"Mon journal" augustus 22

Tijd om op te schonen…

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, mooie vrouw,

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot volgende maand!

Liefs, Yvon

Tijd voor opschonen...

Wat hebben we een heerlijke zomer….zoveel zonneschijn. Dit is echt genieten.

Zoals ik al eerder vertelde, ben ik enige tijd geleden nog meer teruggegaan naar de Basis …Ruimte creëren om nog meer te schilderen, nieuwe dingen te ontdekken en heerlijk te experimenten. Ik heb hiermee ruimte gemaakt voor groei.
Ook ben ik deze weken al lekker aan de slag gegaan met opschonen. Een belangrijk item. Opschonen is namelijk ook groei…Het is tevens mijn lievelingsthema geworden. 

Het opschonen van ons huis. We zijn er al een paar weken geleden rustig aan mee gestart, o.a. met een aantal klussen aan ons huis. Klussen die er trouwens altijd wel zijn als je in een huis woont dat 120 jaar oud is. Maar we kregen ook wat haast, omdat we bericht kregen om binnenkort af te reizen naar Spanje. De overdracht van ons 2de huis gaat als het allemaal meezit binnen een aantal weken gebeuren.

Fijn om dan dingen hier in Nederland af te kunnen ronden, zodat we volledig de focus op ons Spanje project kunnen leggen. Dat geeft rust!
En als ik eenmaal bezig ben val ik van het een in het ander.

Hiernaast zie je een klein projectje in mijn keuken. Dit keukenblok heb ik voorzien van een nieuwe verflaag rood. link verfwinkel. 
LOVE IT.

Deze interieur verf van Annie Sloan heb ik 7 jaar lang met veel plezier verkocht. Het paste perfect bij me. Mijn hele huis was voorzien van kleur in een prachtig matte poederachtige kleur. 
(TIP: Ook super mooi achter kleurrijke schilderijen.)

Het is een verf waarbij je nooit van te voren hoeft te schuren of gronden…..Zo heerlijk, een echte vrouwenverf dus!! 

Ook zie je naast het keukenblok een studiewerk hangen van Iris Apfel. Zij is 5 jaar geleden een grote inspiratiebron voor me geweest. Ik heb me toen één heel jaar teruggetrokken in mijn atelier. Om te werken aan iets nieuws… en vooral om buiten mijn comfortzone te gaan. Ik ben heel veel gaan experimenteren. Vanuit daar groeiden 2 nieuwe series van werken.. “Girls with a yellow Circle” & “Girls with a red Circle”
De cirkels in mijn kunstwerken staan symbool voor haar bril. 

Dit gehele kunstzinnige proces waar ik alles heb mogen laten ontstaan is verweven in mijn La Vie en Rose jaartraject.
Ik laat mijn cursisten mijn eigen processen en experimenten zien en wil ook deze vrouwen laten ontdekken dat alles al in jezelf zit. 

Iedereen is authentiek. Hoe mooi is het om dit te omarmen en te onderzoeken wat dan ook jouw eigen stijl is.. En als iemand dit kan beamen is het Iris Apfel wel. Ze is honderd jaar oud, is een Style Has No Age rolmodel, voorzien van zelfspot, nog boordevol levenslust en haar motto is ‘Less is Boring’ oftewel ‘More is More’. Geweldig toch? 

Tijdens mijn solo Expositie ‘DEMOISELLES’ in Gennep op 27 & 28 augustus a.s. kun je onder andere een aantal werken uit deze serie’s ‘Girls with a Circle’ bezichtigen.. 

Meer info lees je hier.


#Annie Sloan #ChalkPaint keukenblok:

Interesse voor de keukenkast kleur?
"Emperor's Silk"


Iris Apfel


'Girls with red & yellow Circle'


l'Atelier d'Yvon van Bergen
La Route de la Liberté

En om nog even terug te komen op het opschonen. 

Inmiddels lijken onze kleine klusjes aan huis bijna een renovatieproject geworden. Als ik een expositie organiseer heb ik gelijk een flinke stok achter de deur om alles in huis weer op te pimpen. Ik start dan bewust met grotere klussen omdat ik dan weet het ook echt af moet voor die specifieke datum. Geef mij maar een deadline, dat werkt voor mij voor dit soort werk best goed!

Ik weet niet of je dit gevoel herkent. Maar ik hoor wel vaker dat sommigen aan het einde van de zomerperiode een nostalgisch gevoel van heimwee hebben.

En in deze periode is het juist fijn om vanuit deze energie voor jezelf de balans op te maken. Wat wil je voor jezelf opschonen. En meenemen richting de herfst.

Durf jij eens met een open blik op deze manier naar jouw leven te kijken? En te voelen wat je nodig hebt om echt eerlijker te leven? Ook dit is authenticiteit. Hoe opener en eerlijker jij leeft, hoe echter je wordt. En hoe makkelijker je dus volledig jezelf kunt zijn. In je leven en kunst.

Maak hier eens een overzicht van voor jezelf, wat heb jij op te schonen en in welke fase van het jaar ga je wat oppakken? En vervolgens loslaten?

Bedenk je alvast hoe je je gaat voelen zodra je dit hebt opgepakt. En wat dit gaat betekenen voor je creativiteit. En je inspiratie.

Alles is energie. 

Geniet van al het nieuwe wat op je pad kan komen door het oude af te sluiten.

Liefs,
Yvon

PS: Wil je iets delen of vragen naar aanleiding van het lezen van mijn maandelijkse journal, je kunt me altijd een berichtje sturen via Instagram of via de mail.

SOLO EXPOSition

"DEMOISELLES"

 

Op 27 & 28 augustus 2022 open ik de deuren van mijn Atelier & Galerie aan huis.

Leuk als je ook komt kijken!

Beiden dagen geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Wees welkom.

Yvon van Bergen
Heijenseweg 61
6591 HB GENNEP.

In de afbeelding hieronder, leg ik mijn laatste hand aan
deze nieuwe olieverf werken voor de Expostition ‘DEMOISELLES’ 

Culture Tip.


EXPOSITIE: 

Vrouwenpalet 1900-1950, haar kunst, haar verhaal.


Deze expo staat bovenaan mijn lijstje. En ook nog in de buurt. Ik kan niet wachten om te gaan!

De tentoonstelling Vrouwenpalet is een ode aan vrouwelijke kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Aan de hand van ruim 100 kunstwerken van onder meer Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck, Else Berg en Lou Loeber, Alida Pott, Anna Sluiter, Frieda Hunziker, Jemmy Hoboken en Adya van Rees-Dutilh is te zien hoe zij zich toelegden op destijds vernieuwende stromingen zoals het expressionisme, kubisme, nieuwe zakelijkheid, sociaal realisme en abstract expressionisme.

Niet alleen het werk van deze talentvolle vrouwen is te zien, maar ook komt naar voren wat destijds hun positie was. Wat waren de studiemogelijkheden voor vrouwen, waar konden zij exposeren en welke rol speelden vrouwen ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Zo ontstaat een beeld van de kunstwereld van destijds, met verhalen over successen, nederlagen, zusterschap, afgunst en liefde (voor de kunst of voor elkaar).


Lees meer over de expo https://dewieger.nl/


Een ode aan vrouwelijke kunstenaars en muzen uit de collectie van De Wieger

Art Nouveau...

 

Titel: ” Parissiene “
Acryl on linen 
Size: 80 x 60 cm
Year: 2022

 

Bonjour

Lieve, mooie vrouw

Hier kun je nog verdere tekst kwitj. Afhankelijk van wat je wilt kun je de titelelementen aan- of uitzetten.

Liefs, Yvon

Topvrouwen!

Aansluitend aan de tentoonstelling ‘Vrouwenpalet 1900-1950 haar kunst haar verhaal’, van 9 juli t/m 20 november 2022, staat de collectiepresentatie van De Wieger tot en met 31 december ook geheel in het teken van de vrouw.  

Er zijn portretten van vrouwen te zien en werk van vrouwelijke kunstenaars uit de eigen collectie waaronder Lucie van Dam van Isselt, Jeanne Bieruma Oosting, Charley Toorop, Mies Carsten, Charlotte van Pallandt, Else Berg en Jacoba van Heemskerck. Werkend naast en met hun mannelijke collega’s bleef lang onderbelicht dat deze vrouwen een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van de modernistische kunst.  

Mocht je ook gaan kijken? Alvast veel plezier!

Liefs...

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep