ENGLISH WEBSITE

www.yvonvanbergen.com 

Vanuit een passie voor schoonheid en een liefde voor kleur is mijn interesse in het schildersvak ontstaan. Kleur vormt de rode draad in mijn leven en zie je overal terug in mijn werk. Ik schilder portretten op intuïtie en de vrouw staat bij mij altijd centraal. Spelen met je eigen creativiteit vind ik belangrijk. ‘Joie de Vivre’ heet dat.. Het plezier van het leven. Daar ontstaat ware kunst, die dichtbij jezelf ligt en echt vanuit jouw innerlijk komt.

Naast mijn originele kunstwerken zijn er ook Fine Art Prints beschikbaar aan in mijn collectie. Deze gelimiteerde kunstwerken zijn zeer hoogwaardig geproduceerde fine art prints. Deze kunstwerken hebben een oplage van 25 stuks en zijn met de grootste zorg vervaardigd.
Meer hierover lees je hier

 

Heb je interesse in het aanschaffen van een origineel werk? Neem dan hier contact met me op.

 

Zelf aan de slag met kunst…

In o.a mijn programma ‘La Vie en Rose’  leer ik mijn deelnemers hoe zij zelf aan de slag kunnen om met hun eigen unieke handtekening kunst te creëren. Nieuwsgierig? Lees hier meer.

 

 

 

Over mij en mijn kunst…


In een van mijn serie’s verbeeld ik mijn kunst de schoonheid van imperfectie. De serie ‘girls with a red / yellow circle’ verwijst naar de ronde grote bril van Iris Apfel, de Amerikaanse stijlicoon en levenskunstenares die mij inspireerde tijdens het maken van deze serie.

Wat opvalt zijn de meerdere lagen in mijn werk door collagetechniek en de combinatie van realisme en abstractie. De uitdrukkingen van de vrouwen zijn diepgaand, verlangend, met emotie of juist verstild. Door de speelse lijnen en letterlijk scheuren van papier lijken er soms scheuren in het gezicht te ontstaan.

Het doet mij denken aan verscheurde persoonlijkheden en fragmentatie. Het onderwerp is diepgaand, maar tegelijkertijd heeft mijn werk een speelse uitstraling door de verschillende technieken, kleurgebruik en speelse vormen.

Mixed media techniek:

Ik schilder eerst het portret op doek, deze fotografeer ik en laat dit afdrukken. Vervolgens beschilder ik het werk en past collagetechniek toe.

Naast het maken van mixed media kunst, schilder ik nog steeds graag met olieverf of acryl op doek.

Mijn werken zijn nationaal en internationaal tentoongesteld in exposities van galeries en op beurzen, daarnaast is mijn werk opgenomen in diverse particuliere collecties.

Tegenwoordig verkoop mijn werk vanuit mijn onderneming en stel ik regelmatig mijn atelier en galerie aan huis open voor publiek. Natuurlijk is er mogelijkheid om vrijblijvend werk te bezichtigen op afspraak.

 

.

Klik hieronder op de afbeelding om de collectie te bekijken.