"Mon journal" februari 2023

De maand van de liefde….

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, leuk dat je er bent.

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot de volgende keer!

Liefs, Yvon

Valentijn....

De maand februari staat voor mij al jaren voor de maand van de liefde. Gewoon voor de fun, ontstaan door Valentijnsdag. Om er even weer bij stil te staan. 

Ieder jaar deel ik hier wat over en voor dit jaar lijkt het me leuk om je een leuke kunstzinnige opdracht mee te geven.

‘De kunst van de verleiding’. Op alle vlakken is dit werkzaam. De Femme fatale, tof om haar weer op te roepen. En hoe leuk is het om hier op of rond Valentijnsdag mee aan de slag te gaan. Om weer eens te gaan spelen met de Femme Fatale die in onszelf zit. Ik kan je verklappen: ze zit vaak verscholen. 

 

 

We geven sommige delen in onszelf echt te weinig ruimte.

Ik geloof enorm in de kracht van vrouwelijkheid. Hoe zou het zijn om je vrouwelijkheid in al haar facetten te omarmen? 
De Femme Fatale is voor mij een ware inspiratiebron. 
Een vrouw die haar schoonheid en sensualiteit inzet.
En hier absoluut niet voor wegloopt. In de literatuur en films gebruikt de femme fatale deze krachten vaak om mannen te verleiden en in het ongeluk te storten. Zo dramatisch hoeven we het nu ook weer niet te maken. Het is uiteindelijk maar een archetype. 
Net zoals de moeder. Of de maagd. De intuïtieve of de krachtige vrouw.  Het werkt vaak wel om deze rollen uit te vergroten. 
En te kijken wat we van deze types kunnen leren. 


Wat zou jij in je leven en je kunst kunnen leren van de femme fatale? 
Voor mij staat ze voor verleiding. Voor schoonheid. Maar ook voor het openbreken van de gebaande paden. En het loslaten van perfectie

Ik neem haar energie zeker weer mee de komende tijd. Wellicht ook iets voor jou?

 

In deze liefdesenergie van de maand februari, zo noem ik het vaak, krijgt bij mij de kleur rood ook nog wat extra aandacht. 
Voor jou is dat misschien iets anders. Het gaat er voor mij vooral om wat jou met liefde verbindt en waar jij de liefde in kan vinden.

Voor mij is dat onder andere ook de kleur rood. Je ziet deze kleur terug in mijn kunst, mijn business en in mijn persoonlijkheid. Kijk vooral wat voor jou werkt en waar jij van “aan” gaat. Wat het ook mag zijn, als jij voelt dat het vuur in jou gaat branden, daar waar vaak je verlangens liggen. Dan is dat de goede weg. Niet als anderen je het kant en klare recept van iemand anders geven.
En dan, op een gegeven moment, gaat alles samenvallen. Dat vind ik het allermooiste.

En dat is zeker ook zo in de kunst. In de kunst is het ook zo belangrijk dat je iets gaat zoeken waar je van ‘aangaat’, wat vanuit liefde gecreëerd is. Vanuit je eigen creatiekracht. Iets origineels. Het plaatje naschilderen, ik heb er niets op tegen, begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Het is waanzinnig knap als je deze mooie techniek beheerst.

Maar het gevoel waar ik over spreek, het intuïtieve, het vrije gevoel wat uit jezelf mag komen, om te creëren vanuit vrijheid, vanuit liefde, je creatiekracht. Daarin ligt voor mij alles. 

Studie.

Je innerlijke kind weer omarmen.

 

Wanneer je hier zelf ook graag de komende tijd meer mee wil doen. En jouw creatiekracht meer wil laten stromen. Laat alles los en ga gewoon aan de slag, ga het DOEN en laat je creatie stromen. Denk niet te veel na. Laat het hoofd rusten en daal af naar je buikgevoel. Zorg eerst dat je in de juiste Joy energie zit. En ga spelen. Spelen als een kind. Laat het kind weer tot je komen.

 Het kan zijn dat dit als kinderlijk voelt. En ik weet daar alles van. Maar als je het kind in jezelf niet genoeg laat spelen, niet genoeg uitdaging geeft, zal het zich langzamer ontwikkelen. Het kind mag eerst vrij spelen en daarna gaat het kind volwassen worden en dan kunnen we alles beter connecten met elkaar. Het innerlijke kind mag je weer omarmen. Daar zit je hele creatiekracht. Dus wees niet bang als je het gevoel krijgt dat je kinderlijk bezig bent. Dit hoor ik wel eens terug. Het hoort bij het proces.

Kijk bijvoorbeeld naar Picasso. Zijn wens was om kinderlijk te tekenen. Dat vond hij zo leuk, die vrijheid. Maar hij heeft lang realistisch gewerkt. Hij is uiteindelijk door zijn eigen kinderen zo geïnspireerd geraakt dat hij in zijn laatste fase kinderlijke tekeningen maakte. Hij heeft het eigenlijk omgedraaid. 

 

 

Wist je dat liefde de allerhoogste energie frequentie heeft?
Wanneer je intapt op de energie van de liefde ontstaan er allerlei mogelijkheden. 

Komt er als het ware meer magie op je pad en in je leven.

Ik gun je dat je dit in deze tijd blijft voelen en zien.
Zoek de liefde op in mooie muziek, boeken, tijdschriften. In kunst. Lekker eten.

Blijf de schoonheid van het leven zien en om je heen verzamelen.
En daarmee worden zelfs de meest donkere dagen vanzelf weer licht.

Op de liefde! 

Hieronder staat  beloofde video voor jou. Ik wil ik je graag nog iets waardevols geven…. het is tenslotte de maand van de liefde!

 

Citaat van Picasso

“Elke seconde van het leven is er een nieuw en uniek moment in het universum, Een moment dat nooit zal worden herhaald. En wat leren we onze kinderen? We leren hen dat twee keer twee vier is en dat Parijs de hoofdstad van Frankrijk is. Wanneer gaan we ze laten zien wat ze echt zijn? We moeten elk van hen vertellen: Weet je wie je bent? Je bent geweldig. Jij bent uniek. In al die jaren is er nooit een ander kind zoals jij geweest”.

Een video voor jou ....

Het wachtwoord is:  Liefde2023

 

Uiteindelijk gaat het creatief bezig zijn vooral om het doen. Om in beweging te komen..
Zodat de inspiratie en je creatiekracht kan blijven stromen. We zijn immers samen op ontdekkingsreis.

Op jouw mooie werk! En natuurlijk ook op de liefde.

Hier vindt je mijn mailadres

 

AGENDA

07.03.23."ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Misschien heb je al vaker op het punt gestaan om te investeren in jouw ontwikkeling tot succesvol kunstenaar en ondernemer, dan zou dit het perfecte moment voor je kunnen zijn. Dit voorjaar start er een nieuwe ronde van het exclusieve business traject, voor het eerst mét persoonlijke begeleiding van mij.

Ik help kunstenaars die er klaar voor zijn om van hun kunstenaarschap een bloeiend bedrijf te maken op hun eigen authentieke wijze. Het doel om een ARTist Statement neer te zetten. 

Op dit moment ben ik meer dan 30 jaar ondernemer waarvan ik de laatste 10 jaar ervaring heb en succesvol ben als kunstenaar én ondernemer. Zowel online als offline. Ik zie altijd overal groeimogelijkheden en vind het fantastisch om hierin mee te mogen denken. Om zo samen te co-creëren. Natuurlijk komt alle inspiratie vanuit jou, maar ik vind het heerlijk om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Dit traject is interessant voor jou wanneer je:
– Al een tijdje tegen je eigen plafond aanloopt in groei en je steeds vaker begint te twijfelen of het wel voor jou is weggelegd om succesvol te worden met je kunst.
– Je niet zo goed weet waar je moet beginnen om werk te maken van je kunst.
– Je in je eigen omgeving weinig aansluiting vindt en merkt dat je het niet meer allemaal alleen wil bedenken.
– Je jouw creativiteit en kunst tot prioriteit wil maken omdat je al langer diep vanbinnen voelt dat er meer in zit.
– Je er klaar voor bent om jouw potentie te verzilveren.

Zes maanden lang heb ik ruimte gemaakt voor een klein select groepje vrouwen. Dit omdat ik natuurlijk voor de ultieme beleving wil gaan. We starten 7 maart 2023. 

Ditmaal dus mét maandelijkse begeleiding, voorafgaand een persoonlijk gesprek zodat ik jou optimaal kan inspireren en adviseren. Én afsluitend een 1-op-1 sparringsessie op het einde van het traject in mijn atelier voor advies, feedback en inspiratie. Samen gaan we alles samenbrengen tot een eigentijds concept.  Een ARTist Statement!

Je houdt in totaal twee jaar toegang tot de business modules in mijn online academy.

Je kunt je nu al direct aanmelden, dan claim je gelijk jouw plekje voor deelname van het 6 maanden Business Traject.

Liever samen eerst even sparren en voelen of het business traject bij je past? Plan dan vrijblijvend hieronder een gesprekje in mijn online agenda.

Je investering is 997 euro (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

Art Nouveau


ORIGINAL ART WORK
Title: Petit Portrait du jour VI. 2023 Acrylic on mdf
Size : 21 x 29,7 cm

Met mijn kleine intuïtieve studies speel, experimenteer en ontdek ik nieuwe inspiratie voor mijn kunstwerken. Deze studies zijn het begin van de transformatie naar grotere schilderijen of zelfs kunstseries. De kleine (meestal geschilderde) experimenten zijn een manier om nieuwe creatieve richtingen te ontvouwen en bestaan uit een reeks unieke kleine schilderijen. Leuk om deze studies met jullie te delen. En ook leuk om verzameld te worden door nieuwe eigenaren. 

Ontdek hier of een van deze zacht geprijsde Petit Portrait du jour misschien iets voor jou is!

https://www.yvonvanbergen.com/product-categorie/original-art/portrait-du-jour/

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep