"Mon journal" juli 2023

Spaanse sferen…

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, leuk dat je er bent.

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot de volgende keer!

Liefs, Yvon

Zomerse inspiratie en een geslaagde Atelier SALE.

De zomer is mijn favoriete seizoen. Een seizoen vol bruisende energie en levendigheid, waarin ik vaak nieuwe inspiratie vind. Niet voor niets dat we een tweede huis in het zonnige Spanje hebben gekocht.

Een tijd vol kleur en mooie contrasten. Overal bloemen, warm zonlicht en regelmatig plons ik in het heerlijke blauwe zwembadwater. Voor mij is deze zomer extra bijzonder omdat ik nu in Spanje woon, waar het Spaanse leven op zichzelf al een onuitputtelijke bron van inspiratie is.

Ik vind het leuk om je mee te nemen in mijn leven. Maar je ook te inspireren hoe je zelf creativiteit uit de seizoenen kunt putten. En dan vooral in deze zomerperiode.

Ook wil ik nog graag terugkomen op de afgelopen atelier sale in juni. Tot slot wil ik nog wat met je delen over een nieuwe Masterclass die ik aan het afronden ben, voor wanneer je zelf je eigen expo of een Atelier Sale wil organiseren.

Ik zie het zo voor me dat je deze blog leest in een heerlijk zonnetje. Met misschien wel een verfrissend drankje in de hand. Deze blog wordt een zomerse verzameling van inspiratie, kleuren en materialen. Ik ben benieuwd hoe jouw zomer inspiratie eruitziet.

Eigen regels ...

 

Misschien is het je opgevallen en misschien ook wel helemaal niet. Maar in de maand juni heb ik geen journal geschreven. Ik vind het ook fijn om deze vrijheid te kunnen pakken. Ik was zo bezig met de atelier sale en de start van mijn nieuwe masterclass op 1 juli. Daar doen inmiddels 70 mooie vrouwen aan mee. Een feestje om dit weer te mogen doen! 

Soms moeten we regels en verplichtingen terzijde schuiven om ruimte te geven aan nieuwe energie en creatieve impulsen. Dat vind ik zo fijn aan ondernemer én kunstenaar zijn. Je eigen regels leven: heerlijk!

En weet je wat ik nou zo bijzonder vind dat er best veel oud deelnemers van deze basis masterclass zich weer opnieuw hebben ingeschreven.. Ik stond er echt van te kijken…

Ze wilden graag die energie weer voelen, of opnieuw aangezet worden om weer te schilderen, de vrouwelijke inspiratie en de vrijheid weer te ervaren  …Ik heb van alles gehoord….. zo mooi!
Dit voelt voor mij als iets heel waardevols. Daar ben ik enorm  dankbaar voor en natuurlijk ook trots op!

Onze creativiteit gaat vaak weer verloren in de dagelijkse dingen die ons roepen. Maar gun jezelf deze manier van expressie. Een stukje tijd voor jou alleen, om in alle vrijheid te mogen creëren.

We hebben het zo nodig om even naar binnen te keren, tot onszelf te komen. Even te reflecteren waar me mee bezig zijn. Of het nog klopt en waar we kunnen bijsturen. 

Want daar gaat het om. De dingen doen waar je blij van wordt!

Zoek je tool...

Zoals je misschien weet verblijf ik op dit moment 2 maanden in Spanje. Geen straf natuurlijk… ik vind het heerlijk!

Er moet iemand zijn om de verbouwing in de gaten te houden. Het wordt mijn werkplekje en dat moet natuurlijk helemaal goed voelen.

En uiteraard mis ik hier mijn lief, die tussendoor moet werken in Nederland. Maar ik verveel me geen moment.  

Naast mijn werkzaamheden aan mijn bedrijf ben ik druk bezig met ons huis hier in Xàbia. Keuzes maken, het uitzoeken van vele materialen. Bezig zijn met de inrichting/interieur. Ik vind ‘eigenheid’ enorm belangrijk. Geen kant en klare concepten. Dat past ons niet. Het huis waar je woont wil ik voelen. Het moet een ziel hebben. Dat is mijn streven.

En naast al deze dingen waar ik van buitenaf energie krijg, boor ik ook regelmatig mijn binnenwereld aan. Dat is voor mij nodig om in balans te blijven. Ik zorg dat ik constant in contact blijf met mijn intuïtie, mijn diepere laag die mijn vragen kan beantwoorden.

Ik krijg daardoor mooie plannen en ideeën. Dit zorgt ervoor dat ik kan blijven vernieuwen. Het vernieuwen van mijn aanbod, het vernieuwen van mijn kunst. En niet onbelangrijk het vernieuwen van mijn energie.

Steeds blijf ik in contact met mijn binnenwereld door in de vroege ochtend te wandelen of te schrijven en tegenwoordig ook om te zwemmen, wat overigens heel fijn voelt. In ieder geval gebruik ik een tool die me gelijk naar een fijne energie brengt. 

Als jij het lastig vindt om in de juiste energie te komen, probeer dan eens iets te zoeken, een tool waar je van ‘aan’ gaat. Wat je fijn vindt om te doen. Zeg maar, het fijne (geluks) gevoel. Het moet bij jouw passen!

Je zult al heel snel merken dat je veel sneller in beweging komt en ideeën krijgt voor nieuwe ervaringen in je leven of in je werk. Als je geen actie onderneemt krijg je stilstand. En stilstand zie ik als achteruitgang. En dat is het allerlaatste wat ik zou willen.

BE5C0FFC-02DB-4673-A997-53E196446767

Spaanse sferen...

Als kunstenaar ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe prikkels en inspiratiebronnen. 

Het Spaanse leven biedt mij een schat aan mogelijkheden om mijn creatieve geest te voeden. Ik merk zelfs dat mijn schilderkunst hier verandert. Ik vind het heerlijk om in de weekenden eropuit te trekken naar de leukste antieke marktjes. En ik heb in de afgelopen periode al heel wat mooie vondsten opgeduikeld op de marktjes hier. Die ons huis steeds meer aankleden op de manier zoals ik dat voor me zie. 

De kleuren die ik heb gekozen voor onze gastenverblijf en atelier verbouwing weerspiegelen de warmte en levendigheid van de zomer. 

Ik kwam er achter dat op dit moment de trendkleuren beige, wit en zwart zijn en de schappen er vol van liggen, dus werd mijn zoektocht naar kleur wat lastiger gemaakt. Gelukkig zijn er nog  Spaanse invloeden te vinden die me inspireren wat betreft kleur en patronen.

Ik zal binnenkort hier of op mijn social media kanalen nog een online ‘home-atelier’ tour geven, waar je mijn gevonden treasures kan zien. En als ik ze hier en daar ontdek, dan deel ik ze ook via mijn stories of verhalen..

Hier naast zie je mijn materiaal en kleuren inspiratie die ik heb verzameld voor de afwerkingen in ons Spaanse huis. 

Een terugblik op mijn Atelier SALE...

Onlangs heb ik mijn atelier sale gehouden. Een gelegenheid om mijn kunstwerken te delen met anderen voor een hele speciale prijs en te zien hoe ze een nieuw thuis vinden. 

Ik vind het belangrijk om er een totaalbeleving van alle zintuigen van te maken en bereid het ook super goed voor. En mede door de goede voorbereiding en de mooie aanbiedingen heb ik er ook nog een flinke winst aan over gehouden. 

En daarnaast heb ik weer ruimte voor alle nieuwe werken die nog mogen ontstaan. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Ik ben er al mee bezig en er komen veel nieuwigheden aan!  

In mijn nieuwe Masterclass, die binnenkort beschikbaar komt, zal ik mijn beste tips en tricks delen voor het organiseren van een ‘eigen’ succesvolle Expositie of Atelier Sale.

Van het creëren van een aantrekkelijke presentatie tot het aantrekken van potentiële kopers, ik deel graag mijn ervaring en inzichten om je hiermee te helpen. COMING SOON.

De zomer is een tijd van bloeiende creativiteit en onverwachte avonturen. Ik ben benieuwd waar jij je inspiratie gaat vinden. Tijdens je vakantie, op nieuwe plekjes of misschien wel gewoon in de natuur. Blijf nieuwsgierig, sta open voor de inspiratie die op je pad mag komen, experimenteer met verschillende materialen en blijf jezelf verrassen. Op een hele mooie zomer!

Art Nouveau


ORIGINAL ART WORK

'FLORES'
acryl on linen
Size : 100 x 150 cm

AGENDA

01.05.23."ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Misschien heb je al vaker op het punt gestaan om te investeren in jouw ontwikkeling tot succesvol kunstenaar en ondernemer, dan zou dit het perfecte moment voor je kunnen zijn. Dit voorjaar start er een nieuwe ronde van het exclusieve business traject, voor het eerst mét persoonlijke begeleiding van mij.

Ik help kunstenaars die er klaar voor zijn om van hun kunstenaarschap een bloeiend bedrijf te maken op hun eigen authentieke wijze. Het doel om een ARTist Statement neer te zetten. 

Op dit moment ben ik meer dan 30 jaar ondernemer waarvan ik de laatste 10 jaar ervaring heb en succesvol ben als kunstenaar én ondernemer. Zowel online als offline. Ik zie altijd overal groeimogelijkheden en vind het fantastisch om hierin mee te mogen denken. Om zo samen te co-creëren. Natuurlijk komt alle inspiratie vanuit jou, maar ik vind het heerlijk om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Dit traject is interessant voor jou wanneer je:
– Al een tijdje tegen je eigen plafond aanloopt in groei en je steeds vaker begint te twijfelen of het wel voor jou is weggelegd om succesvol te worden met je kunst.
– Je niet zo goed weet waar je moet beginnen om werk te maken van je kunst.
– Je in je eigen omgeving weinig aansluiting vindt en merkt dat je het niet meer allemaal alleen wil bedenken.
– Je jouw creativiteit en kunst tot prioriteit wil maken omdat je al langer diep vanbinnen voelt dat er meer in zit.
– Je er klaar voor bent om jouw potentie te verzilveren.

Zes maanden lang heb ik ruimte gemaakt voor een klein select groepje vrouwen. Dit omdat ik natuurlijk voor de ultieme beleving wil gaan. We starten 7 maart 2023. 

Ditmaal dus mét maandelijkse begeleiding, voorafgaand een persoonlijk gesprek zodat ik jou optimaal kan inspireren en adviseren. Én afsluitend een 1-op-1 sparringsessie op het einde van het traject in mijn atelier voor advies, feedback en inspiratie. Samen gaan we alles samenbrengen tot een eigentijds concept.  Een ARTist Statement!

Je houdt in totaal twee jaar toegang tot de business modules in mijn online academy.

Je kunt je nu al direct aanmelden, dan claim je gelijk jouw plekje voor deelname van het 6 maanden Business Traject.

Liever samen eerst even sparren en voelen of het business traject bij je past? Plan dan vrijblijvend hieronder een gesprekje in mijn online agenda.

Je investering is 997 euro (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep