"Mon journal" januari 2023

Een nieuwe bladzijde…2023

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, leuk dat je er bent.

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot de volgende keer!

Liefs, Yvon

Een nieuwe bladzijde...2023

Heerlijk vind ik het, wanneer er een nieuw jaar start. Een frisse start. En een nieuwe bladzijde die omgeslagen wordt. Het jaar 2022 zal ik niet zo snel vergeten. Met ons droomhuis in Spanje dat in november waarheid werd.

Ik blijf me erover verbazen hoe het allemaal is gelopen. En dat dit nog maar enkele jaren geleden zo duidelijk op ons pad kwam. Bijzonder hoe manifestaties werken. Ik sta er niet voldoende bij stil. En weer door…., denk ik vaak.

Maar ook de nieuwe volle groep die gestart is in januari voor het traject La Vie en Rose is toch ook wel iets bijzonders. Ik wist gewoon van te voren dat het 7 vrouwen mochten worden. En dat zijn het er ook precies geworden. Bijzonder toch? In mijn wereld vind ik dit al snel normaal maar ik weet dat dit niet zo is.

Het is een combinatie van de wet van aantrekking, een rotsvast vertrouwen voelen in de wensen en doelen die ik heb. Ook absoluut wel in beweging zijn. Het komt nooit vanzelf uit de lucht vallen. Het gaat ook om geïnspireerde actie. Ik heb het ook allemaal moeten leren. Er is wel een valkuil. En ken deze maar al te goed. Je wilt vaak té graag en té snel. Maar weet dat alles ook tijd en rust nodig heeft om verder te kunnen groeien.  Het is net als jong gras. Ga je er te snel aan trekken, zal het verloren gaan! 

 

Jarenlang heb ik ook in mijn business geïnvesteerd. Met veel anderen samengewerkt en nog. Maar wel in een veel mindere mate dan in de afgelopen jaren. Ik heb heel actief geadverteerd, online cursussen gemaakt. Mijn hele online academie gebouwd. Gewerkt met nieuwsbrieven, posts. En uiteindelijk voelde ik vorig jaar dat het allemaal weer wat meer terug naar de basis mocht.

Ik ben gestart met bloggen, gestopt met actief adverteren en met het membership. En heb ik mijn aanbod teruggebracht naar de basis. En vooral mijn focus verlegd op creatie. Het blijven spelen, het schilderspel. Mijn vrijheid hierin blijven bewaken.  

Update Spanje...

 

Binnenkort gaan we weer terug naar ons tweede huis en beginnen de plannen voor de verbouwing al wat meer vorm te krijgen. Iets waarin ons geduld zeker weer op de proef wordt gesteld. Maar het dromen is ook echt ontzettend leuk. Tegelijkertijd kan ik ook al enorm genieten daar zonder dat het huis al helemaal naar wens is.

Ik ben zo benieuwd hoe dat straks allemaal gaat zijn. Deze week krijgen we de bouwtekening en kunnen we gaan plannen. 

Een prioriteit is dat we gaan starten met het realiseren van het Atelier! Ik neem bewust geen schilderijen, materialen en spullen mee vanuit Nederland. Het mag allemaal daar ontstaan en groeien met een spaanse vibe! 

Ik kan het bijna nog niet geloven dat ik straks op mijn eigen plekje onder de Spaanse zon aan het schilderen ben! En misschien wel vrouwen mag gaan ontvangen om samen iets moois te gaan creëren. Ik ben dankbaar!

Hoe kun je 2023 goed starten?

Veel vrouwen die ik door de jaren heen spreek blijven het lastig vinden om hun creativiteit en hun wens om meer te creëren tot prioriteit te maken. Het valt zogezegd als eerste van hun agenda. En dat is zo zonde. Want schilderen is letterlijk een manier om je te uiten. Je ergens in te verliezen. Je stem te kunnen laten horen. En je stem te vinden. Iets wat ik je gun om ook in dit jaar juist weer meer ruimte voor te maken.

Hoe kun je in 2023 meer ruimte maken voor jouw eigen creativiteit? Ik maak zelf altijd een jaarplan. Dit doe ik door het starten met een eigen jaarwoord. Zo was het vorig jaar ‘rust’. En is het dit jaar ‘actie’. En vervolgens kijk ik wat er privé allemaal op de agenda staat. Wij maken bijvoorbeeld veel reisjes naar ons tweede huis. En dat heeft impact op mijn agenda. Maar ook op het schilderen omdat ik in Spanje nog geen atelier heb. Zo ben ik wel al bewust aan het kijken hoe ik toch al in Spanje meer kan schilderen.

Je kunt dus kijken naar je privé plannen en je zakelijke plannen en hoe deze impact hebben op je vrije creatie-tijd. Ik wil het liefst een paar dagen per week vrij hebben om te kunnen schilderen. Dat is ook inmiddels gelukt. De ene week wat makkelijker dan de andere. Maar ik zorg dat de omstandigheden hierin altijd meewerken. Ik houd van fietsen, wandelen, heerlijke muziek en goed eten. En wanneer ik lichamelijk in beweging ben, komt er vanzelf ook meer ruimte om te schilderen. Misschien kun jij ook kijken voor dit jaar naar jouw woord van 2023. Naar je planning, zowel zakelijk als privé. En wat dit voor impact heeft op jouw creativiteit. Wat jouw heilige momenten zijn in een week of maand en hoe je deze gaat reserveren. En als laatste is het interessant om te kijken wat jouw ideale omstandigheden zijn voor jouw creatieproces.

Dit jaar staat dus in het teken van actie en beweging. En is het helder dat ik nog een nieuwe groep wil starten voor La Vie. In de zomer wil ik graag mijn atelier weer openstellen voor de workshops die ik ook vorig jaar gaf. Zo leuk was dat om live samen te komen. En ik ben nog wat aan het nadenken over een voorproefje voor La Vie & Rose. Zodat je alvast kunt kennismaken met mij en mijn werkwijze. En kunt kijken of je in het najaar wil starten met La Vie en Rose.

Rondom Valentijn wil ik een leuke oefening met je delen. Iets kleins waarvan ik denk dat je het leuk gaat vinden. Om je vrouwelijkheid te vieren. De liefde voor jezelf. Voor de schoonheid van de vrouw. Maar ook geeft het je inspiratie meegeven voor jouw eigen creaties en schilderkunst. Zin om het met je te kunnen delen.

Op een jaar vol creatie. Ik kijk er enorm naar uit om mijn reis te vervolgen samen met jullie. En ook ben ik benieuwd naar jouw bevindingen, je inspiratie en jouw schilderproces.

Ik zal het via een nieuwe blog met je delen maar ook via Instagram rondom Valentijnsdag. Houd mijn account zeker in de gaten!

Mochten we nog niet in verbinding zijn via Instagram, is het leuk om ook daar te connecten.

link Instagram en Rose

Art Nouveau


ORIGINAL ART WORK
Title: Petit portrait III 2023 Oil on mdf
Size : 21 x 29,7 cm


Met mijn kleine intuïtieve studies speel, experimenteer en ontdek ik nieuwe inspiratie voor mijn kunstwerken. Deze studies zijn het begin van de transformatie naar grotere schilderijen of zelfs kunstseries. De kleine (meestal geschilderde) experimenten zijn een manier om nieuwe creatieve richtingen te ontvouwen en bestaan uit een reeks unieke kleine schilderijen. Leuk om deze studies met jullie te delen. En ook leuk om verzameld te worden door nieuwe eigenaren. 

Ontdek of een van deze zacht geprijsde Petit Portrait du jour misschien iets voor jou is!

https://www.yvonvanbergen.com/product-categorie/original-art/portrait-du-jour/

Liefs, Yvon