Mijn hart ligt in Spanje en ik deel dit graag met jou

amo España

Inspired by

Het heerlijke, ontspannen Spaanse leven

Ontwerp zonder titel (22)

Schilderen aan de costa: Artistieke zelfexpressie

Ontwerp zonder titel (10)

inspiratiebronnen Mijn morning view & more

Mon Journal

"Spanje heeft me geleerd om nog meer de ruis van de buitenwereld buiten te sluiten en mijn kunst tot leven te brengen. Hier versmelten werk en wonen tot een bron van voortdurende inspiratie en creativiteit, en ik heb mijn thuis gevonden in dit prachtige stukje Spanje.

Het heerlijke, ontspannen Spaanse leven

Eind 2022 ontvingen wij de sleutels van onze langgekoesterde droom, “het huis onder de zon,” hier in Spanje. 
Wonen en werken in dit prachtige land is niet slechts een droom die is uitgekomen; het is mijn levensstijl geworden. Hier smelten werk en vakantie samen tot een voortdurende bron van inspiratie en creativiteit.


Dit is de plek waar mijn kunst tot leven komt, net zoals de ochtendzon de zee elke dag doet oplichten. Het is de ultieme beloning voor het volgen van mijn hart en het vinden van mijn thuis in dit prachtige stukje Spanje.


Ons kleine stukje paradijs in Javea aan de Costa Blanca ligt op een heerlijke locatie, precies tussen de steden Alicante en Valencia, slechts 100 km verwijderd van beide. 
De zon schijnt hier (bijna) altijd, en de zee is slechts een korte wandeling verwijderd. Het lijkt alsof we de natuurlijke schoonheid hier gratis krijgen bijgeleverd.


Wat ik nog meer heb geleerd is om de ruis van de buitenwereld steeds beter buiten te sluiten. Het lijkt erop dat dit een van de mooie aspecten is van ouder worden, de kunst van het loslaten en genieten van de eenvoudige dingen in het leven.
Spanje heeft me geholpen deze kunst te omarmen.


Telkens als ik in Nederland ben, verlang ik naar mijn plekje hier. Het hectische leven daar lijkt in schril contrast te staan tot de rust en vrijheid die ik hier heb gevonden. 
Ik voel dat mijn toekomst in Spanje ligt, waar ik me volledig kan wijden aan mijn werk en mijn passie voor kunst, omringd door de inspirerende omgeving hier aan de kust. 


In Nederland zijn de muren van ons huis gevuld met kleur, wat zeker zijn eigen charme heeft. Maar hier in Spanje heb ik een nieuwe liefde ontdekt: het jaarlijkse ritueel van het wit kalken van zowel de binnen- als buitenmuren. Wit is nu de basis op de muren, en het interieur zal nu veel meer kleur hebben. 
Het is interessant om te zien hoe de omgeving invloed kan hebben op je interieur keuzes en de atmosfeer van een ruimte kan beïnvloeden.


Het voelt hier in Spanje als een frisse start, een manier om de omgeving te vernieuwen en ruimte te creëren voor nieuwe ideeën en creativiteit. Wat een prachtige ontdekking hier in Spanje!

Bienvenido a mi casa

Ontdek mijn Spaanse estudio

in mijn atelier in Spanje ontdek, beleef en creëer je de Spaanse sfeer op jouw canvas toe te passen

Ontdek jouw artistieke reis onder de Spaanse zon! In een inspirerende omgeving biedt ik diverse workshops op maat aan, ontworpen om zowel je intuïtieve flair als technische vaardigheden in kunst naar een hoger niveau te tillen. Mijn benadering is uniek: we streven ernaar om kunstwerken te creëren die niet alleen diepgang bezitten maar ook commercieel aantrekkelijk zijn.

Hier vindt je de perfecte mix van ontspanning en creatieve stimulatie. Of je nu verlangt naar een plek om ongestoord aan je eigen project te werken of de voorkeur geeft aan begeleide sessies, ik bied je die flexibiliteit. Met de mogelijkheid tot overnachting zodat je alle ruimte hebt om in je eigen tempo te werken.

Zoek je een inspirerende plek om je artistieke projecten te realiseren? Onze locatie onder de Spaanse zon ligt 2 km van het strand en zee Services zijn aanpasbaar naar jouw behoeften, waardoor je je volledig kunt richten op wat voor jou belangrijk is.

Voel je de energie? Laten we praten.


 ART Retraite in Spanje:

En voor wie zich volledig wil onderdompelen in creativiteit, heb ik ook een gloednieuw aanbod van een Retraite in Spanje.  “ART OF CREATION”

Dit is geen retraite waar ik je vertel wat kunst zou moeten zijn; het is een retraite die je helpt te vinden wat kunst voor jou is.

Klik op de button en lees meer over deze artistieke beleving.

artistieke Empowerment
retraite. "De kunst van Creatie"

Ontdek, Creëer, Ondernemen:

Dit fantastische concept brengt mijn passie voor kunst en mentorship samen om vrouwen te helpen hun creatieve potentieel te ontdekken en tegelijkertijd een succesvolle onderneming op te bouwen.

Met deze unieke retraite wil ik in een intieme setting vrouwen begeleiden om hun artistieke stem te vinden, hun intuïtieve kunstvaardigheden te verbeteren en uiteindelijk kunstwerken te creëren die klaar zijn voor verkoop. 

Tijdens deze bijzondere reis kunnen deelnemers volop genieten van onze prachtige locatie in Javéa. Ze worden omringd door een inspirerende omgeving, ontvangen persoonlijke begeleiding en nemen deel aan diverse workshops die specifiek gericht zijn op het ontwikkelen van hun creatieve identiteit.

Het is mijn doel om vrouwen aan te moedigen om los te laten, hun innerlijke kunstenaar te omarmen en hun artistieke reis te verkennen. Ik geloof sterk in de kracht van kunst en creativiteit om ons te verbinden met onze diepste gevoelens en innerlijke wijsheid.

Met Creatieve Empowerment Retraite hoop ik vrouwen te inspireren om hun eigen unieke kunst te creëren en de wereld te shinen met hun expressie. 

Dit is geen retraite waar ik je vertel wat kunst zou moeten zijn; het is een retraite die je helpt te vinden wat kunst voor jou is.

Lees hier meer over deze artistieke beleving…

"Flores from Spain"

 

In de zomer van 2023 bracht ik voornamelijk mijn tijd door op ons nieuwe stekje in Spanje, een plek die nog vol ontdekkingen lag te wachten. Tot mijn grote verbazing was onze tuin op dat moment een oase van natuurlijke schoonheid, met bloemen en planten die overvloedig bloeiden. In Nederland had ik eerder al inspiratie opgedaan door onze weelderige magnoliaboom, en dat had me voor het eerst aangezet tot het schilderen van bloemen. Ik was enthousiast door het resultaat.

Nu, in onze spaanse tuin, voelde ik diezelfde inspiratie opnieuw opborrelen. Het was op deze bijzondere plek dat mijn nieuwste serie kunstwerken tot leven kwam, een eerbetoon aan mijn passie voor het schilderen van bloemen – “Flores from Spain”.

Dit kunstwerk hiernaast, dat een levendig boeket afbeeldt, was mijn manier om de buitengewone pracht van de Spaanse natuur vast te leggen. Onze nieuwe woonplek had een weelderige tuin vol inspiratie, en dit schilderij weerspiegelde de levendigheid van de Spaanse zomerzon met warmte en kleur.

Met behulp van acrylverf creëerde ik dit kunstwerk intuïtief op een blanco doek. Mijn kleurkeuzes waren als levendige herinneringen aan de stralende zon, de prachtige kleuren en de geur van bloemen die in de lucht hingen.

Ik nodigde mijn publiek uit om met dit schilderij mee te reizen en te genieten van de uitbundige kleuren van de Spaanse zomer, een verfrissende afwijking van mijn gebruikelijke schilderstijl.

Ons nieuwe thuis had me geïnspireerd om buiten mijn comfortzone te treden en bloemen op een intuïtieve en grensverleggende manier te schilderen, weg van de gebaande paden.

Voor mij is er niets bevrijdender dan buiten de lijntjes kleuren, zowel op het doek als in het leven zelf.

Ik geloof sterk dat persoonlijke groei te vinden is buiten je vertrouwde omgeving en het omarmen van het ongemak dat daarbij hoort. Ja, dat kan soms oncomfortabel zijn, maar juist in dat ongemak vind ik de essentie van mijn creatieve reis en persoonlijke ontwikkeling.

 

Picasso

inspiratiebron Pablo Picasso

PABLO PICASSO mijn grootste inspiratiebron in de wereld van kunst en creativiteit. Als kunstenares die gespecialiseerd is in intuïtieve portretten van vrouwen, ben ik diep onder de indruk van Picasso’s vermogen om de artistieke grenzen te verleggen.

Picasso begreep als geen ander dat kunst niet gebonden is aan strikte regels. Hij durfde te experimenteren en zich niets aan te trekken van traditionele vormen en normen. Dit heeft me geleerd dat creativiteit echt tot bloei komt wanneer we de moed hebben om los te laten en onze innerlijke kunstenaar de vrije loop te laten.

Zijn latere werken, zoals het beroemde schilderij “Les Femmes d’Alger,” laten zien hoe hij emotie en spontaniteit vastlegde op een manier die uniek was voor zijn tijd. Als kunstenares met een focus van portretten van vrouwen, heeft zijn vermogen om diep in de ziel van zijn onderwerpen te duiken, mij aangemoedigd om een diepgaander begrip van de vrouwen die ik intuïtief portreteer na te streven.  

Misschien wel het meest betoverende aspect van Picasso’s kunst is zijn vermogen om terug te keren naar zijn jeugdige creatieve geest. Hij schilderde alsof hij weer een kind was, zonder angst of zelfbeperking. Als mentor is dit een belangrijke les die ik overdraag aan de vrouwen die ik begeleid. We moedigen het innerlijke kind aan om te spelen, te ontdekken en vanuit authenticiteit te creëren.

Picasso herinnert me eraan dat kunst geen grenzen kent en dat ware creativiteit begint wanneer we ons hart volgen. Zijn erfenis leeft voort in mijn werk en in de vrouwen die ik inspireer om hun eigen artistieke potentieel te ontdekken en te ontwikkelen.

zonsopgang jave

inspiratiebron Morning view

MIJN OCHTENDWANDELING is mijn kostbare ritueel. Elke dag, als het mogelijk is, ga ik erop uit om mijn dag te starten met hernieuwde energie. Hier in het prachtige Spanje wordt deze routine nog specialer, want ik kan de opkomende zon bewonderen terwijl de golven zachtjes op het strand rollen en weer terugvloeien. Het geluid van de golven alleen al roept diepe gevoelens op. Deze golfbeweging is eigenlijk een metafoor voor het leven zelf. Het in- en uitademen van de golven, hun constante komen en gaan, weerspiegelt het ritme van geven en ontvangen, van naar buiten treden en naar binnen keren. Het herinnert me eraan dat het leven altijd in beweging is.

Het unieke geluid van de golven, met hun ritme en lage frequentie, wordt door sommige wetenschappers als rustgevend beschouwd omdat het ons doet denken aan de geruststellende geluiden die we hoorden toen we veilig in de baarmoeder waren. Het kan ook dierbare herinneringen uit het verleden oproepen; misschien bracht je als kind vrolijke uren door op het strand, en dit geluid brengt die onschuldige vreugde (onbewust) weer tot leven.

Als je jezelf afstemt op dit ritme, op deze stroming, kunnen er nieuwe energiebronnen in je ontwaken, een gevoel van rust en troost.

Hier in deze regio, tussen Alicante en Valencia, is er bijna altijd een verfrissend briesje. In Nederland kun je natuurlijk ook volop strandwandelingen maken, en zo’n wandeling kan letterlijk je hoofd leegmaken. Het voelt alsof je je zorgen aan de wind kunt toevertrouwen, zodat je leven weer soepeler kan stromen. Terwijl ik verder wandel, omarm ik de dag met open armen. Ik wens je een prachtige dag

LIVE (5)

Jávea HOTSPOTS aan de Costa Blanca

Jávea, gelegen aan de Costa Blanca in Spanje, heeft verschillende mooie en interessante hotspots en bezienswaardigheden in de omgeving. Hier zijn enkele aanbevolen hotspots en plekken om te bezoeken in Jávea en de nabije omgeving:

* Playa del Arenal: Dit is het meest toeristisch strand van Jávea, met fijn zand en een boulevard vol met restaurants en bars. Perfect om te zwemmen en te ontspannen.
* El Montgó: Deze indrukwekkende berg ligt vlakbij Jávea en biedt wandelpaden en prachtige uitzichten vanaf de top. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en wandelaars.
* Casco Antiguo (Oude Stad): Verken de charmante smalle straatjes van de oude stad, waar je historische gebouwen, pleinen en lokale winkeltjes vindt.
* La Grava: Mijn favoriet. Dit is een ander rustiger strand in Jávea, dichter bij de haven. Het heeft kristalhelder water en is populair om te snorkelen.
* Kaap San Antonio (Cabo de San Antonio): Deze kaap biedt prachtige uitzichten op de kustlijn en de zee. Er zijn ook boottochten beschikbaar om de omgeving vanaf het water te verkennen.
* Parque Natural del Montgó: Dit natuurpark beslaat een groot deel van de berg Montgó en biedt tal van wandelpaden en mogelijkheden om de lokale flora en fauna te ontdekken.
* Museo Soler Blasco: Dit museum in het oude stadscentrum van Jávea toont de geschiedenis en cultuur van de stad.
* Mirador de la Cruz del Portitxol: Dit uitzichtpunt biedt een adembenemend uitzicht op de baai van Jávea en de omringende kustlijn.
* Strand van Granadella: Dit is een afgelegen strand omringd door rotsen en pijnbomen. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te genieten van de natuur.
* Cueva de las Calaveras: Deze druipsteengrotten liggen in de buurt van Benidoleig, ongeveer 30 minuten rijden van Jávea. Ze hebben indrukwekkende formaties en zijn interessant om te verkennen.

"Into the Blue: Het Leven in Spanje Geïnspireerd"

Herkenningstekens, ze zijn als de zon die altijd schijnt. De kleuren van blauw en wit, met hun diep kobalt en warme zandtinten, vervoeren me onmiddellijk naar de serene sfeer van de zee en het strand.

Deze herkenningstekens van ‘The Blue’ hebben mijn huis veranderd tot een zomerse oase van rust en schoonheid.

Het lijkt alsof er altijd een vleugje vakantie in mijn eigen huis zweeft, en dat was precies mijn bedoeling. Ze herinneren me eraan dat de zomer niet alleen een seizoen is, maar een levensstijl die ik het hele jaar door kan omarmen. De Spaanse zon en de zee zijn nu altijd binnen handbereik, waar ik ook ben.

Laat deze herkenningstekens je inspireren om een stukje van de zomer in je eigen leven te brengen. Net zoals de golven nooit ophouden te rollen, kunnen we altijd een beetje van die eeuwige zomervibes omarmen, waar we ook zijn.

Zo wordt het leven in Spanje niet alleen een bestemming, maar een reis die we elke dag kunnen ervaren. Dus duik in het blauw en laat je hart spreken, want het leven is mooier met een vleugje Spanje.

"Spanje heeft mijn hart gestolen, waar de zon en zee mijn kunst tot leven wekken, en eenvoud de sleutel is tot geluk. Hier is mijn toekomst en mijn creatieve thuis."

"Viva la Vida"

Mon Journal

Mijn blog

Volg mijn artistieke en persoonlijke pad en ontvang af en toe een dosis inspiratie per e-mail.

Atelier sale

Atelier sale
Zondag 18 juni

Kom gezellig langs en shop Yvon’s Art Faces op canvas, linnen, papier, hout en keramiek.

Locatie: Heijenseweg 61, 6591 HB, Gennep