Leer de prachtige techniek ‘gewassen inkt portretten’ van kunstenares
Yvon van Bergen.

ZIE HOE MOOI IMPERFECTIE KAN ZIJN!

Ervaar vrijheid en vooral plezier door vanuit je intuïtie creatief te zijn.

Maak kennis met de techniek van ‘gewassen inkt’.

Leer losser werken met een bijzonder resultaat.

Ontdek dat deze simplistische manier van tekenen/schilderen meer diepgang bevat dat je in eerste instantie zou denken.

Zie hoe mooi imperfectie kan zijn.

Creëer cadeautjes (voor jezelf)
Ik neem je wederom mee op reis om jouw eigen handtekening te creëren. Ditmaal op het gebied van ‘gewassen inkt portretten’. Deze inkt portretten zijn in mijn atelier een bestseller. Ze worden ook vaak gekocht om cadeau te geven. Hoe leuk als cadeau! Nog leuker als jij ze zelf creëert. En dat kan je na deze online cursus.

Yes, ik doe mee voor 297,- euro!

Tevreden deelnemer

ELLIE SCHMITZ

“Yvon, je hebt mij weer plezier in schilderen gegeven. Dat begon al bij de challenge, daarna volgde de Masterclass. Deze inkt portretten cursus moest ik dan ook perse hebben. Voor mij is het één groot feest. Vrij, losjes, intuïtief, speels en imperfectie. Precies wat ik nodig heb en nog nergens anders heb gevonden. Mijn schilderdagen beginnen nu altijd met een paar inktportretjes.”

Tevreden deelnemer

AGNES VAN BLIJDERVEEN

“Wat ben ik blij met deze cursus gewassen inkt portretten, naast mijn Masterclass Intuïtief Portret Schilderen Yvon! Elk dag even portretjes maken in mijn hoekje, waar ik alles laat liggen, hoe makkelijk! Wat is imperfectie/meer naar perfectie trouwens ook mooi, op zich al een studie. Wat een geluk dat je andere cursisten mag ontmoeten (online), zowel tools, inspiratie en plezier geef je mij. Heb in korte tijd zoveel geschilderd en met inkt gewerkt dat hier mooie werken hangen. Thanks!”

een creatieve wereld vol mogelijkheden

Al jaren maak ik dit soort portretten. Het is één van mijn favoriete technieken. Het is gemakkelijk, het is speels en imperfectie speelt de hoofdrol. Vaak dient deze techniek bij mij als uitgangspunt voor mijn geschilderde portretten. Je zult versteld staan wat je kunt bereiken met papier, water, inkt en babydoekjes! De online cursus zit vol met inspirerende creatieve lessen, waarin jij je eigen stijl ontdekt. Een creatieve wereld vol mogelijkheden ligt open voor jou.

hoe gaat de online cursus ‘gewassen inkt portretten’ in zijn werk

Stap gelijk in en je krijgt direct toegang tot prachtige video’s  waarin ik je stap voor stap mee neemt naar mijn professionele uitleg vanuit de basisstappen. Ervaring is niet nodig om deel te nemen aan deze cursus.

In de 6 video’s zitten ruim 30 live sessies gewassen inkt portretten verweven. Tekeningen met elke keer opnieuw een magisch resultaat, waar je met inspirerende muziek naar kunt luisteren.

Naast de video’s is er een besloten Facebook groep waar je aan mag deelnemen (niet verplicht). Het biedt je de mogelijkheid om creatieve mensen te vinden. Een goede plek om elkaar te inspireren. Het is mogelijk om daar 1x per week je vragen aan mij te stellen.

Zoals bij al mijn lessen is er geen goed of fout; fouten maken kan niet. Het gaat om de reis ernaar toe. Vanuit ons gevoel proberen we te creëren in plaats vanuit ons hoofd te denken. Dat geeft rust en vertrouwen. Veel deelnemers ervaren mijn lessen als een ‘ontstress moment’!

Yes, ik doe mee voor 297,- euro!

meest gestelde vragen

Waar vindt de cursus plaats?

De cursus ‘gewassen inkt portretten’ is een online cursus. Dit houdt in dat je de lessen achter je computer, laptop of op je telefoon kan bekijken. Er is geen fysieke begeleiding waarvoor je op een locatie moet zijn. Je bekijkt de lessen lekker vanuit huis of op jouw favoriete plek.

Kan ik meedoen als ik geen ervaring heb?

Absoluut! Iedereen is welkom om mee te doen. Je kunt niets fout doen. Mijn lessen zijn prettig omdat ik je eerst de basis stappen uitleg. Hoe je gaat starten met het opzetten van een inkt portret, welke tools en technieken je kunt gebruiken en hoe vanuit daar jouw eigen kunstwerk kan ontstaan.

Geeft Yvon ook feedback op je vragen en je werken?

Ja zeker! Er is een besloten FB groep. Daar zal ik één per week geschreven feedback geven op al je vragen.  In deze deze groep mag je je creaties delen. Deze interactie geeft een extra dimensie aan de cursus en maakt het extra leuk om al je oefenmateriaal te delen met andere creatievelingen.

Hoelang kan ik de video's bekijken?

Deze zijn één jaar lang voor je beschikbaar.

Wat heb ik aan materialen nodig om te starten?

Tekenpapier of printpapier
Aquarelpapier verschillende formaten en structuren
Verschillende kwasten, penselen van groot naar klein. Zachte haren, harde haren, synthetische en varkenshaar, rond of recht.
een mooie mix is perfect.
Bamboo Inkt pen
Oost-Indisch inkt
2 waterbakjes
Plantenspuit
Babydoekjes
Stukje houtskool
Zacht potlood of grafiet potlood
Een plekje voor jezelf
Misschien kun je een fijn muziekje opzetten.

Tevreden deelnemer

ANITA DINGHS

“De Inkt Portret lessen van Yvon zijn inspirerend. In een paar lessen krijg je technieken die je naar een hoger niveau brengen. Alles mag, alles kan. De Masterclass Intuïtief Portret Schilderen is een echte aanrader!”

Tevreden deelnemer

JENNY KAPTEIJN

“Ik vind het geweldig te leren wat er allemaal mogelijk is met wat inkt, water en simpel gereedschap. Dankzij de vele filmpjes waarin de prachtigste portretten ontstaan, beginnen je handen te jeuken om zelf aan de slag te gaan!
Nadeel: ik ben verslaafd geraakt.”