het ontdekken van een succesformule die je kunt omzetten in een winstgevend verdienmodel.

Dus, laat je passie je leiden en schilder je toekomst vol kleur en creativiteit. 

Heel veel succes! 

AGENDA 25.09.23


"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Last Call

 

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

 

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

 

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

 

 

Final Work of Art


“Ik schilder intuïtief, zonder een vast plan in gedachten. Op het doek ontstaan gezichten, figuren en soms zelfs bloemen als een dans van kleur en vorm. Deze vrijheid die ik omarm, maakt elke penseelstreek perfect, want er zijn geen fouten in dit creatieve proces. Ik vertrouw op het feit dat alles zich op het doek ontvouwt zoals het bedoeld is. Het is een herinnering dat we soms moeten loslaten en toestaan dat de kunst van het leven zichzelf onthult. Vertrouw op je intuïtie, omarm het onvoorspelbare en geniet van de schoonheid van het moment.”

AGENDA

25.09.23"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep