Kunstenares Yvon van Bergen leert jou vanuit je gevoel portretten te schilderen in dé schilder Masterclass van 2019. Stap gelijk in deze unieke en creatieve reis op weg naar je eigen handschrift.

deze creatieve reis is voor jou als jij:
Vanuit je intuïtie en eigen handschrift wilt leren portretten te schilderen.
Weer wilt leren spelen met en vanuit je creativiteit.
Kennis wilt maken met de bijzondere rituelen van Yvon van Bergen waardoor ze zo goed bij haar intuïtie komt.
Meer over verschillende schildertechnieken wilt leren.
Intuïtief en procesmatig wilt leren werken en hoe je vanuit daar een serie gaat laten ontstaan.

Creatie ontstaat in je eigen wereld
Daarom geloof ik ook zo in deze online schilder Masterclass, jij bekijkt de video’s vanuit jouw vertrouwde omgeving op jouw tijd. Ik neem je vanaf het eerste moment mee op deze creatieve reis. Ik weet hoe jij mag starten, zelfs als je een “witte doek angst” hebt! Het kán in mijn lessen nooit fout gaan.

Gaaf, ik doe mee voor 297,- euro!

Individueel of in een groep deelnemen

Je doet individueel mee 
Stap direct in, op ieder moment van het jaar kun jij aan de Online Masterclass Intuïtief Portet Schilderen deelnemen. De tien modules doorloop je lekker in je eigen tempo. Een jaar lang staan de modules tot jouw beschikking en kun je zelf bepalen wanneer je jouw moment van rust en ontspanning pakt! 

Je doet mee met de groep                                                                    Op 25 maart 2019 start er weer een  Masterclass ‘Intuïtief Portret Schilderen’ in groepsverband. 
De groepsmasterclass is exact hetzelfde als de individuele variant. Dus ook 10 modules welke een jaar lang tot jouw beschikking staan. Het verschil? In groepsverband start je op hetzelfde moment met gelijkgestemden en trekt als besloten Facebook community groep op. Daarnaast ben ik live aanwezig in de Facebook groep voor het beantwoorden van vragen. Leuk om ervaringen te delen en wie weet ontstaan er bijzondere verbindingen!

Uiteraard volg je de online cursus gewoon vanuit jouw vertrouwde omgeving en bepaal je zelf of en hoeveel je in de Facebook groep actief bent. Het volgende moment dat je in groepsverband kunt starten volgt binnenkort. 

“Ik volgde de vijfdaagse Intuïtief portret schilderen en kwam zoveel dichter bij mezelf door de opdrachten dat de masterclass een logisch gevolg was. Haar website is overzichtelijk, de video’s zijn inspirerend, duidelijk en altijd een feestje om naar te kijken.

Ik zou het AB-SO-LUUT opnieuw doen. Ik had het voor geen goud willen missen. Ik heb mezelf weer ‘teruggevonden’. Mijn creativiteit en de passie die daar altijd bij heeft gehoord. Het was ‘weg’ na jaren rennen vliegen voor mijn werk. Deze masterclass is voor mij van onschatbare waarde (vanaf dag 1 al).”

Tevreden deelnemers

IDHUNA
TARDJOPAWIRO

“Ik heb mezelf weer ‘teruggevonden’. Mijn creativiteit en de passie die daar altijd bij heeft gehoord.”

het geheim van yvon van bergen

Het is voor mij eindelijk zover, ik mag en ga jou in deze Masterclass leren wat ik zelf heb geleerd. In deze Masterclass krijg je het geheim van de smid! Dat ik dit geheim nu met jou ga delen, mijn kennis, opgedane ervaring en mijn passie aan jou doorgeven voelt als een enorme vrijheid. De Masterclass over de schoonheid van schilderen, vanuit jouw eigen handschrift ontdekken is nu open!

Tevreden deelnemers

MARIELLE
TEN BERG

“Ik heb al zoveel geleerd in de Intuïtief Portret Schilderen Masterclass. Het opent mogelijkheden waar ik nooit aan gedacht had.”

“Deze masterclass heb ik gekocht nadat ik de vijfdaagse online intuïtief portret schilderen gevolgd had. Die vond ik fantastisch, dit is nog fantastischer. Je video’s zijn reuze, inspirerend, duidelijke uitleg, soms zelfs spannend, zoals video 2 in week vier met dat gezicht dat steeds verandert. De online omgeving is prachtig. Ik heb al zoveel geleerd, het opent mogelijkheden waar ik nooit aan gedacht had, ik zie ook steeds meer mogelijkheden en ideeën. Er valt nog veel te oefenen, er zit veel leerstof in deze masterclass. Je brengt de stof duidelijk, gestructureerd. Geen chaos, je laat ons niet met onzekerheden en vragen achter na het kijken van de video’s. Ik merk dat ik speelser word, vrijer in mijn manier van werken. Ik was al een tijdje bezig met figuurtekenen, begon met beeldhouwen in speksteen waarbij ik gezichten en mensen maakte, toen kwam jij op mijn pad. Helemaal op het juiste moment!”

DE KLEUREN VAN YVON

Kleur is een rode draad in mijn leven. Dat zie je vast al terug in mijn foto’s en werk. Nadat ik de kappersacademie heb gevolgd en daar jarenlang een succesvolle salon in heb gerund heb ik me daarna gespecialiseerd als kleurspecialiste vanuit de opleiding kleur, kleding & stijl adviseuse. Van daaruit ben ik de 5 jarige opleiding schilderkunst gaan volgen aan de Kunstacademie Schone Kunsten. Ook werk ik al jaren met Annie Sloan verfproducten voor het interieur wat een enorme waardevolle toevoeging is. Mijn portretten zijn kleurrijk en ik krijg vaak de vraag hoe ik aan deze kleurencombi’s kom. Veel doe ik vanuit mijn speelse gevoel, maar natuurlijk zit hier een kleurentheorie en veel ervaring achter. In deze Masterclass ga ik je alles vertellen over hoe ik mijn kleuren opbouw, deze met elkaar meng en komen er ook hele bijzondere kleuren theorieën aan bod.
wat komt er in de masterclass intuïtief portret schilderen aan bod?

Module 1

HANDSCHRIFT

Beginnen doen we bij het begin! We starten met het leren hoe je een potlood, stift of houtskool speels vasthoudt. Eerst misschien even wennen, maar je zult merken dat je al gauw je gevoel achterna gaat. Alleen zo kun je ‘meedansen op de muziek’ en zul je je eigen handtekening steeds meer ontdekken

 

Module 2

KLEUR

Kleuren maken of breken een kunstwerk. Je leert hoe je kleuren mengt met de drie basistinten en hoe je ervoor zorgt dat de kleuren in harmonie zijn. Ga op ontdekking naar jouw mooiste palet!

 

 

Module 3

ONDERGRONDEN

Achtergrond, ondergeschikt? Allesbehalve! De sfeer van je portret wordt voor een groot deel bepaald door de ondergrond. Komt het portret juist naar voren, springt het eruit of valt het weg in de achtergrond? Ik geeft je tips en trics!

 

Module 4

INSPIRATIE

Inspiratie zet mensen in beweging, helpt je op weg naar iets nieuws en zorgt voor verandering! Een mooie vorm dus om kracht te geven. Zonder inspiratie geen nieuwe kunstwerken voor mij. Ik neem je mee in mijn wereld; waardoor raak ik geïnspireerd?

Module 5

SCHILDEREN

Ga er maar even voor zitten! In deze module zie je mij in een prachtige anderhalf uur durende schildersessie uitgebreid aan het werk. Ik hoor terug dat dit voor veel mensen inspirerend, ontspannend en helend werkt. Een groot compliment voor mij.

Module 6

AFRONDING

Nog meer technieken in deze module. O.a olieverf portret met paletmes. Ik laat je zien hoe afgeschreven werk weer een prachtig nieuw leven krijgt. En wanneer is je werk klaar? Hoe voel en weet je dat? Elk portret heeft zijn eigen afsluiting. Ik geef je handvatten.

Module 7

PROCESMATIG WERKEN

In deze online masterclass leer je niet alleen hoe je intuïtief een portret schildert, maar leer ik je ook hoe je procesmatig werkt. Hoe laat je een serie ontstaan? We gaan werken aan jouw eigen authenticiteit, jouw herkenbare handtekening.

Module 8

SCHILDERSTIJLEN

Speels, abstract en mysterieus dat zijn de stijlen die het meest bij mij passen. Maar wat past er bij jou? Wij gaan het ontdekken in deze module!

Module 9

MIXED MEDIA

Het werken met mixed media, dus verschillende technieken in één kunstwerk, ik moest er voor uit mijn comfort zone, maar het resultaat daar ben ik meer dan tevreden over. Graffiti, bladgoud, koper, stof, papier, foto’s, transfers; alles kan en mag.

Module 10

AANTASTEN

Krassen, snijden en scheuren in bestaande portretten. Zonde? Niet altijd! Ik laat je zien hoe ik te werk gegaan ben met dit ‘aantasten’. Er zijn eindeloze manieren. Wat past bij jou? Als bonus neem ik je ook mee in de wereld van prijsstellingen. Hoe komen portretten aan hun tarieven. Handig als je ooit besluit de sprong te wagen en je schilderijen te koop gaat aanbieden.

wil je meer je lichaam voelen en minder denken?
hoe gaat de online schilder masterclass in zijn werk

De online schilder Masterclass duurt 10 weken. Je krijgt direct toegang tot week 1, daarna gaat er iedere week een nieuwe module open. Yvon begeleidt je in deze periode door middel van 25 opgenomen video’s waarin ze al haar kennis, kunde, geheimen en ervaringen met je gaat delen zodat jij prachtig gaat schilderen.

Je doorloopt de online schilder Masterclass voor een periode van zes weken waarin je toegang krijgt tot de besloten online schilder Masterclass community die in een Facebook groep gevormd is waarna je na betaling direct toegang tot krijgt.
Elke maandag komt er een nieuwe les vrij, die je per e-mail toegezonden krijgt. Deze video’s kun je op elk moment terugkijken en daardoor ga je heel gemakkelijk in je eigen tempo de online schilder Masterclass doorlopen. De 25 video’s blijven een jaar beschikbaar om terug te kijken.
Yvon geeft je veel meer in deze Masterclass dan het schilderen, ze neemt je “behind the scenes” mee in haar dagelijkse rituelen om in contact te komen met haar en jouw intuïtie. Vanuit daar ga je op een compleet nieuwe manier vanuit je creativiteit werken.

Gaaf, ik doe mee voor 297,- euro!

meest gestelde vragen

Ik schrijf me in, wat gebeurt er dan?

Na je aanmelding krijg je een e-mail met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens kan je gelijk inloggen in de online omgeving waar de eerste les voor je klaarstaat. Elke maandag krijg je nieuwe e-mail waar we aangeven dat de volgende les voor je openstaat. Ook mag je je gelijk aanmelden voor de Facebook groep van de Masterclass.

Waar vinden de lessen plaats?

De intuïtieve portret schilderen Masterclass is een online cursus. Dat houdt in dat je de lessen achter je computer, laptop of op je telefoon kan bekijken. Het is geen fysieke begeleiding waarvoor je op een locatie moet zijn. Je bekijkt de lessen lekker vanuit huis, of op jouw favoriete schilderplek.

Ik heb nog nooit een kwast vastgehad, kan ik dan ook wel meedoen?

Absoluut, iedereen is welkom om mee te doen. Wat de lessen van Yvon uniek maakt is dat ze je de basis stappen eerst uitleg. Hoe je start met het opzetten van een portret, hoe je start met het mengen van kleuren en hoe vanuit daar jouw eigen kunstwerk kan gaan ontstaan vanuit je intuïtie. Ook ervaren studenten volgen deze Masterclass omdat los zijn, spelen en vanuit je gevoel werken niet over geleerd wordt. Yvon gelooft ook niet in leren, juist helemaal in inspireren.

Geeft Yvon ook feedback op je vragen en je werken?

Zeker weten! Yvon geeft minstens tweemaal per week geschreven feedback in de Facebook groep op de reacties en daarbij komt ze af en toe live in de Facebook groep. Juist deze interactie zorgt ervoor dat het extra leuk is om je werken en al je oefen materiaal te delen.

Zien we Yvon ook live een schilderij maken?

Dat ga je zeker meer dan eens zien, in de zes weekse lessen zitten per week meerdere video’s die je gaat bekijken op jouw tijd. In die video’s zal je bijna wekelijks in een video met een fijn muziekje kunnen meekijken hoe Yvon haar werken maakt. Hoe ze contrasten aanbrengt, met de babydoekjes magie verricht, hoe ze en welke kwasten ze wanneer gebruikt en op welke manier haar kleuren tot stand komen.

Hoelang kan ik de video's bekijken?

Deze staan een jaar lang voor jou open en beschikbaar, net als de Facebook groep, waar je ook een jaar lang in mag vertoeven.

Wat heb ik aan materialen nodig om te starten?

Goedkoop (print) papier, of ander soort van papier, karton, formaat A4, het hoeft echt niet groter.
Normale potloden.
Houtskool stukje (fijn, middel).
Acryl verf: basis 3 primaire kleuren.
Kwasten: een aantal van groot naar klein.

Wat heb ik verder ongeveer nodig?

Een liefst zo groot mogelijk palet.
Bakje water.
Oude doek of handdoek.
Matte vernis of goedkoop busje haarlak.
Babydoekjes.
Oude tijdschriften.
En een plekje voor jezelf. Aan tafel werken gaat perfect voor deze opdrachten.
Een open geest, fijn muziekje en leren te vertrouwen op je intuïtie.

Ik schilder geen portretten, kan ik dan ook gebruik maken van je technieken en tools?

Zeker weten, wat wel belangrijk om te vermelden is, is dat het uitgangs-, vertrekpunt van elke week een portret is!

Tevreden deelnemers

MARIËLLE
VAN ‘T WOUT

“Dankzij de Intuïtief Portret Schilderen Masterclass heb ik weer meer passie voor het creëren gekregen. Met alle rust en minder onzekerheid.”

“De 5-daagse online intuïtief portret schilderen raakte bij mij een snaar. Ik werd daar zo geïnspireerd, nieuwsgierig en het smaakte naar (veel) meer. De masterclass is dus een logisch gevolg hierop geweest. De Masterclass is voor mij in één woord; SUPER! De online leeromgeving is naast overzichtelijk ook heel mooi opgezet. De video’s zijn inspirerend, rustgevend en geven een heel mooi beeld van de opbouw van het werk. Heerlijke muziek erbij, de combinatie die mij persoonlijk de mood en vibe geven om aan de slag te gaan. Ik ben fan geworden van jouw manier van inspireren (tone of voice – muziek – de opdrachten). Ik heb weer meer passie voor het creëren gekregen, ik kan vaak niet wachten om de studio in te duiken en met de lessen, de opdrachten of eigen ideeën aan de slag te gaan! Geen must maar een drive. Met alle rust en minder onzekerheid.”

“Ik wilde losser worden in mijn werk en door de vijfdaagse online intuïtief portret schilderen leek mij dit een goed idee. De masterclass heeft een mooie omgeving is duidelijk en overzichtelijk. Het inloggen gaat makkelijk. Het maakt je steeds weer nieuwsgierig naar de volgende les. Ik zou het opnieuw kopen, het is de investering zeker waard.

Tot nu toe heb ik veel plezier in het maken van de portretten, het anders opzetten dan de traditionele manier, dat maakt mijn portretten vrijer, er zit met beweging in. Ik heb zeker nog niet alles gedaan maar gelukkig hebben we daar een jaar de tijd voor.”

Tevreden deelnemers

MARJAN
GRIMME

“Tot nu toe heb ik veel plezier in het maken van de portretten, het anders opzetten dan de traditionele manier, dat maakt mijn portretten vrijer, er zit meer beweging in.”

Gaaf, ik doe mee voor 297,- euro!