"Mon journal" maart 2023

“Stand van zaken”

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

hola,

Hey, leuk dat je er bent.

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot de volgende keer!

Liefs, Yvon

Ruimte voor creativiteit

Leuk om jullie deze maand weer mee te mogen nemen achter de schermen. En je een kijkje te geven in mijn plannen, zowel zakelijk als privé.

Ik ben benieuwd hoe jij deze maand bent gestart, alweer de laatste van het eerste kwartaal. Kun je het geloven?! De tijd vliegt. Des te fijner om even een moment stil te staan bij de afgelopen periode. En je intenties voor 2023. Zijn er bepaalde creatieve wensen die je graag in dit jaar uit wilde laten komen? En die tijdens oud en nieuw op je wensenlijstje stonden? Pak na het lezen even een moment om de balans op te maken voor jezelf. Heb je hier ruimte voor kunnen maken in de afgelopen periode? Of vroeg het leven vooral je focus en aandacht? En hoe kun je hier in de komende tijd nog meer prioriteit aan geven?

Een van de opmerkingen die ik het vaakst hoor is dat veel vrouwen graag de ruimte willen maken voor hun creativiteit. Maar dat het toch heel snel onderaan hun agenda terecht komt. En dat vind ik zonde. Vandaar dat ik je af en toe een liefdevolle uitnodiging stuur op deze manier. Om echt te kijken hoe je de komende periode nog meer ruimte kunt maken voor jezelf en jouw creativiteit. 

Schilderen is ook gewoon echt meters maken. Je kunt wel van alles bedenken in je hoofd maar de magie ontstaat toch vaak echt pas op het doek zelf.

rode jas pet Yvon van Bergen

 

Maart is voor mij de maand waarin ik een nieuwe groep ben gestart: ART Statement. Een zes maanden programma waarin ik met een mooie groep de komende periode ga werken aan hun fundament waar ze op verder kunnen bouwen voor persoonlijke en zakelijke groei. Ik gun het kunstenaars om naast hun kunst ook zakelijk succesvol te zijn. En met mijn jarenlange ondernemerservaring op veel verschillende vlakken vind ik het super leuk om ook deze ervaring door te mogen geven.

We zijn deze maand in de groep gestart met het thema mindset. Ook het manifesteren komt hierin aan bod: een van mijn favoriete tools die magie kent. Vraag en het wordt gegeven, je gedachtengang bijsturen, visualiseren, focus, actie, vertrouwen en loslaten. Ik vertel je hier graag wat meer over.

Wat ik voornamelijk geleerd heb om te werken met de wet van de aantrekking is het steeds opnieuw zoeken naar mijn energetische balans. Het voorbeeld van mijn ochtendwandeling wil ik dan ook niet overslaan. Dit is een tool waar ik me fysiek positief kan opladen.

De dingen die je hebt en de dingen die je doet zijn allemaal om je staat van ‘zijn’ te verbeteren. Met andere woorden: het draait allemaal om hoe je je voelt en hoe je je voelt draait helemaal om afstemming, met wie je werkelijk bent.

Wanneer je aandacht geeft aan deze afstemming, verbeteren de dingen die je krijgt en de acties die je verricht, je staat van welbevinden.

 

Als je niet eerst die energetische balans vindt en probeert te zorgen dat je je beter voelt door meer dingen in je ervaring te halen of aan meer activiteiten deel te nemen die je helpen om een beter gevoel te krijgen, raak je alleen maar verder uit balans.

Dus als je éérst bepaalt hoe je je wilt voelen of hoe je wilt zijn, en vanuit deze positie laat inspireren of gaat handelen, dan zul je niet alleen je balans bewaren, maar zul je genieten van de dingen die op je pad komen en de dingen die je doet! 

De boodschap: Handel altijd vanuit een goed gevoel. 

Veel plezier met oefenen, ik ben erg benieuwd wat er allemaal voor je mag ontstaan!

Het blijft een feestje wanneer ik mijn intuïtie volg. Ik wist dat er veel beweging zou komen in 2023. Niet alleen de letterlijke beweging waarin we regelmatig op en neer gaan van Nederland naar Spanje en weer terug. Maar ook beweging in het schilderen en mijn business.

Logisch ook misschien met mijn jaarthema ‘actie’. De afgelopen weken was ik druk bezig met het bedenken van een nieuw programma. Totdat ik dit ook weer losliet en het daardoor juist weer naar me toe kon komen. Soms vergeet ik dit zelf ook nog wel eens. Blijft grappig natuurlijk. Want je intuïtie weet het antwoord altijd.

Door de afstemming te volgen verkopen mijn programma’s ook altijd uit. Ik heb van te voren precies het aantal in gedachten van vrouwen die ik graag zou willen begeleiden en helpen in het desbetreffende programma. Vervolgens laat ik dit los. En bij de startdatum zijn het echt vaak precies die aantallen die de groep vormen. Magisch toch? Ik sta er niet vaak genoeg bij stil hoe bijzonder dit is.

Sinds ik met de wet van aantrekking werk zijn er zoveel wonderen op mijn pad gekomen. Natuurlijk gaat niets voor niets. Ook ik blijf in beweging en deel regelmatig wat meer over mijn leven. En over wat ik aanbied.

 

Achter de schermen ben ik ook bezig met een nieuw schilderproject. Hier heb ik alleen nog maar een tipje van de sluier van gedeeld. Maar ik vind het heel bijzonder om hier ook weer beweging in te ervaren. En een mooie serie vrouwen te zien ontstaan. Nu ineens op een geheel andere wijze….. Wat ik ook vaak deel met de vrouwen met wie ik mag werken is hoe fijn het is om niet altijd direct je nieuwe werken of projecten te delen.

Het mag ook eerst even van jezelf zijn en bij jezelf blijven. Zodat het kan rijpen. Ik noem mijn werken altijd mijn baby’s. Die wil je ook eerst even voor jezelf koesteren voordat je ze met de wereld deelt.

Ik blijf het soms herhalen maar zodra je je hoofd uitzet en je vanuit je intuïtie gaat schilderen ontstaan hierin ook weer de meest bijzondere werken. Doe jij het al?

Hoe kun je de komende tijd met mij samenwerken?

Na veel belangstelling heb ik een nieuwe dag ingepland.  Er zijn nog enkele plekken vrij voor de Live Experience Gewassen Inkt Portretten tekenen in mijn Atelier op zaterdag 15 april.


Hier lees je meer over dit aanbod en kun je een van de laatste tickets bestellen.

En voor de volgende ronde van mijn paradepaardje “La Vie en Rose” kun je je alvast aanmelden voor de wachtlijst. We starten in augustus / september met de laatste ronde van dit jaar. En wederom zijn hier een beperkt aantal plekken beschikbaar zodat ik de ervaring zo exclusief als mogelijk kan maken voor je.

Hier lees je meer en kun je je alvast aanmelden voor de wachtlijst: 

Ook vind ik het leuk om je mee te nemen in onze Spanje plannen. Velen van jullie volgden ons avontuur al toen het alleen nog maar een droom was. En eind vorig jaar mocht ons tweede huis op ons pad komen. En sindsdien zijn we de eigenaar van ons eigen plekje in de zon.

Wanneer je mij volgt via Instagram heb je het al gezien. Er is flinke actie in Spanje! Onze Spaanse aannemer is begonnen met het realiseren van mijn atelier en ons gastenverblijf.
Dit is voor mij een prioriteit want ik wil daar zoveel mogelijk gaan werken. 

Je ziet hiernaast onze droom en een paar foto’s die de architect heeft doorgestuurd, hij houdt daar alles in de gaten, wel zo fijn.

Het project is best spannend omdat de ruimtes onder het huis nog niet helemaal zichtbaar zijn. We kwamen er na de aankoop pas achter dat er achter de muren van het gastenverblijf nog veel meer ruimte zit. De fundering ligt al zo goed als klaar. De verborgen ruimtes worden nu uitgegraven, ze liggen namelijk vol met puin en zand. 

Eigenlijk toch bizar. Mijn wens was altijd dat er een atelierruimte bij het huis zou moeten zijn. Dit was in het huis niet echt mogelijk of ik zou het gastenverblijf moeten opgegeven, of een plek moeten zoeken in de tuin. En nu krijg ik het zomaar in mijn schoot geworpen. 

Ja echt! Dit doet de wet van de aantrekking. Als dit geen manifesteren is. Trust the Universe!

Via INSTAGRAM deel ik regelmatig met bezigheden en natuurlijk het Spanje avontuur. 

En omdat het deel gescheiden is van het woonhuis en een aparte entree heeft, kreeg ik het idee om in de toekomst misschien wel vrouwen uit te nodigen om samen te komen. En te werken in het atelier en tevens gebruik te kunnen maken van het gastenverblijf. Deze ruimtes gaan namelijk samen gekoppeld worden. Zo leuk om met deze plannen bezig te zijn.

Ik ga de aankomende periode veel tijd in Spanje doorbrengen. Want er zullen binnenkort veel beslissingen genomen moeten worden. En vooral over het onderwerp ‘afwerking’ wil ik er bovenop zitten. Het mag zeker ontstaan maar ik heb het totaalplaatje al lang in mijn hoofd. Ik kan best goed door alles heen kijken. Vooral visualiseren hoe ik het graag wil hebben. En wat ik wil is vooral niet standaard of voor de hand liggend. Ja, dan ben ik best kritisch en ga ik niet snel akkoord met een simpele oplossing!

We hebben in ieder geval nog van alles te doen om het ‘eigen’ te maken. Ik heb vreselijk veel zin om mooie materialen en spullen te gaan zoeken voor alle ruimtes in en rondom het huis, atelier en tuin. Uiteraard met een Spaanse touch. Ik heb het universum in ieder geval al gevraagd of deze treasures naar me toe mogen komen. 😉

Verder wil ik vooral de omgeving van Javea gaan ontdekken, heerlijk fietsend, want dan zie je zoveel meer. Zonnetje erbij, mij hoor je niet meer. Op een fijne lente!  

AGENDA

14 & 15 April 2023.LIVE EXPERIENCE

Workshop Inktportretten tekenen in mijn Atelier


Zie hoe mooi imperfectie kan zijn…..

Leer de techniek van ‘Gewassen inkt portretten tekenen’
Ik neem je mee op reis om jouw eigen handtekening te creëren. Ditmaal op het gebied van gewassen inkt portretten.

Deze portretten met inkt zijn in mijn atelier een bestseller. Ze worden vaak gekocht om cadeau te geven. Hoe leuk is dat! Nog leuker wanneer jij ze zelf creëert. En dat kan je na deze cursus. Ervaar vrijheid en vooral plezier door vanuit je intuïtie creatief te zijn.

Al jaren maak ik dit soort portretten. Het is één van mijn favoriete technieken. Het is gemakkelijk, snel en je creëert direct een verbluffend resultaat. Het vraagt om weinig materiaal, het resultaat is speels en imperfectie speelt de hoofdrol.

Vaak dient deze techniek bij mij als uitgangspunt voor mijn geschilderde portretten. Je zult versteld staan wat je al niet kunt bereiken met papier, water en inkt! Een workshop waarin jij op zoek gaat naar je eigen stijl. Een creatieve wereld vol mogelijkheden ligt open voor jou.

LOCATIE:

Atelier Yvon van Bergen

Heijenseweg 61
6591 HB Gennep

WANNEER:

Vrijdag 14 april 2023 van 12.30 uur tot 16.30 uur. VOLGEBOEKT

Zaterdag 15 april 2023 van 12.30 uur tot 16.30 uur

INVESTERING € 197,00

Inclusief drankjes en versnaperingen.

Art Nouveau


ORIGINAL ART WORK 2023 Oil on linnen
Size : 140 x 100 cm

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep