Een stukje over jezelf schrijven is misschien wel het moeilijkste wat er is. Gelukkig wordt er door de gelegenheden waar ik exposeer vaak iets over mij geschreven. Ook krijg ik regelmatig voor verschillende doeleinden vragen voorgelegd. Laatst nog voor een publicatie in de Libelle (lees hier). Benieuwd naar mijn biografie met betrekking tot mijn kunst? Klik hier.


De vraag die steeds terug komt: 'Wie is Yvon?'. Die vraag heb ik voorgelegd aan mensen om mee heen en dit was het antwoord:

Een kleurrijke persoonlijkheid

We hebben te maken met een creatieve, inspirerende en veelzijdige en bovenal kleurrijke persoonlijkheid!" Ik werd eens omschreven als een laatbloeier, omdat ik pas in 2004, op 40-jarige leeftijd de penseel ter hand nam. Maar eigenlijk is niets minder waar, want de rode draad in mijn leven is altijd kleur geweest, alleen niet met potlood en penseel. Eerst als kapster, later als styliste en na mijn veertigste dus als kunstenares en als kleurspecialiste. De technische vaardigheid van de schilderkunst heb ik onder de knie gekregen in Arendonk door het studeren van Klassieke Schilderkunst aan de Academie Schone Kunsten.

Wat is je passie?

Ook zo'n mooie vraag die regelmatig aan mij gesteld wordt: 'Wat is je passie?' Uiteraard kleur ,en mijn tweede woord bij passie is altijd 'gezichten'. Letterlijk en figuurlijk. Het creëren ervan op een wit doek en daar een emotie in leggen, heerlijk! Gezichten; mooi, lelijk, oud, jong..het is de kunst om het innerlijke naar 'buiten' te toveren en dan is ieder gezicht mooi. Als er maar expressie in zit, het werk moet je als het ware naar binnen zuigen; dan raakt het je. Die emotie is mooi om te zien. Maar ook het geven van een nieuw 'gezicht' met kleur in je interieur. Ik houd van veranderingen, net als een gezicht die ook veranderd in de loop der tijd; nieuwe uitdagingen, nieuwe ontdekkingen, nieuwe inspiratie!

Wellicht zie ik jouw gezicht ook eens in mijn ateliers/shops!

Groetjes Yvon

© 2013 - 2017 Yvon van Bergen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie