"Mon journal" dec 22

Terug naar mijn Academie tijd

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, mooie vrouw,

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot de volgende keer!

Liefs, Yvon

Een terugblik....

Op dit moment ben ik me aan het voorbereiden voor vertrek. We gaan weer even terug naar ons geliefde land Spanje. Naar ons mooie plekje aan zee. Samen met een paar familieleden die later zullen arriveren gaan we daar de feestdagen doorbrengen.
Via Instagram(stories /verhalen FB) deel ik hier sowieso meer over, mocht je me daar nog niet volgen, dit zijn mijn accounts:

https://www.instagram.com/yvonvanbergen/ 
https://www.facebook.com/yvonvanbergenpaintings

 

Zonder focus en de kracht van mijn intuïtie was ik nooit zover gekomen met mijn schilderkunst. In dit blog neem ik je mee, terug in de tijd naar mijn kunstacademie periode, naar de kwartjes die er destijds zijn gevallen en die ervoor hebben gezorgd dat ik in alles mijn intuïtie ben gaan volgen. En wat me dat onder andere heeft gebracht.

 

Onder aan dit blog deel ik ook nog een leuke uitnodiging met je, want vanaf januari gaan mijn deuren in Nederland weer beperkt open voor een select aantal vrouwen die hierin door mij begeleid willen worden. Om met meer focus maar ook vanuit jouw intuïtie je eigen authenticiteit te ontdekken en omarmen. Op dit moment zijn er nog 2 plekken vrij


Kunstacademie Arendonk België...

Mijn Academie tijd...

Ik heb er al eens vaker over verteld, in mijn kunstacademie tijd, die 5 jaar duurde, was ik veel bezig met zelfontwikkeling. En mijn intuïtie speelde hierin een grote rol. Ik merkte al snel dat de opleiding klassieke schilderkunst niet helemaal aan mijn verlangen voldeed. Vrijheid wilde ik, in mijn leven, maar ook in het schilderen.

Op deze Academy zat ik naar mijn gevoel te veel in mijn hoofd en de meeste opdrachten gingen over waarnemen en voorbeelden naschilderen. Het verveelde me. 

Mijn intuïtie vertelde mij dat ik het anders moest doen. “Doe waar je blij van wordt!” Dat is wat ik sterk voelde. VRIJHEID…Vrijheid in het schilderen, dat ging ik doen!. Heerlijk. Ik volgde naast mijn opleiding verschillende masterclasses en het universum gaf me een briljant idee. 

 

 

 

 In februari 2011 ontstond het idee om 365 dagen lang iedere dag een portret te schilderen. Maar dan wel binnen 15 minuten. Af of niet af. 15 minuten is 15 minuten. Ik wilde van het perfecte plaatje af. Steeds zakte ik namelijk terug, terug naar de perfectie, terwijl ik zo graag veel meer vrijheid wilde voelen. Vrijheid, maar ook de kracht van mijn snelheid.

Dat snelle werken lag me goed. Daar was ik inmiddels wel achter.  En dat wilde ik heel graag verder uitwerken. Maar waar ik ook aan mocht werken was meer gefocust zijn! Sjonge jonge, wat kon ik alle kanten op vliegen, en nog wel eens hoor, als ik niet oplet.
Wij als creatievelingen vinden toch zoveel dingen leuk! Het gaat nu goed en weet dat het super belangrijk is. Ik heb hierin veel geleerd van mijn vele leermeesters. En nu mag ik dit zelf weer doorgeven. 

 

365 dagen lang iedere dag een portret schilderen. My god, waar was ik aan begonnen? Soms kreeg ik het Spaans benauwd. Hoe zou het gaan met mijn inspiratie? En kon ik dat wel……365 verschillende portretten schilderen?

 

Het was zeker niet altijd makkelijk, ik had soms écht geen zin en wat denk je van vakantietijd? Maar om het vol te houden, ging ik al snel mijn dagelijkse portretten posten via een blog. Ik vertelde daar gelijk hoe ik me op deze schilderdagen voelde. Later kon ik dan terugzien welke invloed dat had op mijn schilderwerken.

Mensen vonden het leuk en ik kreeg super toffe reacties. Ze gingen me massaal volgen. Mooi…want dat was gelijk een goede stok achter de deur om niet te snel af te haken. 

 

Max 15 min.

Atelier 2011

Oproep...

Voor nieuwe input deed ik een oproep op social media. Ik ben portretfoto’s van mijn volgers gaan vragen om deze te gebruiken als inspiratie. Mijn mailbox ontplofte, zoveel belangstellenden meldde zich aan! Ik had wel voor 2 jaar voldoende inspiratie. 

Een pittige uitdaging, dat was het. Spannend maar ook eng. Ik voelde me soms kwetsbaar, omdat ik ook lelijke creaties ging posten. Die kwamen natuurlijk ook tevoorschijn. Ondanks dat ik het doodeng vond, ben ik het gewoon gaan doen. Soms moet je over je angst heen stappen. Dat angst een slechte raadgever is, blijkt wel. Door dit project kreeg ik een uitnodiging voor het tv programma Koffietijd. Daar wilde ze meer weten over mijn 365 dagen project. Ook dit was voor mij super spannend, maar door deze actie kreeg ik meer bekendheid en mijn kunst kwam in een stroomversnelling terecht.

Ik zat in de juiste flow en in een hoge energie. Het resultaat als je luistert naar je intuïtie. Het brengt je altijd wat bij jou past.
Luister jij naar je intuïtie dan luister je naar de inzichten die je ontvangt. Voer ze gelijk uit, zonder uitstel, want uitstel is ook vaak angst. En dat is een slechte raadgever!  Er is wel lef en durf voor nodig en help ik je met liefde mee. 


Ook reageerde een
aantal mannen op mijn oproep.

 

In mijn eigen Academy komt dit ook aan bod. Ik laat je zien wat ik doe om deze inzichten te mogen ontvangen. Je gaat je intuïtie verder ontwikkelen en op onderzoek uit. Vaak willen we het liefst morgen al bij onze doelen zijn. En hebben we geen geduld om ervaringen op te doen.

Ik spreek vaak over dat ik geloof dat je eigen stijl al lang in je zit. Dat je alleen maar hoeft te vertragen. En te luisteren. Maar dan nog is je eigen stijl vinden een vertrekpunt om vervolgens heel veel te oefenen. Studies te maken. Soms uit frustratie te stoppen. En na een tijdje weer verder te gaan. Niets komt vanzelf. 

Mijn eerdere werken waren ook niet zoals ik ze nu maak. En over een paar jaar zie je weer groei ten opzichte van nu. Dat is zo leuk aan het creatieve proces. Je moet het allemaal ondergaan. Je kunt niet vanzelf bij het eindpunt komen. 

En het creatieproces gaat soms met vallen en opstaan en is zeker niet altijd leuk en licht. Maar juist in de frustratie zit jouw goud. Echt waar! 

Het is mijn eigen ervaring en zie het zo vaak bij mijn cursisten. 

Vanuit rust en frustratie is het er ineens. Vaak heb je het zelf niet eens in de gaten en dan heb je net dat ene zetje nodig!

Special Edition
VOL!

Mijn intensieve 1 op 1 traject van 6 maanden zit vol voor de eerste helft van 2023. Er is een wachtlijst en daarom heb ik voor mijn La Vie en Rose jaartraject een speciale editie gemaakt.
Vanaf januari start ik met een select groepje vrouwen waarvan er nu 5 vrouwen ja hebben gezegd.

We starten samen met jouw persoonlijke zoektocht naar authenticiteit. Een creatieve reis waarin we heel veel studies maken. Ik ga je een jaar lang uitdagen om buiten je eigen lijntjes te kleuren en we gaan terug naar wie je bent. Jouw basis. En later gaan we al deze ontdekkingen die bij jou horen samenvoegen.We gaan de puzzelstukjes verzamelen . Op het laatst gaan we deze mooie eigenschappen verbinden tot jouw eigenheid.

Deze speciale editie begint met een kick off live dag op 6 januari en we starten met het jaartraject op zaterdag 7 januari. Deze ronde ga ik maandelijks persoonlijk met deze vrouwen sparren om te werken naar de ultieme vrijheid en groei samen met mijn 3 pijlers. Schilderkunst, innerlijke kunst en uiterlijke kunst. Ook krijg je als bonus een live schilderdag in mijn atelier en krijg je het business traject voor kunstenaars geheel gratis erbij.

Wil jij al langer met mij samenwerken dan is dit je uitnodiging. Je kunt meer lezen of je aanmelden voor een kennismaking op mijn website. Ik deel mijn ervaringen en wat ik ervan geleerd heb. Ik laat zien wat bij mij werkte en wat niet. Zo begeleid ik jou op een kunstzinnig avontuur op zoek naar jouw authenticiteit. Daarbij zullen we veel dimensies van je karakter gaan ontdekken. Ik noem mezelf dan wel geen leraar, maar ik weet zeker dat ik je optimaal kan inspireren op reis naar jouw kern.

Ik kijk ernaar uit om samen te mogen werken! En stuur me gerust een berichtje wanneer je een gesprekje in wil plannen.

Hier lees je meer informatie over het traject!     

Art Nouveau


Study. Spanisch inspiration mixmedia Size: 35 x 25 cm Year: 2022

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep