Yvon van Bergen | Art | Creator | Inspirator | ‘Femme Fatale’

Ik ben Yvon van Bergen, geboren in Nijmegen (1964) en rond mijn 40e gestart als professioneel kunstenares. Kleur, de mens en (imperfecte) schoonheid spelen in mijn leven een belangrijke rol.

Als een bloem die van buiten naar binnen bloeit, ben ik zelf begonnen met leren over de uiterlijke kunst. Kleding, styling, haar.. Hoe haal je de Femme Fatale in een vrouw naar boven? Dat boeit mij enorm. Naarmate ik groeide, ontdekte ik de innerlijke kunst. Ik ontdekte dat de schoonheid van een vrouw dieper ligt dan alleen de oppervlakte. The inside out: dat werd het doel en dat kwam samen toen ik me ging verdiepen in de schilderkunst.

In mijn werk staat de vrouw centraal. Vanuit het innerlijke, komt het uiterlijke en samengevoegd ontstaat er ware kunst op het doek en in de artiest zelf. Dat is wat ik anderen ook wil leren.

Wil je weten hoe?

MOI,

 

 

INTUÏTIEF

SCHILDEREN

 

Waarom ik schilderen vanuit intuïtie zo belangrijk vind? Dat is waar je echt verbinding maakt met de artiest die in jou huist. Dat is waar de ware schoonheid naar buiten komt en zichzelf presenteert op het schilderdoek. De portretten vormen zichzelf, vanuit mij, op het wit.

Kleurencombinaties komen tot mij en mengen zich op mijn palet. De inspiratie komt van buiten, maar het werk van binnenuit. Ik laat het alleen verschijnen vanuit mijn Source d’Inspiration: mijn bron.
Zo laat ik mijn deelnemers meer proeven dan alleen de kunst zelf. Ik laat ze proeven van het leven. Art de Vivre, de kunst van het leven.

Ik breng het innerlijke, het uiterlijke en de schilderkunst samen. Zo groei je als artiest, maar ook als persoon, en dat is uiteindelijk waar de verbinding plaatsvindt: binnen in je, zodat het daarna naar buiten kan. Mede door middel van penseel en verf. Noem het mijn passie voor ware schoonheid.
Meer weten over hoe jij dit ook kunt leren?

Mijn liefde voor kleur komt niet alleen in mijn kunst naar voren. Kleur speelt ook de hoofdrol in mijn passie voor wonen en voor de prachtige matte interieur-verf Annie Sloan Wall en Chalk Paint. Ik begeleid je in de aanschaf van de juiste Annie Sloan kleuren in jouw interieur en mag me officieel Annie Sloan dealer noemen. Je kunt  mijn shop op afspraak bezoeken.

LIEFDE
VOOR
KLEUR

IN DE MEDIA

Bekijk de uitzending van KRO/NCRV BinnensteBuiten waarin je een virtuele tour door mijn huis kan nemen.
Ik vertel je over Feng Shui, mijn kunst en kringloopvondsten.