MOI,

Ik hou van het gevoel van vrijheid
Van mijn sterrenbeeld, de schorpioen
Van rode wijn en verleidende vormen
Niet te veel denken, maar gewoon dingen doen


Van kunst waar ik te lang naar blijf kijken,
Picasso, Elvis – ook hij was kunst
De passie in mij, de voortdurende drive
En ‘Vraag, want het geluk is jou gegund’


Ik hou van de vorm van Franse tulpen
Montmartre, het hart van de liefdesstad Parijs
In de armen zijn van mijn geliefde
Werken met intuïtie en vanuit authenticiteit


Ik geniet het meest van koele kleuren
En ook het wit van een blanco doek
De oude chesterfield, gekregen van een vriendin
En wat imperfectie met me doet


Design hotels, aan zee, de zon
Brigitte Bardot en “La Vie en Rose”
De Franse chanson vind ik wonderschoon,
Maar dan wel de versie van Grace Jones


Stiekem ben ik een beetje rebels
En vuur brandt verlangend in mijn hart
Het artistieke kind in mij
Speelt graag met haar verbeeldingskracht


De wereld om me heen inspireert me
Raakt me, bevraagt me en.. Stimuleert me
Verder te kijken dan het kader dat me geleerd is
En naar buiten te halen wat naar binnen gekeerd is


In elk mens op deze wereld
Schuilt een eigenheid, zo ongekend
Van binnen verleiden we ‘m samen naar buiten
En dat.. Dat is mijn talent.

Ik ben Yvon van Bergen. Rond mijn 40ste startte ik als professioneel kunstenares. De weg naar dat punt toe bestond voor mij vooral uit het ontdekken van mijn authenticiteit en precies dat is hetgeen dat ik via mijn schilderkunst ook aan anderen wil leren. Want, een eigen stijl is wat iedere kunstenaar graag wil ontwikkelen en ik geloof dat die authenticiteit in iedereen te vinden is.

Om die unieke eigenheid uit de persoon de krijgen werk ik met drie pijlers: de schilderkunst, innerlijke kunst en uiterlijke kunst. Samen met mijn klanten wil ik de authenticiteit verleiden om naar buiten te treden. Via je vingers, zo op het doek. Dat is waar ware kunst ontstaat.

Kunst is mijn passie. Op het doek komen alle tegenstrijdigheden samen in harmonie. Speels, maar rebels, chaos, maar in balans. Ik gebruik mijn verbeeldingskracht om mijn gevoel in schildering te zetten en dat vuur in mij is mijn voortdurende drive. Het verleidt me steeds verder naar binnen te keren en dat wat ik daar vind weer naar buiten te halen. En dat wil ik ook aan andere leren, want wat je daar tegenkomt is goud waard.

 

 

INTUÏTIEF

SCHILDEREN

 

Waarom ik schilderen vanuit intuïtie zo belangrijk vind? Dat is waar je echt verbinding maakt met de artiest die in jou huist. Dat is waar de ware schoonheid naar buiten komt en zichzelf presenteert op het schilderdoek. De portretten vormen zichzelf, vanuit mij, op het wit.

Kleurencombinaties komen tot mij en mengen zich op mijn palet. De inspiratie komt van buiten, maar het werk van binnenuit. Ik laat het alleen verschijnen vanuit mijn Source d’Inspiration: mijn bron.
Zo laat ik mijn deelnemers meer proeven dan alleen de kunst zelf. Ik laat ze proeven van het leven. Art de Vivre, de kunst van het leven.

Ik breng het innerlijke, het uiterlijke en de schilderkunst samen. Zo groei je als artiest, maar ook als persoon, en dat is uiteindelijk waar de verbinding plaatsvindt: binnen in je, zodat het daarna naar buiten kan. Mede door middel van penseel en verf. Noem het mijn passie voor ware schoonheid.
Meer weten over hoe jij dit ook kunt leren?

Mijn liefde voor kleur komt niet alleen in mijn kunst naar voren. Kleur speelt ook de hoofdrol in mijn passie voor wonen en voor de prachtige matte interieur-verf Annie Sloan Wall en Chalk Paint. Ik begeleid je in de aanschaf van de juiste Annie Sloan kleuren in jouw interieur en mag me officieel Annie Sloan dealer noemen. Je kunt  mijn shop op afspraak bezoeken.

LIEFDE
VOOR
KLEUR

IN DE MEDIA

Bekijk de uitzending van KRO/NCRV BinnensteBuiten waarin je een virtuele tour door mijn huis kan nemen.
Ik vertel je over Feng Shui, mijn kunst en kringloopvondsten.