Blog november 2023

Jouw Stem Vinden als Kunstenaar

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Hey, leuk dat je er bent.

Elke maand neem ik je mee op mijn eigenzinnige reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw. Hier deel ik met plezier mijn bron van inspiratie en geef ik je een inkijkje in de wereld die ontstaat wanneer je volledig jezelf bent. Het leven vieren we samen, en dat is waar ik dol op ben. Noem het gerust mijn “Joie de Vivre” moment.

Benieuwd wat je van mijn Blog vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via mail 

Tot de volgende keer!

 

Iedere maand een mail ontvangen met het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief. 

Benieuwd wanneer je je kunt inschrijven voor een Experience of Cursus?  Bekijk hier mijn Agenda  

 

 

Liefs, Yvon

Weer terug naar Nederland

“Na tien weken in Spanje te hebben doorgebracht, keerde ik terug naar Nederland. De overgang van de warme Spaanse zon naar het koelere Nederlandse klimaat was even wennen, maar eigenlijk had ik er wel zin in. Sterker nog, ik geniet van de koude bries die mijn gezicht raakt tijdens mijn ochtendwandeling. Het is heerlijk.

Nu zijn we al bijna twee weken verder, en waar ik écht naar uitkeek, was om weer volop te gaan schilderen. Mijn plannen werden echter verstoord, want ik merkte dat ik behoorlijk moe was en er zat een griep aan te komen. Ik voelde me nog steeds belabberd, maar ik heb me eraan overgegeven omdat ik deze fase maar al te goed ken.

Het liefst wilde ik meteen doorpakken, plannen maken en weer van alles doen, maar mijn lichaam fluisterde me toe om eerst goed te ontspannen. En wie niet luisteren wilt…..

De afgelopen periode heb ik veel online kunnen werken met mijn cursisten, wat erg fijn was. Maar nu trekt het offline werk me, vooral om met mijn 1-op-1 klanten en de inspirerende groepen zoals mijn La Vie en Rose jaartraject te werken.

Binnenkort komen deze vrouwen LIVE naar mijn Atelier om hun creativiteit te laten stromen. We gaan weer samen schilderen! 

Maar voordat ik me volledig in mijn werk stort, gun ik mezelf eerst een moment van rust. Het voelt allemaal anders, na zoveel tijd vooral veel alleen te zijn geweest. Nu waardeer ik de quality time die ik deel met mijn dierbaren des te meer.”

 

 

In Spanje was ik intensief bezig met het coördineren van de verbouwing en streefde ernaar om de laatste dagen daar, alle details op orde te krijgen, zodat de bouwvakkers mijn visie tot leven kunnen brengen in mijn afwezigheid.

Mijn atelier, dat de afgelopen weken dienstdeed als onze woon- en werkplek in Spanje, was niet echt geschikt om te schilderen. Ik ben namelijk nogal een chaotische schilder, en de verf belandde overal. 

Maar nu ik weer in Nederland ben, beschik ik over alle ruimte die ik nodig heb om me helemaal te laten gaan met mijn schilderwerk.

“Voor mij betekent ontspanning normaal gesproken creatief bezig zijn en nieuwe inspiratie opdoen. Dat is mijn ultieme manier om te relaxen. 

Maar nu neem ik even de tijd om goed uit te zieken, en ik kijk ernaar uit om de komende tijd volop te genieten van deze creatieve vrijheid en het opdoen van nieuwe artistieke ideeën.”

 

Yvon van Bergen La Route du Jeu

Over Genieten Gesproken...

In dit blogartikel wil ik graag de schijnwerpers nog even richten op de vreugde die voorkomt uit het schilderen en hoe je deze plezier factor kunt vergroten in je creatieve reis. 

Het Plezier van Schilderen

Schilderen is voor mij zoveel meer dan alleen een artistieke oefening; het is een bron van vreugde en persoonlijke vervulling.

Hier zijn enkele redenen waarom schilderen zo plezierig kan zijn:

Creatieve vrijheid: Schilderen stelt je in staat om je creatieve verbeelding de vrije loop te laten en je innerlijke wereld uit te drukken zonder beperkingen.

Flow-ervaring: Tijdens het schilderen kun je in een staat van flow komen, waarbij je volledig opgaat in het moment en alle besef van tijd en ruimte verliest. Ik vindt het heerlijk…ik vergeet dan zelfs te eten en te drinken..Herkenbaar?

Zelfexpressie: Schilderen biedt een krachtige manier om je gedachten, emoties en ideeën uit te drukken, wat op zichzelf een bevredigende ervaring kan zijn

Jouw Stem Vinden
als Kunstenaar.

Zoals velen van jullie wellicht weten, is ‘Authenticiteit’ voor mij een kernwaarde in diverse aspecten van het leven.

Kunst is de ultieme vorm van zelfexpressie, en de kunstwereld heeft altijd gezocht naar kunstenaars die hun authentieke stem durven te laten horen.

Ik wil hier nog even dieper op in gaan, waarom authenticiteit zo van essentieel belang is in de kunstwereld en hoe je als kunstenaar je unieke stem kunt ontdekken en laten stralen.

De Kracht van Authenticiteit

Authenticiteit in kunst gaat verder dan alleen het maken van mooie beelden; het gaat over het delen van jouw persoonlijke verhaal, emoties en waarden door middel van je kunstwerken. Het is de sleutel tot het maken van kunst die een diepe impact heeft en een blijvende indruk achterlaat bij het publiek. Maar waarom is authenticiteit zo belangrijk?

Verbinding met het publiek: Authentieke kunstwerken raken het publiek op een dieper niveau omdat ze oprechte emoties en gedachten overbrengen. Dit creëert een krachtige band tussen kunstenaar en kijker.

Unieke identiteit: Het is jouw authenticiteit die jou onderscheidt van andere kunstenaars. Het stelt je in staat om je eigen unieke stijl te ontwikkelen en herkenbaar te worden.

Zelfontdekking: Het proces van het uiten van je authentieke zelf in je kunstwerken kan een reis van zelfontdekking zijn. Je leert meer over wie je bent en wat je wilt delen met de wereld.

 

Intensief één op één traject
Frida

Voorbeelden van Beroemde Kunstenaars die hun authenticiteit omarmden:

Vincent van Gogh: Zijn emotionele en expressieve stijl was een weerspiegeling van zijn innerlijke strijd en passie voor kunst. Hij schilderde niet om te behagen, maar om zijn gevoelens uit te drukken.

Frida Kahlo: Haar schilderijen waren een weerspiegeling van haar pijn, vreugde en persoonlijke strijd. Ze gebruikte kunst als een manier om haar eigen identiteit te onderzoeken en uit te drukken.

Hoe je Jouw Eigen Stem Vindt als Kunstenaar

Zelfreflectie: Neem de tijd om na te denken over wat je drijft en wat je wilt uitdrukken met je kunst. Wat maakt jou uniek?

Experimenteer: Probeer verschillende technieken, materialen en stijlen uit om te ontdekken wat het beste bij je past.

Laat los: Laat los wat anderen van je werk denken. Creëer voor jezelf en wees niet bang om controversieel te zijn.

Blijf groeien: Kunstenaars evolueren voortdurend. Blijf leren, groeien en jezelf uitdagen om nieuwe aspecten van je authenticiteit te ontdekken.

Jouw Artistieke Reis kan hier Beginnen....

In mijn aankomende Masterclass ‘Intuïtief Portret Schilderen,’ die van start gaat op 2 december a.s  neem ik je mee op een reis naar authenticiteit in de kunst.

Deze masterclass is gebaseerd op mijn eigen artistieke ontdekkingsreis, waarbij ik mijn basisprincipes deel en je voorzie van de tools om jouw eigen creatieve identiteit te versterken.

De masterclass is opgebouwd rond drie fascinerende pijlers: Innerlijke Kunst, Uiterlijke Kunst en de kunst van het Schilderen.

Je zult de kernprincipes van intuïtief portretschilderen leren en direct groeien als kunstenaar. 

Wat deze cursus zo uniek maakt, is dat je de vrijheid hebt om je eigen pad te volgen en mijn methode op jouw eigen manier te interpreteren.

Hier zijn geen strikte regels, omdat ik geloof in jouw creatieve vrijheid. 

Dit is jouw kans om je authentieke artistieke stem te vinden.”Ben je nieuwsgierig naar mijn unieke benadering en wil je een persoonlijke ontmoeting met de kunstenaar achter de Masterclass? 

Jouw artistieke reis begint hier! Je kunt nog meedoen. Schrijf je vandaag nog in en stap binnen in een wereld van onbegrensde creativiteit.

Hier vindt je alle informatie 

AGENDA 25.09.23


"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Last Call

 

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

 

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

 

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

 

 

Last Work of Art


“Ik schilder intuïtief, zonder een vast plan in gedachten. Op het doek ontstaan gezichten, figuren en soms zelfs bloemen als een dans van kleur en vorm. Deze vrijheid die ik omarm, maakt elke penseelstreek perfect, want er zijn geen fouten in dit creatieve proces. Ik vertrouw op het feit dat alles zich op het doek ontvouwt zoals het bedoeld is. Het is een herinnering dat we soms moeten loslaten en toestaan dat de kunst van het leven zichzelf onthult. Vertrouw op je intuïtie, omarm het onvoorspelbare en geniet van de schoonheid van het moment.”

AGENDA

25.09.23"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep