Yvon,

Intuïtief portretschilder en kunstenares

Op deze pagina vertel ik wat meer over mezelf als kunstenares. Vanuit mijn passie voor innerlijke en uiterlijke kunst is ook mijn interesse in de schilderkunst ontstaan. Kleur vormt de rode draad in mijn leven en dat zie je ook weer terug in mijn werk. Ik schilder portretten op intuïtie en de vrouw staat bij mij altijd centraal. Spelen met je eigen creativiteit vind ik belangrijk, als het Franse ‘Joie de Vivre’, het plezier van het leven. Dat is waar echte kunst ontstaat. Kunst die dichtbij jezelf ligt en jouw authenticiteit weerspiegelt.

Naast mijn programma’s waarin ik deelnemers leer hoe ze hun eigen unieke stijl kunnen ontdekken, maak ik zelf ook kunstwerken. Deze verkoop ik in mijn webshop en stel ik regelmatig tentoon.

Over mijn kunst

In mijn kunst probeer ik de schoonheid van imperfectie te laten zien. Wat opvalt zijn de meerdere lagen in mijn werk door collagetechniek en de combinatie van realisme en abstractie. De uitdrukkingen van de vrouwen zijn diepgaand, verlangend, met emotie of juist verstilt. Door de speelse lijnen en letterlijk het scheuren van papier lijken er soms ook scheuren in het gezicht te ontstaan. Het doet me denken aan verscheurde persoonlijkheden en fragmentatie. Het onderwerp is diepgaand, maar tegelijkertijd heeft mijn werk een speelse uitstraling door de verschillende technieken, het kleurgebruik en de speelse vormen. Ik maak onder andere mixed media kunst, olieverf en acryl op doek.

Mijn werken zijn nationaal en internationaal tentoongesteld in exposities van galeries tot op beurzen, daarnaast is mijn werk opgenomen in diverse particuliere collecties. Tegenwoordig verkoop ik mijn werk vanuit mijn onderneming en stel ik mijn atelier en galerie aan huis regelmatig open voor publiek. Het is ook mogelijk op afspraak te komen bezichtigen.

Bekijk hieronder mijn collecties en agenda.

COLLECTIE EN WEBSHOP

klik hieronder op de afbeelding om de collectie te bekijken en te shoppen.