JOUW AUTHENTICITEIT

 

Zet je verleden even uit
En lach om jezelf

Erken dat de beslissingen die je soms nam
Totaal belabberd waren

Het is goed zo. 

Stap dan uit het standaard denken
Uit het kader om je heen
‘out of the box’ zouden sommigen zeggen

Out of the ordinary way.

 Ga niet gewoon buiten je comfort zone staan
Maar aanschouw je authenticiteit
Plaats jezelf op een voetstuk

En zie vanaf daar jouw werkelijkheid.

 

 

Ik vertel jou graag wat ik heb meegemaakt. Ik deel mijn ervaringen en wat ik ervan geleerd heb. Ik laat zien wat bij mij werkte en wat niet. Zo begeleid ik jou op een kunstzinnig avontuur op zoek naar jouw authenticiteit.

 

Daarbij zullen we veel dimensies van je karakter gaan ontdekken. Ik noem mezelf dan wel geen leraar, maar ik weet zeker dat ik je optimaal kan inspireren op reis naar jouw kern.

                      “La Vie en Rose “

INTUÏTIEF PORTRETTEN SCHILDEREN 

STEL JE OPEN

 

“Stap dan uit het standaard denken, uit het kader om je heen. Out of the box, zouden sommigen zeggen. Out of the ordinary way.”

Je gaat jezelf niet vinden binnen door weer op dezelfde plaats als altijd te zoeken. Daarom neem ik je in de Academy mee naar andere plaatsen. Tijdens de ontwikkelingslessen ga je jezelf op een ander level onderzoeken dan je altijd deed en je gaat verbaasd zijn over wat er dan tevoorschijn komt. Misschien heeft je innerlijke zelf al jarenlang aanwijzingen gegeven, maar was je te druk om alle signalen te zien. Misschien, staat degene die je werkelijk bent een stuk verder weg van hoe jij jezelf ervaart en presenteert. Hoe de werkelijkheid ook blijkt te zijn.. De opluchting volgt zodra je ware talent zichtbaar wordt.

 Hoe eerder jij eerlijk durft te zijn tegenover jezelf, hoe effectiever je zoektocht gaat zijn. Hoe sneller jij dichtbij jouw authenticiteit gaat komen. Er is dus wel lef voor nodig.

Het gaat bij authenticiteit niet om labels en etiketten, maar het ontdekken van jezelf. Het vinden van je bronnen, je verborgen krachten en schatten. Het legt dingen bloot, terwijl etiketten juist dingen verdoezelen. We willen niet doen vermoeden dat je iemand zoekt buiten jezelf en je daaraan conformeert. We willen dat jij de ruwe diamant in jezelf gaat zien, zodat je deze kan gaan bijschaven, aanscherpen en oppoetsen. Dat jouw unieke schoonheid, talenten en karakter gezien kan gaan worden.

 

 

IMPROVISEER

 

Stijl is een taal. Die moet je leren spreken. Wanneer jij jouw eigen taal gaat spreken ga je opvallen en succes boeken. Daarom ligt de focus van mijn Academy niet op het technische van schilderen, maar op het ontwikkelen van jouw eigen stijl – op jouw manier. Schildertechnieken kun je overal vinden op het internet en in boeken, maar mijn Academy is juist een plek waar geest en materie elkaar ontmoeten en we vanuit intuïtie aan de slag gaan.

 

VERHELDER EN VERWARM

 

Het woord ‘authentiek’ komt van het Griekse ‘authentikos’ en staat voor: van onbetwistbare origine – vanuit de eerste hand. Authenticiteit is de kern, jouw kern. Het is kraakhelder en hartverwarmend. 

Alle opdrachten die je uit de Academy uitvoert dragen bij aan het ontwikkelen van de kunsten in elke vorm: de innerlijke kunst, de uiterlijke kunst en de schilderkunst.

We laten de perfectie in het hoofd en dalen af naar het hart en de buik.. De plek waar imperfectie en eigenzinnigheid ontstaat. We gaan spelen, improviseren en handelen vanuit ons innerlijke kind. We gaan haar weer omarmen en laten genieten. Ik ga je verschillende tools aanreiken om te onderzoeken wat voor jou een fijne manier is om je intuïtie te herontdekken en jouw eigen stijl te ontwikkelen. Creatieve uiting door schilderen is puur en manier om die stijl naar de oppervlakte te halen en zichtbaar te maken.

Door het schilderen zet je jouw hoofd uit en je hart aan, waardoor je makkelijker bij je kern kunt komen en je intuïtie haar gang kunt laten gaan. Je gaat luisteren naar het gevoel tijdens het creatieve proces en daardoor zullen mooie, bijzondere dingen ontstaan. Dingen die je zelf niet kan bedenken, want ze komen vanuit een andere plek dan jouw psyche.

Meer weten? Mail me gerust voor meer informatie.
We kunnen dan samen kijken of dit traject past bij jou.

O ja…..La Vie en Rose  is speciaal
“pour femmes”

 

“La Vie en Rose een enorm boeiende en enorm inspirerende opleiding.Het brengt je op een nieuw level niet alleen met je schilderhandschrift…maar het verrijkt je leven met veel meer dan alleen kleur. Je wordt steeds weer opnieuw verrast. Dank voor al het moois wat je hebt gedeeld, ik ben er nog steeds diep van onder de indruk wat er in een jaar met mij en mijn schilderkunst is gebeurd en wat er daardoor voor prachtige paden geopend zijn ….diepe buiging en ik hoop dat je nog velen mensen mag bereiken …. Yvon mijn dank is groter dan groot x

FRANCIEN V v/d V

 

“De aandacht en de lessen van Yvon zijn zo duidelijk, ontspannend en leerzaam dat ik mezelf niet terug herkende. Ik werd zeer fanatiek en leergierig en elke maand keek ik reikhalzend uit naar de volgende module.
Je hebt veel contact via Facebook en de live sessies op Facebook,  leuk en leerzaam want iedereen loopt tegen bepaalde problemen aan. Gezellig om deze dames  live te ontmoeten bij Yvon thuis wat een warm en liefdevol huis is waar je je helemaal vrij mag bewegen. Allemaal zeer ontspannend want niks moet en alles mag. Als toetje na 7 maanden de Masterclass. Een zeer leerzame dag waar je je eigen gang gaat op ‘t doek. Door de aanwijzingen van Yvon neem je een meesterwerkje mee naar huis. Ik kan deze opleiding iedereen aanraden. Het duurt 7 maanden, maar is 14 maanden online wat heel prettig is om alles weer eens tot te nemen en lessen terug te kijken. Ik hoop nog op een vervolgopleiding, want dankzij Yvon ben ik niet meer te stoppen! 

JULIETTE VAN B

 

AUTHENTICITEIT

 

 Een authentieke stijl is iets wat iedereen graag wil hebben. Het fijne aan authenticiteit is dat iedereen het heeft. Helaas zoeken we authenticiteit te vaak aan de buitenkant, terwijl het aan onze binnenkant ontdekt moet worden. Als jij jouw authentieke stijl kan aanraken, kan je haar ontwikkelen. Dat geeft energie, rust en vertrouwen in jezelf en je werk. Stap jij in jouw eigen echtheid, gaan er deuren open. Dan kan niemand meer om jouw heen. De energie die je gaat uitstralen is zo puur.. Zo sereen.. Zo.. Authentiek. Dat straalt door in alles wat je doet en brengt een ongekende zelfverzekerdheid met zich mee. Zelfvertrouwen vanuit volledige acceptatie, omarming en liefde voor jezelf. In één lijn met al wat je bent.

 

Het lastige aan authenticiteit is om in contact te blijven met dat gevoel, met die kern. Als kind kunnen we dat heel goed, maar naarmate we ouder worden en meer vanuit ons hoofd gaan werken wordt dat moeilijker. De druk vanuit onze drukke, snelle, succes-gedreven maatschappij werkt daar ook niet aan mee. Dan moet je stevig in je schoenen staan wil je bij je authenticiteit kunnen blijven. Geen zorgen, dat vinden we allemaal lastig. Gelukkig kan je dit ontwikkelen en versterken. Onthoud: Het zit al in je. Alles wat je nodig hebt, wat je wilt zit al in je. De kunst is om het weer naar de oppervlakte te brengen en het te uiten.

 

Tussen mijn dertigste en veertigste was ik veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Wie ben ik? Wat wil ik? Waren vragen die ik mezelf veelvuldig stelde. De buitenkant dacht ik wel te begrijpen, maar de binnenkant.. Daar had ik nog heel veel onontdekte plekjes. Tijdens een reis naar Parijs kwam ik in Montmartre terecht. Een kunstenaarsplek in het midden van de stad. Ik voelde me thuis, geraakt in mijn hart – dat vergeet ik nooit meer. Dat moment deed mij starten met tekenen en schilderen, terwijl ik dat daarvoor nooit gedaan had.

 

Ik ging mezelf steeds meer vragen stellen over het leven en ontdekte dat hoe meer ik mezelf leerde kennen, hoe sterker mijn intuïtie werd en ik vanuit daar ging schilderen. Het gaf me energie, geluk en zingeving. Mijn hele leven kreeg zin. Ik begreep waar ik van hield en waarom ik daarvan hield, ik was me bewust hoe ik mijzelf liet zien aan de wereld en wat ik creëerde. Ik, ikzelf, mijn creaties. In voelde me niet meer ‘iemand anders’ die naar mezelf keek, maar stond met beide benen op de grond met alle puzzelstukjes in elkaar. Ik vond schoonheid, ik vond inhoud en het werd één.

 

Nu zijn het de drie pijlers die ik gebruik in mijn bedrijf: schilderkunst, innerlijke kunst en uiterlijke kunst. Wanneer je jouw authentieke stijl hebt gevonden is de schilderkunst een prachtig instrument om die stijl te laten zien, om jezelf te uiten en alles wat je bent.

 

 

dit mag je verwachten….

Exclusief traject ‘LA VIE EN ROSE

 

 • 12 maanden neem ik je online mee op reis met mijn begeleiding naar jouw authentieke stijl.
 • Iedere maand een nieuwe module met meerdere inspirerende live video’s, deze zijn verweven met mijn drie pijlers   “schilderkunst, innerlijke kunst en uiterlijke kunst”.
 • (24 maanden) toegang tot de Academy met al het videomateriaal.
 • Zoom (videobellen) verdiepings sessies met persoonljke opdrachten voor innerlijke groei naar authenticiteit.
 • Toegang tot mijn ‘Salon Privée’ een besloten FB groep met mede-cursisten om ervaringen uit te wisselen met andere inspirerende vrouwen. Samen ga je sneller! Je kies zelf of je je aansluit bij  Salon Privée ‘La Vie en Rose’ om met gelijkgestemde vrouwen elkaar te motiveren en inspireren.
 • Al mijn ervaringen, kennis en kunde ga ik met je delen. In mijn video’s, kijkt je mee over mijn schouder en laat ik je stap voor stap de processen zien die je kunt uitvoeren.
 • Je kunt in mijn Academy niet achterlopen, ieder zal zijn eigen ritme, tijd en proceesen aangeboden krijgen.
 • 1 augustus 2020 gaan we weer starten aan deze exclusieve creatieve verdiepingreis. (instappen tot 22 augustus) 
 • Na 12 maanden ben je écht next level gegaan. Je hebt naast het schilderen grote stappen kunnen zetten in je persoonlijke ontwikkeling.
  Én heb je daarnaast ambities voor een eigen business.??…. dan ga ik je helpen om met jouw unieke talenten ook daadwerkelijk geld te gaan verdienen. 
 • Feedback dag.. Een inspirerende LIVE dag bij mij thuis…. we gaan er een feestje van maken. data in overleg.
 • Je hebt ook de mogelijkheid om individuele trajecten op maat te volgen het traject te volgen vraag ernaar.

Exclusief traject

LA VIE EN ROSE

2099,- euro.

Vragen over de Academy?  vraag hier een geheel vrijblijvend gesprek met me aan.

ik ben er eigenlijk op mijn intuïtie ingestapt, wist niet goed wat ik ervan moest verwachten maar het leek me wel wat. Nu, zeven maanden verder ben ik zo blij dat ik dat heb gedaan. Het is een feest om te schilderen, ik kan niet wachten tot ik weer kan beginnen, jezelf in het schilderen verliezen – zoals Yvon het altijd noemt – dat overkomt mij ook echt. Het plezier, het vrije werken, het buiten de lijntjes schilderen… Yvon kan inspireren en voeden, ze vertelt, ze deelt, ze is puur. Met haar filmpjes kijk je mee over haar schouder enet is magie. Het is een groot geschenk dat ik mezelf heb gegeven..”

SIMONE K.

 

‘crème de la crème’ van yvon van bergen

De deuren zijn open……Ik mag je gaan inspireren, iets wat ik het allerliefste doe. ‘La Vie en Rose’ is voor degenen die voelen dat er meer in hun zit dan de standaard kunstenares. Voor degenen die willen leren om vanuit intuïtie de mooiste portretten neer te zetten, die weergeven wie ze zijn en waar ze voor staan. Ik ga je leren wat ik zelf geleerd heb. Je krijgt van mij de crème de la crème. Dat ik nu al mijn geheimen, mijn kennis, opgedane ervaring en mijn passie aan jou mag doorgeven voelt voor mij als een enorme vrijheid! De schoonheid van intuïtief portret schilderen is zo mooi en nog zo onontdekt.. Vanuit jouw eigen handschrift neem ik je graag mee op deze ontdekkingsreis..

 

 

“Ze maakt me bewust van mijn intuïtie zonder zweverig te zijn en draagt zaken aan die nieuw voor me zijn. Ik krijg inspiratie waardoor er nieuwe ideeën ontstaan, ook op zakelijk vlak. Yvon is een lieve, zelfbewuste vrouw met lef en veel kwaliteiten. Ze geeft je tools en vertrouwen om in je kracht te staan. Ik kan haar van harte aanbevelen, zij raakt namelijk echt je hart!”

TRUDY L.

 

een blik op mijn programma…..

Intuition

Ik ga je inspireren en vertellen hoe jij de komende 12 maanden op ontdekkingsreis gaat naar je eigen creatieve intuïtie.
Je start met een
A là Yvon portret variant waar creëren in alle vrijheid centraal staat. Weg met perfectie en terug naar je ritme en je gevoel, rust en ontspanning 

 

Styles de peinture

Speels, abstract en mysterieus zijn woorden die mijn stijl goed omschrijven, maar wat past er bij jou? We gaan op zoek naar jouw persoonlijke stijl en thema. Dan kun je aan de slag met je eigen serie werken.

Technique

We gaan ook  o.a. met mixed media werken…verschillende materialen in één kunstwerk.  Ik laat je o.a zien hoe een afgeschreven werk weer prachtig nieuw leven krijgt. Geschilderde doeken mislukken bij mij nooit. Ze wachten gewoon om weer opnieuw geboren te worden. Én wanneer is een werk klaar? Ik vertel je graag mijn fijne methode. In de laatste module staat er ook nog een extra bonus voor je klaar.

Coleur  

Kleur staat bij mij centraal. Ik leer je hoe je intuïtief kleuren kiest en mengt en deze harmonieus op het doek krijgt. Ook huidtinten komen langs en ga ik je persoonlijk iets vertellen over jouw unieke kleuren.  Ochtendrituelen om in de juiste flow te komen, ik vertel je mijn bijzondere manieren die je zoveel meer kunnen brengen.

Inspiration  

Ik laat je in mijn Academy ‘Live’ meegenieten met mijn creaties tot kunst om je zo de inspiratie te doen herontdekken. Inspiratie brengt je in beweging en geeft je nieuwe kracht.

Peinture

Naast acrylverf komt ook olieverf met palet messen aan bod. Starten met een portretten schilderen  vanuit jouw unieke ondergronden …Ik laat je de magie van kunst zien.
Procesmatig werken aan je authenticiteit loopt als een rode draad door mijn Academy. Ik ga je daarmee helpen.

“Wat komt er door jouw geniale opdrachten vertrouwend op eigen intuïtie een stroom aan ideeën op gang! Wat een fantastische avontuurlijke rijke reis! Bedankt hoe je me meeneemt, me weet te inspireren, creativiteit bij me los maakt! Mooie jij! Zo inspirerend, gelijkwaardig, vakkundig, onbevangen, lief en nog veeeeel meer! Ik ervaar het als een zegen dat je op mijn pad gekomen bent. Wat je al zei “Je hoeft niet ver te zoeken, het is dichtbij” Zo mooi wat er allemaal gebeurd als we ons over durven te geven aan onze intuïtie.

MIENKE O 

 

Ik ben Yvon van Bergen, geboren in Nijmegen en rond mijn 40e gestart als professioneel kunstenares. Maar (imperfecte) schoonheid hield mij al veel langer bezig. Als een bloem die van buiten naar binnen bloeit, ben ik zelf begonnen met leren over de uiterlijke kunst. Kleding, styling, haar.. Hoe haal je de Femme Fatale in een vrouw naar boven? Dat boeit mij enorm.

Naarmate ik groeide, ontdekte ik de innerlijke kunst.. Ik ontdekte dat de schoonheid van een vrouw dieper ligt dan alleen de oppervlakte. The inside out: dat werd het doel en dat kwam samen toen ik me ging verdiepen in de schilderkunst. Alles komt samen in het werk wat ik nu maak en doe. De vrouw centraal, de Femme Fatale in de spotlight. Vanuit het innerlijke, komt het uiterlijke en samengevoegd ontstaat er ware kunst op het doek en in de artiest zelf. Dat is echte schoonheid

Exclusief traject

LA VIE EN ROSE

2099,- euro.