Blog Februari 2024

“Kunst Meets Business” | Mijn Geheimen voor Jou.

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Hey, leuk dat je er bent.

Elke maand neem ik je mee op mijn eigenzinnige reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw. Hier deel ik met plezier mijn bron van inspiratie en geef ik je een inkijkje in de wereld die ontstaat wanneer je volledig jezelf bent. Het leven vieren we samen, en dat is waar ik dol op ben. Noem het gerust mijn “Joie de Vivre” moment.

Benieuwd wat je van mijn Blog vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via mail 

Tot de volgende keer!

 

Iedere maand een mail ontvangen met het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief. 

Benieuwd wanneer ik exposeer?  Bekijk hier mijn Agenda  

 

Liefs, Yvon

Atelier yvon

Ben jij een Commerciële Kunstenaar?

Deze vraag komt nog wel eens voorbij, en ik kan er volmondig “Ja” op antwoorden: ik ben een commerciële kunstenaar. Ik hoor het nog steeds om me heen, die stemmen die zeggen dat kunst en commercie niet samengaan, of dat je er niet van kunt leven.

Het wordt ons vaak verteld dat als kunstenaar je hoofd in de wolken moet zijn, ver verwijderd van de harde realiteit van het zakendoen. Misschien hebben anderen dit ook tegen jou gezegd, gebaseerd op hun eigen ervaringen en overtuigingen. Het is jammer, echt waar. Maar ik weet beter. het zijn “aannames”.

Een andere aanname is dat kunstenaars denken dat er geen ruimte meer voor hen is, dat alles al gezegd en gedaan is. Maar met zoveel kunst om ons heen, online en offline, lijkt het inderdaad moeilijk om op te vallen.

Ik heb van alles geprobeerd om mijn kunst te verkopen: beurzen gestaan, lid worden van kunstverenigingen, exposeren binnen en buitenland, samenwerken met agenten, noem maar op. Elk van deze stappen heeft zeker geholpen, maar nu begrijp ik dat het allemaal begint bij de basis, van binnenuit.

Je hoeft niet de hele lange weg te bewandelen die velen denken te moeten gaan. We denken vaak dat we eerst alles jarenlang moeten proberen. Ik heb jarenlang energie gestoken in online marketing, zichtbaarheid vergroten en aan mijn eigen verhaal werken. Maar als je basis helder is, trek je vanzelf de juiste energie aan.

 

Hoe wordt je dan een Succesvolle Commerciële Kunstenaar?


Heb je jezelf weleens afgevraagd of het mogelijk is om als kunstenaar niet alleen je creatieve passie te volgen, maar ook een succesvolle commerciële carrière op te bouwen? 

Het is een vraag die velen bezighoudt. Hoe vind je de balans tussen het nastreven van je artistieke dromen en het realiseren van zakelijk succes? Hoe transformeer je jouw diepgewortelde passie voor kunst in een bloeiend bedrijf dat zowel je ziel voedt als je portemonnee? Dit zijn essentiële vragen waar veel kunstenaars mee worstelen.

Laten we samen deze reis van ontdekking aangaan en de sleutels tot succes in deze boeiende maar uitdagende wereld van kunst en commercie ontrafelen. 

Daarom nodig ik je uit om deel te nemen aan een opdracht, een tip en een inzicht die je kunnen helpen bij het bereiken van jouw doelen als commerciële kunstenaar.

Ik heb ze hieronder geformuleerd voor jou.

Opdracht 1: Reflectie op Jouw Visie
Neem even de tijd om na te denken over jouw eigen visie als kunstenaar. Wat drijft jou? Wat wil je bereiken met jouw kunst? Door een helder beeld te hebben van jouw visie, kun je een sterke basis leggen voor jouw commerciële kunstenaarschap.

Tip 1: Onderscheid jezelf
Een van de grootste uitdagingen voor kunstenaars in de commerciële wereld is om op te vallen te midden van alle concurrentie. Denk na over wat jou uniek maakt en gebruik dat als jouw kracht. Wees authentiek en wees niet bang om anders te zijn.

Inzicht 1: De Kracht van Innerlijke Focus
Veel kunstenaars richten zich aanvankelijk op externe strategieën om hun kunst te verkopen, zoals deelname aan beurzen of samenwerken met agenten. Maar vaak ligt de sleutel tot succes in een innerlijke focus. Als je jouw interne kompas volgt en jouw eigen verhaal duidelijk definieert, zul je merken dat je de juiste energie aantrekt en dat kansen zich vanzelf voordoen.

 

Opdracht 2: Definieer Jouw Brand
Neem de tijd om jouw merk als kunstenaar te definiëren. Wat wil je dat mensen voelen of denken wanneer ze jouw kunst zien? Dit helpt je niet alleen om een consistente boodschap uit te dragen, maar ook om jouw doelgroep beter te begrijpen.

Tip 2: Bouw een Online Aanwezigheid op
In de moderne wereld is een sterke online aanwezigheid essentieel voor succes. Maak gebruik van sociale media en een professionele website om jouw kunst te laten zien aan een wereldwijd publiek.

Inzicht 2: De Kracht van Samenwerking
Hoewel kunst vaak als een solitaire activiteit wordt gezien, kan samenwerking met andere kunstenaars, galerieën of zelfs bedrijven waardevolle kansen bieden. Wees niet bang om samen te werken en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

 

Opdracht 3: Stel Concrete Doelen
Formuleer duidelijke en haalbare doelen voor jezelf als commerciële kunstenaar. Of het nu gaat om het aantal verkopen dat je wilt bereiken, de tentoonstellingen die je wilt bijwonen of de omzet die je wilt genereren, het hebben van doelen helpt je gefocust te blijven en vooruitgang te boeken.

Tip 3: Blijf Leren en Groeien
De wereld van kunst en commercie evolueert voortdurend, dus blijf leren en jezelf ontwikkelen. Neem deel aan workshops, volg online cursussen en blijf op de hoogte van trends in de industrie.

Inzicht 3: Geduld en Doorzettingsvermogen zijn Sleutels tot Succes
Het opbouwen van een succesvolle commerciële carrière als kunstenaar vergt tijd en doorzettingsvermogen. Wees geduldig en blijf volharden, zelfs als het soms moeilijk lijkt.

Als commerciële kunstenaar is het cruciaal om een balans te vinden tussen jouw creatieve passie en zakelijk inzicht. Door je te richten op jouw visie, jezelf te onderscheiden, samen te werken met anderen en voortdurend te blijven leren en groeien, kun je jouw weg banen naar een succesvolle en vervullende carrière in de kunstwereld. Dus ga ervoor en laat jouw kunst stralen!

Palmbomen

Persoonlijke Ontwikkeling en Zakelijk Succes in het Zonnige Spanje   

Alweer een paar weken bevind ik mij in het heerlijke Spanje. De verbouwing van ons huis is zo goed als afgerond en nu richt ik me op de laatste afwerking en styling. Hoewel er nog wat nieuwe terrassen moeten worden aangelegd bij het huis en het zwembad, voel ik me hier al helemaal thuis. 

De zon, de zee en het strand maken dit tot een plek waar ik graag wil zijn, zelfs meer dan in Nederland. En terwijl ik hier ben, ben ik begonnen om mezelf meer van mijn commerciële kant te laten zien.

Sociale media speelt hierbij een belangrijke rol. Door regelmatig te delen over mijn ervaringen in Spanje, heb ik een groeiende groep volgers aangetrokken die hier wonen. Dit heeft geleid tot uitnodigingen om deze vrouwen persoonlijk te ontmoeten. 

Het is zo verrijkend om niet alleen te zijn en samen te kunnen werken. Onlangs had ik het genoegen om deel te nemen aan een netwerkgroep voor vrouwen, waar we elkaar ontmoetten voor een koffiedate. Het was inspirerend om te zien hoe we elkaar kunnen helpen met onze verschillende kwaliteiten en expertise.

Het gaat allemaal best snel. Er zijn al verschillende afspraken gepland om samen met vrouwen hier in Spanje te gaan schilderen. In de afgelopen tijd heb ik gemerkt dat mijn aanpak bij het werken met vrouwen is veranderd. Tegenwoordig leg ik meer nadruk op individuele begeleiding, waarbij ik me volledig richt op de persoon en samen met hen aan hun dromen en doelen werk. Soms worden deze droomdoelen niet volledig uitgesproken in groepsverband, waardoor de energie minder kan stromen. Het is iets waar ik zelf ook altijd een beetje terughoudend in was, omdat ik een neiging heb om heel groot te dromen, hihi.

Ik koester ook nog een droom(doel): een Spaanse expositie organiseren in en rondom onze Casa. Maar daar moet ik natuurlijk wel voor aan de bak, dus mijn netwerksessies hier in Spanje dragen daar mooi aan bij.

Ik zie het al helemaal voor me. Ik speel graag de rol van gastvrouw en wil een geweldige Spaanse sfeer neerzetten met een akoestische muzikant, prachtig ingelijste werken, sfeervolle lampjes, sangria, cava en niet te vergeten mijn favoriete cocktail, de Pornstar Martini. Laten we zeker een cocktailshaker inhuren, dat wordt echt leuk! Ja, dat gaat gebeuren. 

Maar eerst moet ik nieuwe werken maken. Ik ben in ieder geval al aan het experimenteren, zoals jullie kunnen volgen via sociale media. Maar ik deel slechts een klein stukje van mijn experimenten. Ze moeten zich nog ontwikkelen voordat ze geboren worden, laten we zeggen dat ik nog 9 maanden nodig heb tot de ‘geboorte’. En dan nog een paar maanden voorbereiding voor de expo! Ik heb er nu al zin in… Voorjaar 2025? Deal. We gaan ervoor.

Het Pad van de Commerciële Kunstenaar: Van Passie tot Succes

Soms vinden we inspiratie op onverwachte plekken en nemen onze levensverhalen ons mee op onverwachte reizen. Mijn tijd hier in Spanje heeft niet alleen mijn persoonlijke groei gestimuleerd, maar ook mijn zakelijk succes bevorderd. Het is een herinnering dat de weg naar succes zich niet altijd recht voor ons uitstrekt, maar vaak kronkelig en verrassend is. 

Durf te vertrouwen op het proces, omarm verandering en wees open voor nieuwe mogelijkheden. Wie weet welke prachtige avonturen er op je wachten als je je hart volgt en je dromen najaagt.

Je hoeft niet meer de lange weg te nemen. Ik weet inmiddels de shortcut en daar kan ik je zeker bij helpen.
Wil je meer weten over hoe ook jij kunt opvallen, of over mijn aanpak? Vraag dan een gratis gesprek aan en laten we kijken hoe ik je kan helpen op jouw weg naar succes.

Vraag hier een gratis gesprek aan. 
AGENDA 25.09.23


"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Last Call

 

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

 

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

 

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

 

 

Last Work of Art

 

“Ik schilder intuïtief, vaak zonder een vast plan in gedachten. Op het doek ontstaan gezichten, figuren en soms zelfs bloemen als een dans van kleur en vorm. Deze vrijheid die ik omarm, maakt elke penseelstreek perfect, want er zijn geen fouten in dit creatieve proces. Ik vertrouw op het feit dat alles zich op het doek ontvouwt zoals het bedoeld is. Het is een herinnering dat we soms moeten loslaten en toestaan dat de kunst van het leven zichzelf onthult. Vertrouw op je intuïtie, omarm het onvoorspelbare en geniet van de schoonheid van het moment.”

AGENDA

25.09.23"ARTist STATEMENT"

Een 6 maanden Business-traject
voor kunstenaars en starters.

Dit traject brengt je terug naar je essentie – je oorsprong, je overtuigingen en je mindset. Ontdek hoe je je intuïtie en de universele wetten in je voordeel kunt gebruiken.

Leer over de balans tussen online en offline aanwezigheid en verfijn je unieke aanbod. Je gaat niet alleen over ‘zakendoen’ leren, maar ook over ‘de kunst van verleiding’ in het zakenleven.

Je wordt begeleid in het opnieuw vormgeven van je verhaal, het verbeteren van je zichtbaarheid, het opbouwen van een positieve geld-mindset en het optimaal benutten van online hulpmiddelen.

Zie dit 6-maandenstraject als een onbeschilderd canvas, klaar om jouw meesterwerk te worden. Terwijl ik mijn ervaringen deel en je op deze reis begeleid, bepaal jij jouw unieke kunstzinnige pad.

Mijn doel? Jouw succes en groei bevorderen. Hoe presenteer je jezelf overtuigend? Hoe zorg je dat klanten jou vinden? Hoe verdien je goed met je kunst? Ik deel niet alleen de lessen die ik heb geleerd, maar bied je ook praktische tools om de kunst van het ondernemen meester te worden.

Wat biedt het ARTist STATEMENT traject?

In 6 maanden behandelen we samen:

Mindset Magie: Laat je leiden door de wet van aantrekking en omarm een welvarende visie op geld.

Vertelkunst: Pen je unieke verhaal neer en raak harten.

Floreren in Zaken: Verken de verfijnde kunst van zakelijk meesterschap.

Digitale Galerie: Omarm de digitale wereld en toon je kunst aan een wereldwijd publiek.

Op Eigen Koers: Bewandel zelfverzekerd je pad met de schat aan kennis die je hebt vergaard.

Meesterlijke Finale: Een persoonlijke sessie waarin we jouw innovatieve concept verfijnen en tot bloei brengen.

Laatste week om in te schrijven voor deelname. START 25 september a.s.  Nog een paar plekken beschikbaar. 

Je investering is € 1425,- (incl. btw, aftrekbaar voor ondernemers).

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep