Blog juni 2024

Mijn Pijnlijke Stilstand

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Hey, leuk dat je er bent.

Elke maand neem ik je mee op mijn eigenzinnige reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw. Hier deel ik met plezier mijn bron van inspiratie en geef ik je een inkijkje in de wereld die ontstaat wanneer je volledig jezelf bent. Het leven vieren we samen, en dat is waar ik dol op ben. Noem het gerust mijn “Joie de Vivre” moment.

Tot de volgende keer!

Iedere maand een mail ontvangen met het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor mijn Inspiratie blog. 

 

Liefs, Yvon

Art-Retraite-Spanje

Retraite Spanje

Reflectie en Inzicht.

Mijn eerste retraite in Spanje was een fantastische ervaring. Het was een privé-retraite waarin aanpassingen en bijsturingen natuurlijk en soepel verliepen. We hebben volop genoten van alles wat zich ontvouwde, en het avontuur was mooier dan ik me had kunnen voorstellen.
Nu bereid ik het aanbod uit! Naast de privé-setting voor één persoon, is er nu ook plaats voor twee vrouwen. Samen kunnen we genieten van alles wat deze bijzondere plek te bieden heeft.
Lees hier meer 

Kort daarna kwam ik echter tot een totale stilstand.

Van de schildersezel naar de bank, zeg maar. Mijn pols deed pijn, twee vingers voelden verdoofd en toen begon ook nog mijn arm te protesteren. Het leek alsof er een zenuw in een houdgreep zat. Zenuwpijn is echt de hel, geloof me. En daar zat ik dan, alleen in Spanje, met pijnstillers die meer placebo dan pil leken.

Ik bezocht de beste chiropractor in omstreken in de hoop dat hij mijn zenuw kon overtuigen te relaxen. Dry needling, cupping, manuele therapie, noem maar op, ik heb het allemaal geprobeerd, want geen pijn-medicatie hielp. Uiteindelijk belandde ik opnieuw bij de Spaanse huisarts voor een nog sterkere pil, en die vond dat ik een neuroloog moest opzoeken. Top.

Gelukkig kon ik meteen terecht voor een MRI-scan en de uitslag was duidelijk: nekhernia. Ik mocht alles doen en moest 8 tot 12 weken pijnstillers slikken; het zou vanzelf overgaan. Maar dat heb ik geweten. 

Zware pijnstillers gecombineerd met tramadol slikken was geen feestje. Eerst voelde ik me alsof ik een marathon kon rennen. Ik sprong op mijn fiets en scheurde langs het strand alsof ik de Tour de France aan het winnen was. Maar bij thuiskomst leek het alsof ik een slok te veel op had. Ik kon nauwelijks nog op mijn benen staan en zag dubbel, inclusief een dinosaurusfilm die blijkbaar in mijn hoofd speelde.

De volgende dag was ik nog steeds high van de tramadol en besloot ik dat het tijd was voor een ander plan. In Spanje zijn ze nogal scheutig met medicatie.
Al mijn afspraken moest ik afzeggen en ook nog maar eens mijn Nederlandse huisarts geraadpleegd. Deze bevestigde hetzelfde: drie maanden rustig aan doen met pijnstilling. Ja, fijn, maar mijn intuïtie zei iets anders.

We gingen terug naar Nederland en ik boekte een acupunctuur behandeling volgens de Japanse geneeskunst in Nijmegen, mijn geboortestad. Hier werd niet alleen naar de hernia zelf gekeken maar naar de oorzaak van de hernia. Na wat testen bleek dit te maken te hebben met de overgang. Al jaren heb ik best wel heftige overgangsklachten waarvoor ik hormoontherapie kreeg, wat een verademing was. Ik voelde me daardoor alweer jaren superfit.

De acupuncturist legde uit dat hormoonafvalstoffen niet door mijn lichaam werden afgevoerd, waardoor ze zich ophoopten in mijn rug. Na een behandeling, die intens leek maar geen pijn deed, voelde ik direct een bevrijding. De volgende dag was ik pijnvrij. Het advies? Gewoon twee keer per jaar deze opschoning laten doen, dan is er niets aan de hand! Ooo wat houd ik van deze natuurlijke genezing! 

foto: schraaptechniek zonder de huid te beschadigen!

Acupuctuur

INZICHT: “De Kracht van Intuïtie”

Mijn reis heeft me geleerd dat je altijd naar je lichaam en intuïtie moet luisteren. Soms zijn de antwoorden niet te vinden in medicijnen, maar in de manier waarop we ons lichaam en geest benaderen. 

Intuïtief schilderen is een prachtige manier om jezelf te uiten en in contact te komen met je innerlijke zelf. Het is niet alleen een artistieke reis, maar ook een helende.

Het is een bijzondere tijd geweest, maar ik ben weer op de goede weg. Dank aan iedereen die me heeft gesteund. Ik kijk uit naar een creatief en inspirerend zomer & najaar!

Flowers
la Vie en Rose

Volop energie...

Mijn verhaal begon met een stilstand, maar nu ben ik weer fitter dan ooit. En ja, ik geloof het écht… dankzij de Japanse geneeskunde.

Ik ben weer gestart en gelukkig. Het schilderen heeft hierdoor even stilgestaan, maar ik heb er weer volop energie voor. Deze zomer staat voor mij in het teken van nieuwe kunstwerken maken.

Afgelopen week heb ik nog met cursisten en klanten in mijn atelier doorgebracht om de periodes af te ronden voor de zomer. 

Eind augustus of begin September organiseer ik een bijzondere expositie bij mij thuis, waar mijn nieuwe bloemenschilderijen te zien zullen zijn. Deze expositie, getiteld “A Kiss from a Rose”, combineert de tijdloze schoonheid van Flowers in zowel zwart-wit als levendige kleuren. Het wordt een viering van vorm, contrast, en de onvertelde verhalen van mijn bloemen. De exacte datum volgt nog, dus houd me in de gaten.

En begin september 2024 ga ik weer starten met een groepje vrouwen aan een nieuw La Vie en Rose jaartraject. Dit traject omvat nu naast groepstraining ook individuele training. Het jaartraject La Vie en Rose is gebaseerd op intuïtief portretschilderen, maar we kijken samen ook naar jouw expertise en wat het beste bij jou past. Als je van bloemen houdt, dan integreer ik dat ook in het traject. Je kunt tegelijkertijd kiezen voor abstracte bloemen en leren hoe je deze schildert.

Ik heb het afgelopen jaar veel onderzoek en experimenten gedaan om mensen te inspireren met intuïtief bloemen-schilderen. Tijdens het jaartraject geef ik je ook flower-tools en neem ik je mee op mijn eigen reis. Mijn training omvat dit jaar dus ook het schilderen van bloemen naast portretten, een extraatje voor jou dat ik nu wil toevoegen aan de methode.

De inschrijving van dit jaartraject La Vie en Rose is nu open. Wil je meer over dit traject weten? Klik op de button voor meer info. 

Of Stuur me dan een berichtje, dan stuur ik je vrijblijvende informatie over wat het inhoudt.

Creatieve Opdracht...

Voor iedereen die deze zomer creatief wil worden:

“Maak eens je Eigen Bloemenschilderij!  

Inspiratie: Kijk bijvoorbeeld eens naar het werk van Claude Monet: Hoewel Monet vooral bekend is om zijn impressionistische schilderijen, zijn werken van waterlelies en tuinen prachtige voorbeelden van hoe bloemen kunnen inspireren tot abstracte en dromerige kunst.

Opdrachtstappen:
1. Kies je bloem: Ga naar buiten of bezoek een bloemenwinkel, en kies een bloem die je aanspreekt, of zoek een afbeelding online.
2. Voel de bloem: Neem de tijd om naar de bloem te kijken en probeer de energie ervan te voelen. Wat roept het bij je op?
3. Kies je kleuren: Pak je verf en kies kleuren die passen bij jouw gevoel van dat moment. Laat de kleuren vrijelijk stromen.
4. Schilder intuïtief: Zet de bloem voor je neer en begin te schilderen zonder na te denken. Laat je hand de bewegingen maken die goed voelen. Laat perfectionisme los en geniet van het proces.
5. Deel je kunstwerk: Deel je kunstwerk met ons op social media met de hashtag #IntuïtiefBloemSchilderen.

Leuk om jullie prachtige Creaties te zien!

monet

Vanaf nu de mogelijkheid om mijn
'Casa de la Musa' én of mijn inspirerende
Estudio te huren.

Elke keer als ik in Nederland ben, doet het me pijn dat Casa de la Musa leegstaat. Daarom wil ik mijn fijne plek met jullie delen binnen mijn netwerk.

Of je nu vakantie wilt vieren of op zoek bent naar een rustige plek om te creëren, een artistieke prive retraite wilt organiseren, of gewoon een inspirerende omgeving nodig hebt om je volgende project tot leven te brengen, mijn Casa en Atelier bieden de perfecte ruimte en heeft slaapruimte voor maximaal 4 personen. 

Vraag gerust naar de mogelijkheden en beschikbaarheid. 

AGENDA 25.09.23


"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Last Call

 

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

 

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

 

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

 

 

Last Study Work of Art

 

“Ik schilder intuïtief, vaak zonder een vast plan in gedachten. Op het doek ontstaan gezichten, figuren en soms zelfs bloemen als een dans van kleur en vorm. Deze vrijheid die ik omarm, maakt elke penseelstreek perfect, want er zijn geen fouten in dit creatieve proces. Ik vertrouw op het feit dat alles zich op het doek ontvouwt zoals het bedoeld is. Het is een herinnering dat we soms moeten loslaten en toestaan dat de kunst van het leven zichzelf onthult. Vertrouw op je intuïtie, omarm het onvoorspelbare en geniet van de schoonheid van het moment.”

AGENDA

25.09.23"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

Liefs, Yvon

7 reacties

  1. Wat een heftig proces Yvon. Wat goed dat je wéér je intuïtie gevolgd hebt en dat je dit met ons deelt. Dank je wel voor al je inspiratie en graag tot ziens bij je expositie thuis in Gennep.

  2. Wat heerlijk dat je van de pijn bent verlost en weer boordevol inspiratie en energie zit.
    Geniet ervan en van de zomer die zich beslist nog van z’n mooiste kant laat zien.
    Liefs Ellie ♥️

  3. Wat goed dat de acupunctuur zo effectief is, fijn om te horen. Veel Succes met alle nieuwe plannen! Groetjes en een fijne zomer 🤩🎨🎨🎨

  4. Mooi hoe dat werkt hè … vertrouwen op je eigen intuïtie🙌 Vanuit daar koos ik jou om intuïtief te leren schilderen en het business traject te volgen‼️ Gelukkig gaat het weer goed met je, door je eigen wijsheid; wie weet tot in Spanje☀️ warme groet Wendy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep