"Mon journal" nov 22

Het universum weet de weg…

Joie de Vivre doorlopend membership lidmaatschap

Bonjour,

Hey, mooie vrouw,

Iedere maand deel ik hier een stukje van mijn persoonlijke reis als kunstenaar, ondernemer en vrouw.
Op deze plek wil ik je graag inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je vanuit je authenticiteit leeft. Ook geniet ik ervan om samen het leven te vieren. 

Ik noem dit het “Joie de Vivre” gevoel.

Benieuwd wat je van mijn Mon Journal vindt, je mag me altijd een berichtje sturen via info@yvonvanbergen.nl. Tot de volgende keer!

Liefs, Yvon


Jarenlang droomden we ervan en eindelijk is het zover...

Jarenlang droomden we ervan en nu is het eindelijk zover. De sleutel van ons huis in Spanje. En de datum waarop we deze hebben gekregen….was de dag vóór mijn verjaardag, op 7-11. Zo bijzonder. Nou zou je zeggen is de dag van je verjaardag niet mooier? Sommigen van jullie weten dit al, maar het getal zeven is ‘mijn’ getal. Het getal die ik bijna overal op inzet. Het komt altijd naar me toe. In mijn bedrijf maar ook in mijn privéleven. Bart heeft dat met het getal 11. Dat we dan op 7-11 de sleutel mochten ontvangen…. dat is toch magisch!

En dat ik dan ook nog mocht ontwaken op de dag van mijn verjaardag in het huis van mijn dromen…… Geloof me. Het universum weet de weg. De wet van de aantrekkingskracht werkt altijd.

Je begrijpt vast dat ik op mijn verjaardag een fantastisch gevoel kreeg om op deze manier mijn nieuwe levensjaar van 58 jaar te starten.

Dit huis, ik weet het zeker, dat heeft het universum voor me bedacht. De huizen die de makelaars eerder voor ons uitzochten, voelden we niet. Ik besloot zelf online te blijven zoeken naar dat ene plekje onder de zon. En…. ineens was het daar. Ik wilde het dolgraag zien. Maar Bart kon de eerste maand niet weg van zijn werk. Ik voelde dat ik moest gaan. Ik ben vervolgens alleen naar Jávea afgereisd. En ja hoor… Het klopte, dit was de plek. Het hoorde bij ons. Dat we op loopafstand naar het strand kunnen en er een mega zwembad in de tuin lag, was een super bonus. We waren namelijk al tevreden geweest met een plonsbadje.

We hebben er nog wel even geduld voor moeten hebben. Wel 6 keer is de overdacht uitgesteld. Soms leek het niet door te gaan. De Duitse eigenaresse twijfelde nog wel eens…ze stond er behoorlijk emotioneel in. Dat maakte het wel heel spannend. Maar mijn vertrouwen was er. Het was voor ons bestemd!

Manifestatie

Ik heb er al meer over geschreven in een eerdere blog. Dit Spanje avontuur was een wens, een grote droom die ik al een aantal jaren koesterde. Ruim 2 jaar geleden heb ik me er volledig op gestort. Een echte Spaanse Finca.. dat moest het zijn. De tijd was daar en de wet van aantrekking ging mij daar bij helpen. Met alle vertrouwen wilde ik binnen 3 jaar het huis manifesteren om onze droom uit te laten komen. En nu is het zover! 

Deze manifestatie kracht, de wet van de aantrekking, heb ik me ruim 15 jaar geleden eigen gemaakt. Ik kwam er mee in aanraking toen ik veel met zelfontwikkeling bezig was. Het voelde voor mij als thuiskomen. Door mijn mindset te trainen, heel veel trainen, keer op keer weer, gebeurden er magische dingen in mijn leven. Dingen die ik me niet had kunnen bedenken. 

In deze periode kon ik mijn ervaringen moeilijk delen met anderen. Mijn omgeving begreep me soms niet helemaal. Dat maakte het wel eens lastig, maar ook eenzaam. Ik wilde het iedereen vertellen, dat het echt mogelijk was. Dat je alles kan bereiken wat je je wenst, samen met de juiste energie. 

Vele verhalen en ervaringen vertel ik nu in mijn programma’s en trajecten. Inmiddels weet ik nu een kortere weg om deze wet van aantrekking je eigen te maken, dat het eigelijk veel makkelijker kan. Hoe mooi is het dat ik mijn vrouwen met wie ik samenwerk deze bijzondere wet door mag geven.   

We zijn nu inmiddels alweer anderhalve week in onze Finca in Jávea en het voelt heel fijn. Zo vertrouwd. De plek…de energie. Het klopt! Zelfs de spullen van de eigenaresse voelen fijn aan. Ze heeft werkelijk buiten haar persoonlijke spullen alles achtergelaten. Wel zo fijn natuurlijk, dat we niet gelijk hals over kop alles nieuw moeten aanschaffen. Maar het mag langzaam ontstaan en opgebouwd worden in een Spaanse sfeer. Heerlijk op zoek gaan naar gave authentieke elementen zoals bv mooie terracotta tegels voor de vloer. Er zijn hier ook (antiek) markten op zaterdag en zondag waar je lekker kan struinen. Dit blijf ik zo leuk vinden, ik kan er nooit genoeg van krijgen! Hier zie je mijn eerste vondst. Een prachtig groene schaal uit Andalusia. Hier werd vroeger bloedworst in gemaakt. 

Wil je mijn Spanje avontuur blijven volgen? Regelmatig deel ik hierover via mijn stories (instagram) en in mijn verhalen op FB 

In mijn hoogtepunten van Instagram kun je de stories over het Spanje project terugkijken.

Afronden

Het is al november en het weer is hier nog zo’n graadje of 23 met een heerlijk zonnetje. Maar ook in Nederland is het uitzonderlijk warm geweest. Ik hoorde dat de winter zich nu toch ook aan het klaarmaken is. 

November is vaak een bijzondere maand, een maand van voorzichtig afronden maar ook van het aankijken van alles wat niet meer stroomt. Voor sommigen is het al de tijd om de balans op te maken. En alvast plannen te maken voor het nieuwe jaar.

Ik kijk graag vooruit maar vond het de afgelopen periode lastig om verder dan de datum van de sleuteloverdracht te kijken. 

En nu zijn we daar. De timing van het leven en het universum is altijd zo mooi en kloppend. En ook al kunnen wij als mens soms graag de versnelling in willen drukken, niets laat zich zomaar forceren. Net zoals je in de natuur met de seizoenen te maken hebt is dit ook zo in het leven, in onze creatieve reis en in het ondernemerschap.

Hoe meer we met onze eigen natuur gaan samenwerken in plaats van het tempo te willen forceren of het gras bijna uit de grond willen trekken om het zo harder te laten groeien, hoe minder makkelijk het gaat en werkt.

Een paar weken geleden deelde ik het nog via mijn Instagram en kreeg ik zoveel berichtjes van herkenning. Dat we allemaal vaak sneller willen dan dat het gaat. En dat het ook vaak herkenbaar is wanneer je vastzit met een werk, dat het lastig is om dat los te laten. En je over te geven aan het tempo van jouw schilderij. In welk tempo mag het voor je verschijnen? En wat kun jij hieraan doen om jezelf over te geven aan het tempo van jouw creaties?

Al deze overtuigingen en gevoelens zijn mij niet vreemd. En wat werkt is vervolgens toch altijd maar weer de schilderskwasten oppakken. En in beweging blijven. Soms maak je grote sprongen op een dag en soms blijf je vastzitten op een punt. Dat is ook creatie.

Creatie gaat met golfbewegingen. En is een cyclus op zich. Ik vind het zo zonde dat veel vrouwen die ik ken of waar ik het ook letterlijk van hoor dit proces uit de weg gaan. En op een gegeven moment de kwasten wegsmijten en het schilderen stopzetten. Maar het portretschilderen staat vaak voor zoiets groters dan alleen het schilderen zelf.

Wat verstop je in jezelf wanneer je jouw kwasten weg zou stoppen? Wat mag je hierin aankijken en wat heb je daarvoor nodig? Om weer te kunnen stromen in jouw creaties?


Live dagen....

Special Edition

Met de start van mijn nieuwe levensjaar en het nieuwe jaar in aantocht voelde ik dat ik weer iets speciaals wilde doen. Voor een klein select groepje vrouwen. Maximaal 7. Om vanaf 7 januari samen te werken binnen mijn jaarprogramma La Vie en Rose. Deze keer met persoonlijke begeleiding én gratis bonussen t.w.v € 1400

Op dit moment leg ik de laatste hand aan mijn vernieuwde Traject La Vie en Rose. Een vernieuwd programma met nieuwe video’s, nieuwe inzichten en verhalen. Ze gaan altijd over mijn 3 pijlers: schilderkunst, innerlijke en uiterlijke kunst. Een creatieve reis die meer brengt dan het schilderen alleen.

Op 6 januari 2023 is de kickoff bij mij thuis in Gennep.
En op 7 januari gaan we samen van start.

Wanneer je al langer nadenkt over een samenwerking met mij, neem dan gerust contact op om te kijken of deze  SPECIAL EDTIONS van La Vie en Rose passend is in waar jij op dit moment staat. 

Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek. En ik kijk ernaar uit om met jou samen te mogen werken in het nieuwe jaar.

Hier lees je meer informatie

"Agenda"

LA VIE EN ROSE Special Edition

Start 7 januari 2023

Mijn paradepaardje La Vie en Rose Intuïtief Portret schilderen gaat weer starten op 7 januari 2023 met een speciale editie.

Een waardevol jaartraject waarin je op jouw eigen tempo kunt studeren en werken. In mijn Academy Intuïtief Portret Schilderen neem ik je mee op reis waarin jij dé weg naar authenticiteit en grenzeloze vrijheid gaat ervaren in je leven en schilderkunst.

EEN CREATIEVE ONTDEKKINGSTOCHT NAAR ZELFEXPRESSIE & LEVENSKRACHT.

Voor beginners en gevorderden.


START 7 januari 2023

Een vernieuwd programma, met nieuwe video’s, nieuwe inzichten en verhalen.
Ditmaal een SPECIALE EDITIE mét persoonlijke begeleiding 

Nu met 3 GRATIS BONUSSEN t.w.v. € 1400,-

* GRATIS LIVE kennismakingsdag / kickoff       € 197 ,-
* GRATIS LIVE schilderdag in mijn Atelier          € 497,-
* GRATIS Business Traject voor Kunstenaars   € 697,-

Er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar (maximaal 7) voor Het jaartraject La Vie en Rose 2023. Dit omdat ik voor de ultieme beleving wil gaan.

Ook ik blijf groeien in mijn ontwikkeling en ik leg nu de laatste hand aan mijn vernieuwde jaartraject ‘La Vie en Rose’:

The special edition 2023

Een vernieuwd programma, met nieuwe video’s, nieuwe inzichten en verhalen. Ditmaal mét persoonlijke begeleiding én als bonus een LIVE schilderdag in mijn Atelier die ik zelden aanbied.

Er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar (maximaal 7) voor Het jaartraject La Vie en Rose 2023.
Dit omdat ik voor de ultieme beleving wil gaan.

Lees hier meer  of boek gelijk een vrijblijvend gesprek in mijn online agenda!

 

Liefs, Yvon

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep